Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Baba vefat ederse, emekli aylığı çocuğa bağlanır mı?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
merhaba,

%45 raporum var (2 yıl süreli) evde bir engelli daha var (%60 ortopedik engelli,süresiz). baba emekli , baba vefat ederse aylık bize geçer mi,şartlar nasıl olur?

ahmet22

evet babanızdan dolayı yetim maaşı bağlanır.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]ahmet22
Kimler Ölüm Maaşı Alabilir?

[FONT=Verdana]Ölüm aylığını almak için bazı koşullar bulunmaktadır. Babası vefat eden erkek çocuğu herhangi bir eğitim almıyor ise 18 yaşına kadar ölen babasının maaşını alır. Ancak lise ve dengi okulda okuyan erkek çocuk, 20 yaşına kadar ölen babasının maaşını alır. Üniversite eğitimi alan erkek çocuk, 25 yaşına kadar ölen babasının maaşını almaya hak kazanır. Ancak 25 yaşını geçmiş erkek çocuk, eğer sağlıklı ise, ölen babasının maaşını alamaz. Erkek çocuğu, SGK raporuna göre çalışma gücünü kaybetmiş ve yüzde 60 oranında engelli raporu almış ise; malul hale gelir ve hangi yaşta olursa olsun, ölen babasının maaşını almaya hak kazanır.[/FONT]
18 Yaşını Doldurmuş Erkek Çocuğun Vefat Etmiş Babasının Maaşını Alma Koşulu Nedir?

[FONT=Verdana]18 yaşını doldurmuş erkek çocuğu eğer herhangi bir eğitim kurumundan eğitim almıyorsa; vefat eden babasının maaşını, 5510 sayılı kanuna göre alamaz. Ancak 18 yaşını doldurmuş ve daha sonraki yaşta olan ve yüzde 60 oranında iş yapamaz raporu alan erkek çocuğu, kanunen malül sayılır ve ölen babasının maaşını almayı hak eder. 5510 sayılı Kanuna göre kız ya da erkek olduğu fark etmeksizin, malul olan ve evlenmeyen; bekâr olan çocukların yaşı kaç olursa olsun, ölen babası üzerinden yetim maaşı alabilir. Ancak erkek çocukların kanunda belirtildiği gibi en az yüzde 60 oranında malul olması gerekir. [/FONT]

Üst Alt