Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam bizimle yaşamıyor. Annem için evde bakım maaşı alabilir miyim?

eylulesintisi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
mrb.Annem evimde kalıyor ben bakıyorum.Hiçbir geliri sosyal güvencesi yok.Babam ile resmi nikahı var, babamın maddi durumu iyi fakat bakmıyor ve ikametgahı başka ädreste giresun köyünde yaşıyor. Annemin %96 Ağır engelli raporu var. Evde bakım maaşı alabilir miyim.(ben çalışmıyorum.EMEKLİYÌM 1500 TL EMEKLİ maaşım.

eylulesintisi hanede kaç kişisiniz? hanede sadece annenle sen mi kalıyorsun?
annen ile babanın resmi nikahı varmış. babanın sigortası yok mu? niçin annen babanın sağlık güvencesinden yararlanamıyor?

Babamın ssk'sından sağlık alanında yararlanıyor sadece.giderleri ve bez ,gıda vs tüm masraflarını ben karşılıyorum.

Annem ve ben hanede 2 kişiyiz.

eylulesintisi babanla resmi nikahı olduğu için annen babanın sağlık güvencesinden yararlanıyor. yani sadece saglık giderleri karşılanıyor. ama baban sağlık güvencesi haricinde annene hiç bakmıyor. ayrıca ayrı şehirde ayrı hanede yaşıyor.
annenin raporuyla birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvur. senin 1500 TL gelirinden başka gelir yoksa hane geliriniz uygun. ama kesinlikle babanın annene bakmadığını annenin masraflarını senin karşıladığını belirt. bu durumda yani baban annene bakmadığı için babanın gelirinin evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmemesi lazım. sen başvurunu yap gelişmelerden haberdar et beni muhakkak.

Mrb annemin raporu %96 ağır engelli evde bakım maaşına başvurdum.emekli maaşım 1535 tl annem+ ben 2 kişi yaşıyoruz başka gelirimiz yok. Maaş bağlanırmı haredeki gelir limiti nedir acasa?

mrb başvurdum evde bakım mmaşı bağlanmaması için sorun yok gibi görünüyor dedi eve gelen görevli cevaplarını bekliyorum . haberdar edeceğim teşekkürler

Üst Alt