Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babaları emekli olan iki engelli kardeşin 2022 maaşı kesilebilir mi?

ali111

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hayırlı günler herkese benimde bir sorum olacak kalem hanıma cevaplarsa sevinirim ve bilen arkadaşlar cevap veririse sevinirim bir ailede emekli bir baba 900 tl maaş alıyo ve bu evde 18 yaşını geçmiş iki tane ağır engellli çocuğu var ve bu maaştan başka bir geliri yok çocukarının maaşı kesilirmi kesilirse çok mağdur olunur zaten bu maaş zo r 2 engellinin ihtiyaclarını görüyor vereceğiniz cevaplar için tşk şimdiden

Bu maaş bağlandığında baba çalışmıyor mu idi. Hiç gelir yok diye mi bağlandı anlamadım. Bunu açıklamanız lazım. Cevaptan önce.
Yoksa 900 tl öyle etkileyecek çok para değil .giderler önemli . ev kira mı, faturalar ..

maaş bağlandında baba emekliydi çalışmıyordu bu engelliler 100de 96 engeli muhtaç olduğu için ve bir nebzede olsn ihtiyacları için bağlandı ev babann üstüne değil kira sayılır giderler bu 900tl emekli maaşını geciyor tabi evde 2 engelli olunca masrafta doğal olarak çok oluyor gider çok

MALESEF 119 TL Yİ KİŞİ BAŞI geçerse keserler eskiden giderler düşülüyodu bu yeni yünetmenlik tam bir siyasal baskı yünetmenliği

Masraflar elbette çoktur, Allah kolaylık versin. Ben kesileceğini düşünmüyorum.Kesilse bile -ki yeni yasa artık yoruma açık.
bu emekli maaşıyla evde bakım maaşı bile bağlanması gerekir bakan anneye. o da asgari ücret. Sizi etkilemez, bence korkmayın. Bakım maaşı bağlatmayı neden düşünmediniz. Bu bakma karşılığı ödenen bir maaş çünkü ve maaş alan kişilere emeklilik hakkı gibi bir çalışmada var biliyorsunuzdur. Çocukların aldığı maaş olarak geçmiyor, muhtaçlık ile ilgili vakıf gibi bir ödenek o . Boşuna korkmayın bence , ama durumu iyileştiği halde bu maaşları kestirmeyen arkadaşlar var. Gerçekten ihtiyacı olanlar maaş bağlatamıyor o yüzden , sosyal hizmetlerdekiler hemen kuşkuyla bakıyorlar. Suçu biraz kendimizde arayalım. Eskiden eski araç ithal edebiliyorduk, alıp satma ticarete döndürünce bazıları maduriyetiniz bizler yaşıyoruz. Arkadaşlar sıfır araçlarda da aynısı olmaya başladı. Başkalarına araba hakkını kullandıran insanlar var ya , üç beş bin karşılığında. Bu hakkımızıda elimizden alınmasına sebep olacaklar , herkes kendi hakkını kendi kullansın , bakımını yapan kişiler dışında haklarınızı satmayınız..Bu kadar kul hakkına girecek madur edeceksiniz bizi yine..Kurunun yanında yaşda yanar...

hayır engellilerin engelleri asla düzelme z el ve ayakları tutmuyo birde el ve ayakları fiziksel aşırı derecede eğriler verdiniz bilgiler için tşkler ,inşallah kesilmez

evde bakım maaşı için raporda ağır özürlü -evet- yazması yeterli. Yoksa yüzde 90 de olsa ağır özürlü-hayır yazıyorsa ,bakan anneye bakım maaşı bağlanmaz.
Rapor önemli. bazen ağır özürlülerde bile unutuluyor o ağır özürlü kutucuğuna işaret konmuyor , rapor tekrarı gerekiyor.
Ben madur olacağınızı düşünmüyorum açıkcası..Ama bazı almaması gereken kişiler aldığı için sizler böyle sıkıntı çekiyorsunuz.
Allah kolaylık versin.

Üst Alt