Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam emekli, annem 2022 maaşı alıyor. Ben de 2022 maaşı alabilir miyim?

Skolyoz23

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Kalem ablam ne olur cevap ver

annem yüzde 80 engelli 2022 normal engelli maaşı alıyor
babam emekli 1400 TL alıyor

bende engelliyim 2022 aylığı için başvursam banada verirlermi
yüzde 71 engelliyim
4 kişiyiz

başka gelir yok

alamazsın.
kişi başı gelir kriteri 423tl yi geçmemek gerek.
423×4kisi=1612tl yi geçmemek gerekli.

babası emekli dior annesi 2022 alamazki. erdal 3 kişi değil 4 kişiyiz dior okumuyormusun. + annesi alıyorsa kendiside alır

ümüt

eve giren gelir 1400 babamın maaşı +annemin 3 aylık normal engelli maaşı

ben engelliyim ama hiç başvurmadım

toplam hane sayısı 4

annemin engelli maaşı gelir olarak sayılıyor mu acaba

Evet tabi.
tarla ev bankada hesapta paralar varsa onlar da gelir sayilir

Diğer foruma böyle yazdınız gerçekleri yani çalışıyorsunuz bu gelir olmaz mı?

(normal bir hayatım var yıllarca normal bir insan gibi çalıştım kimse bir şey demedi ama hep sen çok farklısın sen çok başarılısın dediler
turkcell samsung vodafone vs hep böyle kurumsal yerlerde çalıştım ve hala daha çalışıyorum ve şu ana kadar da engelli statüsünde çalışmıyorum normal başvuru yapıyorum mülakata giriyorum beğenip alıyorlar
Çalıştığım yerde son 6 aydır satış birincisiyim)

Skolyoz23 ablası hanede 4 kişi kalıyormuşsunuz. baban 1400 Tl emekli aylığı annen de 2022 engelli aylığı alıyormuş. alınan 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmez. bu durumda hane geliri sadece 1400 TL ise hane geliriniz uygundur. sen de 2022 engelli aylığına başvurabilirsin.
zaten hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçiyorsa sana 2022 aylıgı baglanmadığı gibi annenin aldığı 2022 aylıgı da kesilir.
o yuzden bu uyarımı dikkate al. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında ise git başvur, aksi durumda hiç yanaşma annenin 2022 aylıgı da uçmasın.

erdal71

boşbeleş daha önce yazdığım alıntı yaptığım yorumu silerek yeni yorum yapıyorsun, ne oldu yazdıklarımdan korktunmu
bu sitede herkes senin nasıl art niyetli bir insan olduğunu biliyor
ben çalışmıyorum işsizim perişan haldeyim mi demişim burada
ben tam tersi engelli olsanız dahi moralinizi bozmayın iş çok bulursunuz ben mesela hayatta işsiz kalmam yazmışım senin yorum yaptığın ve insanların moralini bozduğun başka bir linkte
yani sen iki cihan bir araya da gelse bu zihniyetle yaşadığın müddet hiç bir şey elde edemezsin
kendini yont yanlışlarım nerede diye bir düşün
ALLAH bedenine değil de kalbine engel vermiş
sen iflah olmazsın

Kalem
saol ablam ben çalışıyorum şu anda ama kpss için işten çıkıp oturup ders çalışmak istiyorum
eğer bende işten çıkarsam ev de kira sadece babamın emekli maaşı var başka da bir şeyimiz yok

ALLAH razı olsun ablacım ALLAH sağlıklı uzun ömürler versin

Üst Alt