Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babaannem adına araç almak istiyorum. Bazı sorularım var..?

bayraktar07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Size bir soru sormak istiyorum, yardımcı olabilirseniz sevirim.

1-Babaannem %98 engelli (yaş 91, yatalak,alzaymır hastası ) ve üzerinden adıma nasıl araç alabilirim, mümkün müdür.

2- Babamlar 7 kardeş Allah gecinden versin 5 yıl dolmadan babannem vefatı durumda ssıkıntı olurmu , nasıl bi sıkıntı ile karşılaşabilirim. Araç amcalarıma, halalarıma mı varis kalıyor, kalıyorsa nasıl ben hak elde edebilirim kendim için.

3- Annem babanneme bakıyor, bakıcı olarak annemi gösterip üzerinden alınabilir mi. Amcam doktor olduğu için ilaç vb durumlarda sıkıntı olmasın diye onun üzerinde görünüyor babaannem, direkt amcamdan alabilirmiyim vekil olarak yoksa diğer aile fertleriinn de onayı gerekli mi?

Tam net açıklayamamış olabilirim ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler, iyi akşamlar

bayraktar07

1- Evet, alabilirsiniz. Ama raporun yanı sıra vasi tayini gerekli babaanneniz için ve aynı zamanda hakimin araç alımı için onay vermesi gerekli.

2- Babaanneniz vefat ederse araba tüm mirasçılara eşit olarak devrolur. Buna karşı bugünden yapabileceğiniz bir şey yok. Araç alım tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden satılırsa başta ödenmeyen vergiler ödenir. Eğer 5 yıl boyunca mirasçılar (ya da diğerleri haklarından feragat ederse bir mirasçı) üzerinde kalırsa vergi oluşmaz. 5 yılın sonunda ise vergisiz şekilde satılır

3- Araç alırken sadece hakimden onay alınması yeterli. Araç raporlu kişi üzerinde olur ama tüm hukuki sorumluluk vasidedir.

Bülent kardeş;
aynı durumda bir yakınım var dedesi üzerinden %93 rapor aldılar ve şimdi vasi tayini için mahkemeye başvuracaklar.mahkeme için aracı kullanacak olanlar mı yoksa hastaya annesi bakıyor o mu dava açmalı ?
birde diğer kardeşlerin araç alımında herhangi bir katkısı yok hasta olan vefat ederse açılacak bu davanın ve aracın durumu ne olur ?

fevzieryilmaz

Sadece vasi olan kişi araç alımı için işlem yapabilir.

Rapor sahibi vefat ettiğinde aracın hakları tüm mirasçılara eşit olarak kalır. Bu konuda ön almak mümkün değildir.

Üst Alt