Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babaannem SGK kayıtlarında ölü göründüğü için yaşlılık maaşı kesildi..?

Egitimci-i

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 ay önce babaannem yaşlılık üçaylığını almak için gittiğinde aylığının yatmadığını gördü. Bunun üzerine SGK'dan durumu araştırınca sistem kayıtlarında ölü olarak göründüğü için aylığının kesildiğini öğrenmiş. Komik de olsa gerçek :)
Babaannem sağ ve biz SGK'ya babaannemin sağ olduğunu kanıtlayamıyoruz. açıkçası tam olarak ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Bir dilekçe yazıp gönderdik az önce SGK'nın evrak takibi sisteminden evrağı sorgulatınca karşıma şu çıktı:
Aylık Durdurulma Nedeni: ÖLÜM
Evrak Açıklamaları: Bu evraka yapılacak işlem olmadığından hıfz edildi.
"Bu evraka yapılacak işlem olmadığından hıfz edildi." derken ne demek istediğini anlamadım. ayrıca ne yapabilirim?
yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinize şimdiden teşekkürler

Öncelikle başınıza gelen trajikomik olay için geçmiş olsun diyim:)
SGK'na yazdığınız dilekçe bir işe yaramaz. SGK ne bilsin babannenizin yaşadığını. Resmi belgelere bakar ancak Kurum olarak. Nüfus kaydında da babaanneniz ölü görünüyormuş. SGK Nüfusta gördüğünü dikkate alır ve o aylığı o dilekçeyle açmaz:) Yasal olarak haklı yani.
Öncelikle gidin bu sorunu Nüfus Müdürlüğünden çözün. İşlemleri bilemem. Nüfus Müdürlüğüne gidin sorunu anlatın onlar size ne yapacağınız konusunda yardımcı olurlar.
Nufustaki ölüm kaydı düzeldikten sonra babaannenizin sağ olduguna dair resmi belgeyi bir dilekçeyle SG^K'ya gönderdiğinizde dilekçeniz işleme alınır ve gereği yapılır:) 2022 aylığı tekrar açılır. Ayrıca bu yanlışlık sebebiyle alamadıgı aylıkları da geri tahsil yoluna gidin. Sonuçta bu hata Nufus Mudurlugune ait. Sizin hatanız yok bu işte. Bu karışıklık çözülünce alamadıgı aylıkları da isteyin SGK'dan:)
tekrar geçmiş olsun diyorum. Allah babaannenize uzun ömürler nasip etsin inşallah.

bizimde başımıza böyle bir hadise gelmişti ama biraz farklı.
babam,ben 4 ve abim 7 yaşındayken vefat etti.ben-annem ve abim babamın bağkur maaşını almaya başladık.aradan 10 sene geçtikten sonra abimin maaşı birden kesildi.bağkura gittiğimizde bize abimin 1934 doğumlu olduğunu ve ölmüş olabileceğinden maaşının kesildiği söylendi.biz bu olaya şaştık katıldık tabi.sonra gerekli işlemleri yaptırdık ve maaşı almaya devam ettik.
bu tür olaylara sgk'da sanırım sürekli oluyor.1984 doğan abimi - 1934 'de, babamdan önce doğmuş gibi kayıt eden bir sistem.

Okens'in yazdıklarını okuyunca uyandım:) Saolasın okens...
Eğitimci babannen SGK sisteminde mi ölü görünüyor? yoksa nüfusta mı?
Eğer SGK sistem kayıtlarında ölü görünüyorsa nüfus müdürlüğünden babannenizin sağ olduguna dair belgeyi alın ve bu belgeyle birlikte SGK'na dilekçe yazıp gönderin.
Ama yok nüfusta ölü görünüyorsa bu işi Nüfus Müdürlüğüne giderek onlardan bilgi alarak çözmeye çalışın. Bu durumda muhatabınız nüfus müdürlüğü olur çünkü.

Üst Alt