Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam asgari ücretle çalışıyor. Ağır engelliyim. 2022 maaşı alabilir miyim?

bybaris59

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2022 3 (aylık maaşı) için başvurcam yardımcı olurmusunuz lütfen... Ben şöyle anlatıyım durumumu;
-yeşil kartlıyım yani gss primi ödemiyorum devlet karşılıyor.
-Eve giren maaş tek maaş (askari ücret).
-Babamın üzerinde tarla ve ev var (hisseli, 5 ortak, miras)
-Yaşım 25
-Engelim %90 (ağır özürlü yazıyor)
-Hanede yaşayan kişi sayısı 5
Babamın haricinde evde yaşayan herhangi birinde maaş, mal, mülk vs. herhangi birşey yok sadece babamda var.
Sizce bu durumda 3 aylık maaşı bağlanırmı? Şimdiden çok çok teşekkür ederim...

bybaris59 merhaba kardeşim. bu konuda bilgi sahibi değilim. ama 2022 den yararlanıyorum. sadece şu var bir tanıdığım var sizin saydıklarınız neki adamın varda var mal varlığı oğlu için baş vurdular. 18 yaşını aşmış yalnız çocuk. maaş bağlandı ve şu an maaş alıyor.

kardeşim bende tam olarak bilgi sahibi değilim ama büyük olasılıkla maaş başvurun kabul edilir gelir testi sonucuna göre pek bir geliriniz yok baban hariç malınız mülkünüz yok eğer senin kendi üzerine ev arsa arazi araba sigorta v.s olmadığı sürece bağlanır diye düşünüyorum sen başvurunu yap/yaptır, denemekte fayda var..

İnşallah dediğiniz gibidir ya aileye yük oluyorum diye üzülüyorum vala inşallah öledir başvurcam ama korkuyorum yani babamın köydeki tarla ile ev engel olur diye. Onlar hisseli 5 ortak var ama devlet ona bakmaz işte o kötü

bybaris59 hiç üzülme bunu bir çoğumuz yaşıyoruz hakkın ise hakkını iste. hiçde çekinme. kimler baş vuruyor görsen. hak etmiyen kaç kişi 2022 den yararlanıyor kardeşim.

madem ki ağır özürlü yazıyor evde bakım maaşına başvuruda bulun.

bybaris59
babanın aldığı maaşı ve tarlası gelire dahil edilir. ayrıca babanın sahip oldugu evde oturmuyorsanız oturdugunuz ev dışında bir evse bu ev de gelire dahil edilir. ama oturdugunuz evse gelire dahil edilmez.

kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip başvurunuzu yapınız. onlar hesap yapar zaten. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde çıkarsa 2022 aylıgı baglanmaz.

size başka başlıkta yazdığım evde bakım aylıgı ile ilgili bilgileri de okuyun lütfen.

Kalem hanım bilgi sahibisiniz. 2022 den engelliler ve 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler yararlana bilir doğrumu? peki günümüz de.. babası üstüne daireler olan bir kişi. sadece kulak meme ucu olmadığı için. %74 nasıl engelli sıfatıyla 2022 den yararlana biliyor. bir örnek daha sadece sol kulağı afif duymayan biri %77 engelli sıfatıyla 2022 den yararlana biliyor. gerçek ihtiyaç sahip leri utanırken yardım istemeye haksız yere bu gözle görünmez kişilere nasıl göz yumurak haksız ödeme yapılıyor.. sadece sistem üzerinden yerli yersiz maaş ları kesilenlerin. maaş ları kime gidiyor. lütfen kızmayın ama bir yerlerde tanıdığın vrsa iki kuruşda paran varsa hane içi geliri görmezden geliniyor. 2022 de hane içi hesaplıcaklarına önce baş vuranların gerçekden hanesine gitsinler yaşantısını görsünler sonra karar versinler. yararlana bilirmi yararlanamaz mı diye. hep haksızlık hep haksızlık. saygısız kelime kullandıysam özür dilerim saygılar.

"yardımın durumu: devam ediyor"

Arkadaşlar ben 1 ay önce sosyal hizmetlere 3 aylık maaşı için baş vurmuştum ve bugün e-devletten onaylanmışmı diye baktığımda "yardımın durumu: devam ediyor" yazdığını gördüm nedir acaba bu ne anlama geliyor tşkkrler şimdiden...

Üst Alt