Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam bana şiddet uyguluyor! Ne yapmalıyım?

kırıkkalpler

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle bunları yazmamın tek nedeni bana bir yol göstermeniz dir
internetten biraz arastırmama ragmen bulamadım belediye de yardımcı olmadı.
ben engelliyim ailemle kalıyorum babam olacak adam sürekli bana küfürler ve aşağılayıcı sözler söylüyor tek çocugu ben degilim en çok bana yükleniyor 1000tl bakım ücreti almasına ragmen bir yükmüşüm gibi bakıyor ona hiçbirsekilde bir yüküm olmadıgı halde kendi kendime bakabildigim halde ona muhtaç oldugumu söylüyor bügun beni dövüp tükürdü onu o an öldürmek istedim.. ailem ayırdı
sözün kısası artık sabrım kalmadı kendimi bir odaya kitledim yüzünü görsem saldıracagım diye korkuyorum
öz babamdan nefret ediyorum onu öldürmek isteyecek duruma soktu beni kimseye bir zararım olmadan bu evden ayrılmak istiyorum ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin

kırıkkalpler alo 183'ü arayıp babanız tarafından şiddete maruz kaldırdıgınızı bildirin. bu durum acil konu oldugu için en kısa sürede hanenize gelip denetimde bulunulacaktır.
alo 183'e yaşadığınız sıkıntıları rahatlıkla anlatabilirsiniz. isteklerinizi de soylemekten çekinmeyin.

baban sana neden öyle davranıyor? annen yada kardeşlerin tepki vermiyormu? yada aile yakınlarınla konuşsan belki bir çözüm bulabilirler.en azından amcan yada dayın varsa onlardan yardım isteyebilirsin.diger şekilde ailenden ayrılman senin için zor olur,yapabilecegine inanıyorsan onuda deneyebilirsin,ev yine ailene yakın olur.annen yada yakınların arada sana gelir gider.başka türlüsü şuan mümkün degil tabi engelini fazla bilmiyorum.allah yardımcın olsun kardeşim..

alo 183 haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak hizmete açıktır.

arkadaşlar işitme engelliyim telefon görüşmesi yapacak kadar çok duymuyorum..
ve babamla bundan sonra muhattab olmak istemiyorum kimseyi bu konuya sokmak istemiyorum :(

cok uzucu bir durum
ancak şikayet etmeden önce baban veya başka bir aile bireyin ile durumu sıkıntılarını anlatabilirsin
adımlara rağmen süreç aynı şşekilde devam ediyor ise o zaman 183 ü arayabilirsin

bazen buyukleri çocuk gibi karşımıza alıp bak sen boyle yapıyorsun ben bunları hissediyorum vs diye yapıcı bi dille konuşmak gerekebiliyor

ben ve babam tek oldugumuz onlar seslere geldiler vve hemen ayırdılar
babamdan ayrılmak istiyorum onun aldıgı bakım ücretini bir başkası alabilir mi veya ben kendim alabilirmiyim

babanın karşısına çık. ve ona de ki . baba bana küfür etmenden vurmandan bana kötü davranmandan rahatsız oluyorum. üzülüyorum. lütfen bana böyle davranma de. sonuc yine olumsuz olursa devletin yapabileceği pek fazla birşey yok. sığınma evleri falan olur , yada işte şiddet mağdurlarının kaldığı yurtlar falan olur ancak öyle yerlere belki alabilirler. buda iyi mi olur kötü mü bilemiyorum.

Allah yardımcın olsun Baban a insanlık merhamet sevgi versin inşAllah

kendinize bakabildiğinizi yazmışsınız yukarıda. evde bakım aylığı sürekli olarak bir başkasının bakımına ihtiyaç duyan agır özürlü bakıma muhtaç engelliler için ödenen bir sosyal yardımdır. bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmet vermesi karşılıgında ödenir evde bakım maaşı.
babanız size bakmıyormuş ve şiddet uyguluyormuş. bu aylık kesme sebebidir.
sadece işitme engelli misiniz? kendinize bakabiliyorsanız (bir başkasının bakımına ihtiyaç duymuyorsanız) bakıma muhtaç değilsiniz demek ki. bu da evde bakım aylıgı kesme sebebidir.

düzelecegini sanmıyorum kimseye yazıp gururumu kırmak istemiyorum aklıma gelince delirecek gibi oluyorum ben çocuk degilim çocuk olsam çok etkilenmezdim ama bana el kaldırması bardagı taşırdı şikayet etsem bana bir olanak gelecegini sanmıyorum babam la resmi olarak ilişkimi kesmemin bir yolu yokmu ona para verilmesini istemiyorum bunun için nerelere basvurmalıyım
bu arada ben bakıma muhtaç olmamın nedeni kronik bi hastalıgım var ve bunu biz almadık doktorlar kendisi verdi her yıl 2 kere gelen kişide verilmesini uygunn görüyor

Artık babamla konusabilecegimi sanmıyorum gururum kırıldı kendimi çok aşagılanmıs hissediyorum öyle bir insanın yüzüne bile bakmam hepiniz saolun arayıp yardım isteyecegim iyi aksamlar
konuyu kilitleyebilirsiniz

BİMER e yaz. Onlar gerekli kurumlara bildirirler.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

öncelikle büyük geçmiş olsun kaç yaşındasın ?
benzer sorunları bende yaşadım zaman zaman yaşıyorum bunlara anne baba diyorlar ya işte......

Üst Alt