Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam emekli olduğu için 2022 maaşı bağlanmıyor!?

bohraz

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selam arkadaşlar yaşım 25 %95 ağır engelli raporum var ve çalışamıyorum tetraplejiyim
ama 2022 maaşını alamıyorum sebebi babam memur emeklisi 1300 tl maaş alıyor
kişi başı 286 lira düşüyo 4 kişilik aileyiz buna eywallah.. fakat babam köyde ve ikameti de orada 1 evimiz var babamın üstüne bakım parasını annem alıyo annem kardeşim ben 3 kişi bir evde kalıyoruz
benim bu şartlarda 2022 maaşı alma hakkım varmı yoksa 790 tl ile kardeşimi okutup açmı kalalım

bi yardım edin bilen arkadaşlar allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin çalışıpta bu maaşa tenezzül etmek istemeyen bir çok kişi vardır eminim ama neden bu kadar zorlaştırılıyo bilmiyorum evin olması sakıncamı ???

babanınızın ikameti başka yerdeyse alırsınız söyleyin vakfa itiraz edin

Bakım aylığı ve 2022 Maaşı.!

Öncelikle herkese selamlar
Ben bugün 2022 aylığı için kaymakamlığa başvuruda bulundum %95 ağır engelli raporum var yaşım 26
Babamın emekli maaşı hane gelirimiz olarak görünüyor yani 26 yaşımda baba eline bakıyorum 4 kişiyiz ailede 1500 tl babamın maaşı
392,49x4=1569 tl yapıyor yani muhtaçlık sınırı altında hane gelirimiz birde bakım yardımı alıyoruz
Ama benim 26 yaşında olmama rağmen tek kuruş gelirim yok devlet bize bakıyor sözde ama maddi konuda mağdur olan gene benim gene engelli kişi ve aillecek de ihtiyacımız olduğu için kaymakamlığa başvurdum bakım yardımı aldığınız için veremeyiz dediler gerekçe olarak bakım yardımını gösterdiler bu durum gerçekten böylemi engelliye bu ülkede nasıl yardım yapılıyor 26 yaşında bir engelliye devlet bu yasaylamı sahip çıkıyor verdikleri bakım bana verilmiyor ki ben ne yicem dilencilik mi yapayım çalışamıyoruz diye bu şekilde mi sahip çıkacaklar bize özellikle melek abla Kalem yardımcı olursanız sevinirim ben mi yanlış yapıyorum gerçekten hakkım yokmu almaya..

bohraz
hanede 4 kişiyseniz bu durumda babanın emekli aylıgı ve evde bakım aylıgı ile birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstünde oldugundan dolayı 2022 aylıgı alamazsın maalesef.
2022 aylıgı gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahil ediliyor.

yanlizkurt06 bir daha bu şekilde lütfen her yere yazmayın. hem burada konuyu açana hem de onca bekleyene haksızlık bu!

Kalem çok teşekkür ederim melek abla ama sakat bi uygulama bence düzeltilmesi gerek :S

2022 maaşı ve bakım parası

selam arkadaşlar bi durum var danışmak istiyorum
konu şöyle

ben %95 engelliyim
4 kişilik hanede bakım parasını annem alıyor gelir kriteri yüzünden 2022 alamıyordum
şimdi aynı il ve ilçede farklı bir adrese geçicez köy evine o ev de babamın üzerine
babamın ikametini almasak annem ben ve kardeşim o adreste görünsek maaş hakkı kazanabilir miyim
acaba evin babamın üstüne olması engel oluştururmu bakım parası kesilirmi yada ne gibi sorun çıkabilir işin aslı şu 28 yaşımdayım en azından 2022 maaşı bağlanırsa ailemden hariç ihtiyaçlarımı karşılamak için istiyorum bu yaşta baba eline bakmak zor oluyor amacım üç kağıt yapıp maaş almak değil bu durumu lehime değerlendirmek istiyorum

Baba nerde olursa olsun yaşıyorsa onuda sayıyorlar bilginiz olsun.

Kurum inanmıyor böyle kurallara
Annene sorarlar babanı
Ve sana diyecek ki devlet sana bakıyorya sen ne yapacaksın parayı

bohraz
malesef 2022 maaşı alamazsınız.ebm den başka bir geliriniz var mı.ebm 1180 lira siz 3 kişiymişsiniz eger ebmden başka 269 lirayı geçen bir geliriniz varsa ve babanızı dedıgız şekılde kurum kabul etmemiş olsa bile 2022 maaşı olmaz.

@-mka babamın emeklisiyle birlikte bakım maaşı var gelir olarak ikametimiz değişiyor eğer babamın ikametini almazsak bi bakım parası kalıyor onuda 3'e bölecekler

@Rebellious hanede ki ikamet sayısına ve gelire bakıyorlardı bu uygulama yeni mi çıktı ??

bohraz

3 ay önce bana geldiler kontrole babamın ikameti yoktu adresimizde bana öyle denildi bilemem baba nerede olursa olsun onun kriterlerine de bakılır diye.

Rebellious anladım bunuda göz önünde bulundurmak lazım derlerse de yapacak birşey yok sonuçta evlilik var o zamanda mı baban nerde diyecekler :D :D

bohraz

3 yıl öncede başvurmuştun kuruma
Biliyorlar artık
Şimdi hiç olmaz

Evlenince sadece eşinle oturunca bebelerinde olursa olur 2022 engelli maaşı
Bakım maaşını eşin alır tabi

Gazeteci Şerif yani 3 kişi bir hanede 1180tl bakım parası alıyor olucam babam ayrı bir hanede ikameti olacak diğer arkadaşlarin dediği gibi bir sorun çıkarmazlar demi ?

Boşver Gazeteci Şerif
Teyp gibi aynı konuyu sarıyor,konuyu ilk baştan okursan anlarsınız.
İlk başta 3 yıl önce babasının ikameti köye aldırıyor başvuru yapıyor kabul edilmiyor kurumca,
Şimdide babası şehre,annesi kendi kardeş köye ikamet aldırmak istiyor.
Daha başvuru yapmamış, burada danışıyor olurmu diye.
Olmaz olmaz diyoruz devleti kandıramazsın,kul hakkı vardır.

Gazeteci Şerif şöyle durum
babamın üzerine olan evde ben bakıcımla birlikte (annemle yani) ikamet etsem birde kardeşim var o hanede tek gelir bakım parası görünse 2022 maaşı baağlanırmı.?
aynı ilçenin köyüne alıcam adresimi zaten evlenincede orada yaşıcam nasipse
evlilik durumum var ama önceside bu maaş bağlanırsa zaten evlenince eşim bakıcı olacak bazı karaktersiz devleti kandırıyor falan yazmış işin aslı budur yani kimseyi kandırmıyorum asıl soru da evin babamın üstüne olması ve bakıcı annem olması sorun teşkil edermi ?

Üst Alt