Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babaannem adına araç almak istiyoruz. Prosedür nasıl ilerlemeli?

trazy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ufukalp

Hocam Şimdi Babannem e ağır engelli raporu almayı düşünüyoruz. Bu raporda hasta yaşlı bakım parası ve ötv mtv indirim olarak rapora yansıtmak istiyoruz. Ötv indirimden hak kazanırsak araba alım aşamalarında sıralama şeklinde sıralarsanız sevinirim neye dikkat etmem gerekiyor ne yapmam gerekiyor bunları öğrenmek istiyorum.

1-Babannemin 2 oğlu var babannemi daha çok babam ilgileniyor araba alım sürecinde vakaleti babamın üzerinde olmasını istiyoruz. amcamın bu konuda ilerde amcam araba için bize dava açarsa bu konuda ne gerekiyor ne yapmamız gerekiyor yaşayan varsa bunu öğrenmek istiyordum.

trazy
Öncelikle babaannenizde vesayet ile kısıtlanması gereken zihinsel bir rahatsızlık var mı ? Soruyu zihinsel ile ilgili başlığa yazmışsınız onun için soruyorum.
Çünkü varsa cevap çok farklı olacak.

Ufukalp hocam zihinsel değil de bedensel ve fiziksel rahatsızlığı var şuan 6 temmuz da heyete götüreceğim şuan yaşadığı durumlarda; belden ameliyatlı yürüyemiyor, sol ayağı kısmı felç ve tuvalete gidemiyor yatalak , şeker hastası, psikolojik rahatsız vs. bunlara rağmen yüzde kaç rapor alır bilmiyorum %90 üstü alır ise ötv indirimden yararlanabilirsek vesayeti babamın üzerinde olması için sormuştum.

trazy
Zihinsel engeli yok diyorsunuz ama vesayetten bahsediyorsunuz.
Babaanneniz vesayetle kısıtlanmış durumda mı, yani vasi atanmış mı ?
Evet vesayet altında ise raporu aldıktan sonra vesayeti düzenleyen sulh hukuk hâkimliğinden araç alım izni içeren ek karar talep edeceksiniz. Hakim izin verirse işlemlere başlayacaksınız.
Yok vesayet altında değilse ve zihinsel rahatsızlığı yoksa rapor aldıktan sonra direkt bayiye gidebilirsiniz. Babaannenizi yormamak açısından noterden vekalet yeterli olur. Noter akli melekelerinde bir sorun hissederse vekaleti vermeyip rapor talep edebilir.
Diğer sorunuza gelince:
Amcanızın size dava açması için bir neden yok ortada. Araç zaten babaannenizin kendi üzerine olacak.
Ancak Allah gecinden versin babaannenizin vefat etmesi durumunda amcanız da miras üzerinde babanızla eşit haklara sahip olacaktır. Bu durum için alabileceğiniz hiç bir önlem yok.

Ufukalp hocam çok teşekkür ederim cevabınızı net şekilde anladım.

Üst Alt