Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam emekli oluyor. Bakıcı maaşı kesilir mi?

Göç

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Allah izin verirse babam yakında emekli olacak fakat banka maaşının bir bölümünü alacak. Evde 3 kişiyiz sadece annem asgari ücret alıyor. Babamda 500.tl alsa bakıcı parası kesilir mi?

Giderler dikkate alınmaz, babanızın emekli maaşı tutarı ne kadarsa, ve hanede evde bakım aylığı dışında ne kadar gelir varsa bunlar toplanır ve kişi sayısına bölünür. Bu miktar 540,47 TL'yi geçmemeli. Babanız emekli olduktan sonra 1 ay içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne gelir değişikliğini bildirmeyi unutmayın.

Cevap için teşekkürler. Gider derken harcama yok. Babamın emekli olabilmesi için sgk'ya toplu bir ödeme yapması gerekiyor. Banka ile anlaşmalı ödeme yapılacak ve babamın eline borcu bitene kadar az bir para geçecek. Umarım anlatabilmişimdir.

POLLY zaten o maaştan yapılacak kesintiyi demek istedi. emekli aylığı ne kadarsa o dikkate alınır. maaşta yapılan kesinti dikkate alınmaz. o gider sayılır,
Örnek:
emekli maaşı 900 TL
lakin 400 TL kesinti yapılacak (yani banka alacak) ve eline 500 geçecek.
bu kesinti dikkate alınmaz ve emekli aylığı olarak 900 TL dikkate alınır.

Teşekkürler bilgilendirme için.

Kişi başına düşen geliri 60 TL gibi aşıyoruz. Ne önerirsiniz?

Kalem

Herkese merhaba. Babam aftan yararlanarak emekli olacak. Benim merak ettiğim banka maaşına karşılık kredi veriyor. 4 sene boyunca ayda sadece 300 tl alacak. Benim anladığım bankanın verdiği kredi dikkate alınmıyor. Alınmadığı taktirde annemin emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri ile aylık geliri 60.tl gibi aşıyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Babamın maaşı bağlandıktan sonra mı başvuru yapmamız gerekiyor? Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Hepinize iyi sağlıklar diliyorum.

Hakan.

Daha başvurmadınızmı
Annen kaç TL emekli maaşı alıyor
Kurum SGK dan maaş badrosu ister, evde bulunan kişiler ne kadar maaş alıyor diye.
Krediye falan bakmazlar sadece gelire bakarlar.

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Annem 1.300.tl, babam'da 1400.tl alacak tabii bu parayı 4.sene sonra alabilecek.

Evet 4 yıl önceki hesapta yapılmış yukarıda.
Şimdi kişi başı gelir kriteri 967 TL Aşmamak gereklidir.
Hanede Kaç kişi vardı ve gelirleriniz nelerdir

967×3=2901 TL falan geçmemek gerekir
Aşmıyorsunuz.
İkramiyeler hariç ama onlar sayılmayacak galiba kurumlarda bilgi yokmuş
Olsa bile yine aşmaz

Ama emekli maaşları bu ay zam olacak %9

Diğer türlüsünü düşünmek bile istemiyorum. Ev'de kira olunca strese girdik resmen. Hayırlısı olsun artık. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Zorro
kim diyo ıkramıyeler dahil eidlmiyo diye .dahil ediliyor.

Göç
Annenız ne zamn emeklı oldu.geçen bayramda ikramıye aldı mı.aldıgnı farzedersek.ıkramıyenın yıllık ortalaması 1000/12 : 83,3333 lira

