Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam c5 seviyesinden yaralandı. Solunum desteği için ne yapmalıyız?

erdal19

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaslar babam bı hafda once trafık kazası gecırdı c5 derecede kırık ve boyundan asagısı felc sadece sol kolunu oynadabılıyor hala yogun bakımda solunum problemı var oksıjen tupu takılıyor arada dokdor bugun umutlu konusmadı solunum problemı nın cıddı oldugunu ve herhangı bı mudahelenın hıc bı yerde yabılamacanı soyledı ankara hacetepede bı dokdor varmıs pıl gıpı bısey takıomus bogaza bu konuda bı bılgınız varmı ne yabıcamı sasırdım dokdorun konusmasına gore goz gore gore kaybedıyorum babamı yardımcı olursanız sevınırım

Çok geçmiş olsun. Sabırlar diliyorum.

Doktorun olumsuz konuşmasına çok takılmayın. Durumu ve doktorunuzun tarzını bilmeden bunları yamamın doğru olmadığını biliyorum ama, genelde doktorlar işgüzarca konuşabilir... Henüz o kadar erken ki, ne tür iyileşmeler olacağını kimse bilemez.

Solunum ile ilgili olarak önerisi olan var mı?

Not: Yatak yarası ve mesane enfeksiyonu konusunda bu forumdaki tüm başlıkları inceleyin lütfen

Öncelikle geçmiş olsun.Bende c5-c6 yım ve kazadan sonra ilk 8 ay solunum problemiyle uğraştım. Mutlaka bir solunum fizyoterapisti bulun. Bu evrede ben kendi sekresyonumu çıkartamadığım için kurtulamamıştım bu kısır döngüden defalarca makina desteğiyle solunum yapabildim treköstemim açıldı vsvs. Kendi deneyimimden yola çıkarak
mutlaka bir solunum fizyoterapisti bulun(beni dünyaya o döndürdü diyebilirim)
hastayı mümkün olduğunca dik oturtun
yatak yarasına çok dikkat edin
hasta solunum sıkıntısı çekeceğinden fizik tedaviye yanaşmayabilir ben yanaşmadım ama en azından günde bir iki eklem açma germe muhakkak yapın
Not: ben solunum sıkıntısını Gata da aşabildim fizyoterapistim sekresyonun rahat çıkması için hafif baş aşağı bir pozisyonlama yapıp diyaframımdan göğsüme doğru baskı yapıyordu ve akciğerimde biriken balgam hareket edip çıksın diye yatakta 50 şekle giriyorduk. Kısacası akciğeri hareket ettirip başlarda onun yardımıyla sonra sonra tek başıma bu biriken balgamı kendim atabildim ve öyle de devam ediyorum. Buyöntemi aileme de öğretti ve tıkanmaktan bu sayede kurtuldum. Tabi ki bu tedavinin yanınd abir dünya tıbbi tedavide aldım

c5 derecede yara ve solunum yetmezligi

arkadaşlar gecen gunde yazdım kımse zahmt edıb cevap yazmadı babam trafık kazası sonucu c5 derecede yara aldı amelıyat oldu 10 gun once corum devlet hasdanesınde ve son 2 gundur solunum problemlerı başladı oksurmıyor babam yudunamıyor genelde oksıjen tupuyle nefes alıyor bugun ankara numune hastanesıne sevkı oldu su an numumede yogun bakımda bu solunum yedmesligı konusunda anlattıgım problemler dogalmı c5 de bızı beklıyen durum aşagı yukarı nedir cvp yazarsanız sevınırım

Bu anlattıkların doğal Erdal kardeşim. Henüz çok çok erken bir dönem. Şu anda yoğun bakımdan çıkmasını sağlayacak düzeye gelmesi için doktorlara güvenmekten başka yapabilecek bir şey yok maalesef.

Ve aman, yatak yarası olmaması için çok titiz olun. Yoğun bakım hemşirelerine bu konuda sık sık ricada bulunun. Gerekirse kendi paranızla -en azından- boru tipi havalı yatak alıp babanızın altına koydurun. Şu anda en çok dikkat edilmesi gereken konu bu.

abım bıde bu solunum ıcın ve ılerıkı donemde gereklı olan fızık tedavının ne kadar kısmını ssk karşılıyor acaba bılgınız varmı?

bugun dokdoru babam ıcın enfeksıyon kabdıgını cıgerlerının su topladıgını ve anıbıyotık tedavısıne basladıklarını cıgerlerıde temızlemeye calışdıklarını soyledı ayrıca 2 gundur şuru da yerınde degılmiş ayrıca nefes alırkende karnının gucuyle alıyormuş babam 52 yaşında bu kadar şey nasıl duzelecek bılmıyorum :(

Geçmiş olsun..
Siz sakin olun ki babanıza da destek olabilin..
İnşallah her şey eski haline döner.
Allah kolaylık ve acil şifalar versin.

Bu tür gelişmeler beklenir. Sabır. Atlatacaktır inşallah.

Fizik tedavi konusunda devlet hastanelerinden birine yatış yapılabilir. Tanıdık varsa bu çok kolaydır, aksi halde bugünden sıraya girmek lazım.

Üst Alt