Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baba sigortalı diye 18 yaşından büyük çocuğun 2022 başvurusu red mi edilir?

fakobaba

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Engelli kızım kasım 30 da, 18 yasına girecek bakım maası almaktayım 2022 ye muracaat ettikmi gene babası sigortali diye red gelirmi vasi kararı alip mi müracat gerceklestirmeliyim sonradan gene red gelirse davami acmaliyim

fakobaba

Soru 20: Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişinin rapor oranı yüzde kaç olmalıdır?
Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişinin rapor oranının en az %40 olmalıdır.
Soru 21:Engelli aylığından faydalanmak isteyen kişinin yaşı önemli midir?
Evet önemlidir. Kişi 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olmalıdır. 65 yaşından büyük olması halinde en az %70 oranında engelinin bulunması gerekmektedir.

18 yaşını doldurunca sigortalı olmanız kızınızn 2022 maaşı almasına engel olmaz tabi şartlarınız tutuosa.18 yaşını doldurnca vasılık ıstemezler normal şartlarda ama bazı engel grupları için vasilik istenebilio

Emekli aylığınız yada çalışıyorsanız maaşınız alt gelir sınırını aşmıyorsa kesmezler ama asgari ücret bile 2 kişilik ailede alt sınırı geçiyor şu anda...

Orda yanlız 18 yasına gelmis bireyin nafaka yükümlülügü kalkmıştır diye ibare kullanılıyor yani cocugun benle bagı maddi olarak kalkıyor vasi kararım ise saglıktan yararlanması icin gerekli degilmidir kızım 79 agır engelli ....

Hukuki boyutta 18 yaşina gelen insanın (saglık yararlanması kız cocugunda farklı)nafaka yükümlülügünün kalktıgı yönünde onuda birey olarak saydıgımızdan aldıgım maasın önemi ortadan kalkmıyormu.

Engelsizbiz

asgari ücret giren bi hanede enaz 4 kişi olacak ki 2022 maaşı bağlansın yoksa baglanmaz

18 yasıni doldurmus engelli bireye 2022 maası

18 yasından gün alan cocuguma 2022 maaşı baglanmayacagı söylendi nasıl bir mahkeme yolu izlemeliyim yardımcı olursaniz sevinirim,ssk lı devlet kurumunda isciyim

fakobaba
şartlarınız tutuyorsa bağlanamz dıe bişi yok.gerekçe olarak ne söledıler nıye bağlanmıomuş.18.yaşından büyükler kendılerı alıo maaşı ama zihinsel engelli gibi durumlarda vasi isteniyor dıe biliom.sizden yeni rapor ve vası kararı ısteyebilirler.18 yaşına gelmeden şartı tutup maaşı alıodu pekı 18 yaşına girince gelrimı arttı

bağlanmama gerekçesi sınırınızın geçtiğindendir gerekçeli kararlarını sorun derim normal 3 kişilik aile gelirinizi hesaplarlar ona göre alıp almayacagınızı belirlerler ssk ve bagkur 18 yaşını doldurmuş evlatlarımıza işlemez kesin geliriniz yüzünden bağlanmıyordur siz bir döküman hazırlayıp giderlerinizi yazıp tekrar başvurun derim kira gider sıkıntınızı dile getirip başvurun öyle yaparsanız kale alırlar direk gidip alıp almayacagınızı sorarsanız pek ilgilenmiorlar ben 2 sene uğraştım bağkuru bahane edip bağlamadılardı kapattırdım ondan sonra rapor günü geçti dediler tekrar başvurdum yüzde elli rapor aldım 11 ayda falan bağlandı ozamanları geç bağlanıordu 2007 yılında siz gene giderlerinizi ve gelirinizi kişi başı düşen miktarda hesaplayıp başvurun ev falan varsa üstünüzde oda sıkıntı olabiliyor bahaneleri çok

Arkadaslar kizim yüzde 99 engelli kendim devlet kurumunda isciyim daha muracat etmedim,hukuki boyut olarak konuşuyorum kanunda 18 yasını gecen birinin anne babadan ayrı nafaka yükümlülügünün ortadan kalktıgından bahsedilmekte yani kendine bir birey olarak hayatı devam ettiriyor benle maddi bir bagı kalmıyor ( bu durumdan dolayı hoş yaradanına kurban oldugumu kapıya atacak degilim)hal böyleyken muracatımın gene red gelecegini biliyorum ondan sonraki sürecte bu durumdan dolayı bir dava acılıyormus onun hakkında bilgi almak istiyorum

Siz şimdiden avukatı tutun, erimeden bide arkadaşlar cevap vermiş,

Sanırsam bilgi sahibisiniz beyfendi paylaşırsanız sevinirim

Üst Alt