Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam da annem de emekli. Babam vefat ettiğinde hangi maaş bana yüzde kaç oranında..?

Sertuğ

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Öcelikle Okuyan ve Yanıtlayan herkese merhabalar..
Ben 22 yaşındayım, henüz çalışmıyorum. 3 kardeşiz ve tek engelli benim. %80 engelliyim. babam SSK'dan emekli ve 900 lira üzerinde emekli maaşı alıyor. ayrıca annemi de emekli etmek üzere, onun da 500 lira üzerinde bir maaşı olacak. Birkaç tane de kirada dairemiz var ve babamın demesine göre o öldükten sonra annemin de emekli maaşı olacağından kendisinin emekli maaşının %75'i bana kalacakmış. kira da evlerimizin de olması sebebiyle, "sen kafanı böyle şeylere yorma, bak dalgana, ne yapacaksın çalışıp, çalışmak dert" falan filan deyip duruyor.
Ancak bu yakınlarda birisinden duyduğum kadarıyla da babamın maaşından bana kalacak miktar yalnızca %25 miş...
Etrafımda dolanan böyle 2 farklı fikir varken benim de doğal olarak kafam karışıyor... Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Babamı kaybetmemiz durumunda bana verilecek olan para şimdiki emekli maaşının %75'i mi, yoksa %25'i mi Olacak?!

Buna ek olarak henüz ne 2022 Maaşına ne de Evde Bakım Parasına başvurmadık. şu bulunduğum durumda başvuru yapsak ne gibi bir sonuçla karşılaşırız?

25 75 olayını bilemiyorum ama bakım maaşı ve 2022 maaşı alamazsınız gelir düzeyiniz istenilen kriterlere uymadıgı için 2022 ve bakım maaşı alamazsınız..

babanın aldıgı maaşin % 75 ini alırsın.ayrıcada annendende maaş alirmisin bilemiyorum.2022 için hiç ugraşma .geçmiş olsun .

saglicakla

tek çocuk için % 75 olan dilim % 80 'ne çıkmıştı. ama 1 ekim de yürürlüğe girecek olan yeni SG yasasında değişiklikler var.
gazetelerde yeni yürürlüğe girecek yasa ile bilgilendirme yapan uzmanlar var.yazılarını takip ederseniz daha fazla bilginiz olur.

Bu konuda gazeteci Ali Tezel e yazmanı öneririm. Ayrıca www.alitezel.com adlı sitesinden de yazılarını takip edebilirsin. Ayrıca senin adına aileden biri 1 Ekim den sonra Sosyal Güvenlik Kurumuna gidip anne babanın öldükten sonra senin durumunun ne olacağını sorabilir.

bu konuda detaylı bilgi varmi benim annem ve babam emekli allah korusun biri vefat ederse maasın %25 mi baglanir yoksa %75 mi baglanir bana misal 900ytl nin tek cocuk ve engelli olarak % kaçi kalir bu konuda bilgisi olan varmi?

arkadaşlar , baba vefat ederse anneye % 75 kalıyor emekli sandığında . eğer ki öğrenciyseniz falan % 25 i size tahsis ediliyor . ama bu sefer de anneye % 50 veriliyor . yani engelli de olsanız anne ve babanızdan sonra size enfazla % 25 bağlanıyor . 1000 ytl maaş varsa size kalan 250 oluyor . yani aşağı yukarı 2022 parası gibi .anne ve babadan ayrı ayrı alma şansınızda yok ne yazık ki . ve tabi ki bi yerde de çalışıyor olmamanızda lazım .

kardeşim bu yasa çıkmadan önce böyle bir uygulama vardı ama bu uygukamadan faydalan man için babaının ve anenin üzerine bakmakla yükümlü olduğun dahilinde rapor alman lazım senin yüzde 80 var demen bir şey değiştirmez bağlanacak yüzdelikt tam bilmiyorum sana tavsiyem bir yerde ssk yap 3600 gün doldur emekli ol çünkü evlenceksin sen ölünce çocukların ne yapacak

Üst Alt