Annenızın bu bayramda alacağı ikramıye 1000/12 : 83,3333
Babanız emeklı olunca o nun ıkramıyesıde 1000/2: 83,3333
Annenın maaşı :1300
Babanın emeklı maaşı :1400
Toplm :2950
3 kişisiniz 2950/3: 983,333333
Not babanzın şimdiki maaşı 1400 emeklı olunca o kadar alabılecekmı (alabilir dıye o kadar hesap ettım) buna babanzın alacağı emeklı ikramıyesının dahil edilmesıde var kı evde bakım maaşının bağlanması çok zor.
not: ödeyecegınz kredılere giderlerınıze bakılmaz ister krediden dolayı elınıze babanzın maaşı geçmesın gene normal maaşı gelır hesaplmasına dahıl edılır
Not babanz emeklı olmazsa ikramıyeden gelecek 83 lirayı düşersek 7 lira ıle kurtarırsınız amma bu kezde temmuzda yapılan maaş zamları var.eğer anne ve babanzın aldığı maaşlar temmuzda yapılan zam ıle bu mıktarsa 7 lira gibi az bi mıktarla bakım maaşı bağlanır tabi başka herhangı bir geliriniz yoksa.

Tekrardan merhaba, ailem bugün durumu öğrenmek için sosyal yardımlaşmaya gitti. Eğer 2022 maaşını almazsanız hiç bir sıkıntı çıkmayacağını söylemişler. İkramiyeler için şuan bir bilginin olmadığını da belirtmişler. Artık hayırlısı diyelim. Tanrım herkesin işini rast getirsin. Hayırlı geceler.
Hakan.

Düzeltme: Babamın maaşı 1.400 tl olarak yazılmış. Annem ilk ikramiyesini aldı.

2022 zaten almadığınızı bilmiyorlar mı
Emekli olanın Çocuğuna zaten 2022 engelli maaşı bağlamıyorlar
Annen bakıcı olarak başvuru yapsaydı

Babam emeklilik için bu hafta içi bankaya onay verip sigortaya bildirecek. Büyük ihtimal yarın 2022 için iptal işlemini yapar. Umarım dedikleri gibi sıkıntı çıkmadan bu dönemi atlatırız.

Zorro
verdiğin linkte eklenecegı yazıyo sadece 1 kişi cimer etkılmez demiş ama hemen bimerin ise etkıleyecegını söylemiş kısaca etkılıyor

Göç
kardeş ben evde bakım maaşı alamzken belkı alabilirmisiniz alırsanız nasıl alırsınız diye baktım konuya ama hiçbi türlü maalesef alamıyosunuz çünkü anne ve babanzın herhangi birine bile %1 zam gelse şuankı gelirinizle bakım maaşı almanz mümkün değil.

sosyal yardımlaşma 2022 maaşı almazsanz sıkıntı olmaz dıye nıye deyıkler evde bakıma şartı tutmayanın 2022 ye gelırden dolayı heç tutmaz.babanız emeklılık için niçin bankaya onay verecek.almadıgnız 2022 nın nesını iptal edecekelr bi türlü anlamadım.

Bimer kapanmış -mka
Cimer doğru söylüyor
ılgaz20 denen üye de kuruma sormuş
Kurumda demiş ki; elimize kanun bilgisi gelmedi Kurban Bayramı'ndan sonra belli olur demiş

Zorro

erdal dedıgn gibi olmasını çok isterim.

-mka

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Babama emekli maaşı bağlandığında zaten zamlı şekilde 1400 tl alacakmış. Ben annemin emekli maaşına %9 ekleyerek 1300 tl yazdım.

Babamın ödenmemiş prim borçları var. Yaklaşık 40 bin tl kadar. Banka bu borcu 4 sene boyunca babamın alacağı emekli maaşından keserek faizi ile alacak.

Babam emekli olduğunda 2022 maaşının kişi başına düşen gelir sınırını aşıyoruz. Sağ olsunlar bugünde babama, maaş almaya başladığında tekrar gel değerlendirme yapalım demişler. Her şeyin hayırlısı olsun artık.

Zorro
Kurumdan bana ''kurban bayramından sonra belli olur'' diye cevap gelmedi. Bir arkadaşımıza gelen cevapta böyle söylemişler. (mesaj bağlantısı veremiyorum, şimdi tek tek başlıkları araştıracak zamanım yok). O da bu haberi benim mesajıma cevaben aktarmıştı.

Üst Alt