Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam benim sağlık güvencemden yararlanıyor. Evde bakım maaşı alabilir mi?

Ahsen SAĞ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Babam 72 yaşında ve şu anda gırtlak kanser. Sağlık hizmeti olarak benim üzerimden bakılıyor. 65 aylığı için başvuru yapabilir miyim. Yada evde bakım hizmeti alabilir miyim. Ben Konya'da oturuyorum babam ise Denizli'nin bir köyünde abimle beraber oturuyorlar.onunda ssk yok. Durumlarıda kötü. sabit bir geliri de yok.. Babam zaten durumu müsait değil aylık 380 bile girmiyordur eve.
Bu hastalık yüzünden babam iyice zayıfladı.Artık yürüyemez hale geldi.Tuvalet ihtiyacında bile yardıma muhtaç oluyor.
Evde bakım aylığı bağlatabilmem için hangi yolları izlemem lazım.. bu arada ben evliyim Konyada çalışıyorum..
Bana bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum...
Selamlar..

evde bakım aylığı için bağlı sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurulması gerekiyor.bu linki tıklayın=http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/49185-ozurlu-evde-bakim-hizmeti-muracaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

2
022 maaşı için il veya ilçe malmüdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.ama bu maaş için babanızın sağlık hizmetini yeşil kart üzerinden alması şart.sizin üzerinizden sağlık hizmeti alması başvurunun reddedilmesine sebep olur.tıklayın=http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

belirttiğiniz şartlarda babanız bu iki maaşıda büyük olasılıkla alabilir.

Evde bakım aylığı için, bakmakla yükümlü bireylerin gelirinin söz konusu kişi tutarına bölümünün asgari ücretin 2/3'ü olan 399,47 TL'yi geçmemesi durumunda, sağlık kurul raporunun % 51 ve üzeri aynı zamanda ağır özürlü ibaresi evet olması durumunda herhangi bir problem olmaz.

Bakmakla yükümlü bireyler şu kişilerdir:

Üveyler de dâhil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri; başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babası veya kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişiler...

Üst Alt