Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam 1989 yılında öldü. Dul maaşı hesaplaması nasıl yapılmalı?

erditurkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim babamdan 1988 yılında vefat etmesi sebebiyle anneme ölüm aylığı bağlandı
gösterge tablosunda 1.651.000 tl 5 yıllık maaşın 1 yıllık ortalaması ortalama kazançtan 7600 prim gününden maaş bağlandı maaş bağlanma oranını ben hesaplamaya çalıştım 69,90 boldum göstergede 5 derece 6. kademe 12975 gösterge ile 5 derece 8 kademe 13075 gösterge arasında bir tutar bulabildim
lütfen bilen biri bana yardımcı olsun ayrıca babamın son beş yıllık maaşını hesaplarlarken 1984-1988 yıllarını kala almışlar fakat gösterge tablosundaki yerini hesaplarlarken 1989 gösterge tespit tablosu üzerinden hesap görülmüş
1988 yılı ücret gelirine 1989 yılı için hesap edilmiş tespit tablosunu kullanmak doğrumu
bana yanlış geldi

lütfen beni bu konuda ehil bir arkadaş aydınlatsın allah razı olsun derim babam süper emekli kesintilerinide düzenli olarak öldüğü tarihe kadar yapmıştı öldüğü tarihte 25 yılının dolmasına 2 ay vardı

vall
erdinç kardeş benım b
bamda süper emekli suan 1500 alıyor

hesap ta yanlışlık oldugunu düşünü yorsanız sgk ya dilek ce verip tekrar hesaplatmaktan başka şansınız yok süper emeklilige gelince onuda kılıfına uydurdular normal emeklilikten fazla bir fark verdiklerini sanmıyorum cok cüzi bir far verilmekte

Bu uzmanlık gerektiren bir yanıt. Beni aşar! :) Ama bence de Uğur arkadaşımızın dediği gibi itiraz edip maaşın yeniden hesaplanmasını isteyin...

Üst Alt