Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam emekli. Sigortalı bir işe girersem 2022 maaşı alabilir miyiz?

Skolyoz23

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde 4 kişiyiz babam emekli 1300 tl alıyor şimdi bende sigortalı bir işe girsem 2600 oluyor evimiz kira sizce engelli maaşı alabilir miyim ??

Sigortalı işe girsen sakatlık maaşı almazsın ben bile sadece 1 ay 20 gün sigortalı bir işde çalıştım diye zalımlar hemen maaşımı kestiler malamat oldum ..... :( :(

çok saçma ya, verdikleri üç kuruş para hemen kesiyorlar desene...

bazı yerlerde okudum evim var çalışıyorum yine de alıyorum yazmış demek ki sallıyorlar

yalan 2022 maaşının şartı üstün kayıtlı ev araba arsa gayrimenkul v.s bir şey olmayacak sigortan asla olmayacak en geçen sene sadece 1 ay 20 gün çalıştım perişan oldum hastaneye gidemedim ilaç alamadım bu devlet gider anca Suriyelilere Afganlılara el üstünde tutar ama bize 3. sınıf insan muamelesi yapar batsın bu devlet ulan....

inşallah iş bulurum da verdikleri üç ayda ki bir para onların olsun ne yapalım

O PARAYA fazla bel bağlama ben aldım ama ay sonunu zor getiriyordum sigortalı düzgün bir iş bulmaya sen en iyisi yoksa o parayla ev geçndirilmez anca sana cep harçlığı olur....

yok ben zaten iş arıyorum ama hani olurda üç ayda bir oradan para gelseydi bir kaç yerin borcunu orala kapatırdık güzel olurdu. hayırlısı bakalım rabbim büyüktür. bu arada hayırlı kandiller

Skolyoz23

eyvallah saol sanada hayırlı kandiller....
dediğim gibi sen düzgün bir iş bulmaya bak o para kesilince çok kötü oluyor para almayı bırak ne hastaneye gidebiliyorsun nede eczane ilaç veriyor sana ben çok perişan oldum ... :( :(

acıların çocuğu 2022 aylıgı kesildikten sonra "ne hastaneye gidebiliyorum ne de ilaç alabiliyorum" demişsin. sağlık güvencen yok mu şu an? GSS gelir testi yaptırmadın mı? anne ve babanın sigortası var mı? varsa, onların sağlık güvencesinden yararlanmıyor musun?

1 sene öncesine kadar sağlık güvencem yoktu. sigortam yoktur. babamın üzerinden düştüm. genel sağlık sigortasına başvurdum prim borcu çıkarttılar prim borcunu ödeyecek imkanım olmadığı için ikametimi başka bir yere aldırdım kendimi ailemden ayrı yaşıyor gösterdim. yeşil kart çıktı son 1 senedir yeşil kartlıyım 3 gn önce ikametimi tekrar babamın evine aldırdım inşallah yeşil kartta bir sorun çıkmaz.....

acıların çocuğu ikamet değişikliği yaptıysan tekrar GSS gelir testi yapılması gerekir.
şu an babanların hanesindesin. hanede kimlerle yaşıyorsun? akrabalık derecelerini de yaz ve hanede yaşayan kişi sayısını belirt. ailede kişi başına düşen aylık gelir eger sınırı geçerse yeşil kart diye bildiğin 60/c 1 GSS kapsamından çıkarsın.
hesap yapabilmem için babanın hanesinde yaşayanları ve yaşayan herkesin aylık gelirini ve hanedeki mal mülk varsa hepsini bilmem gerekir.
maluliyet cetveli'ne göre malul derecede hastalıgın var mı? engelin nedir?

evet babam emekli bende yüzde44 engelliyim evde 4 kişi yaşıyoruz ev bizim + benim üstüme birde 2005 model bir araç var babam yaklaşık 1.600 tl civarı emekli maaşı alyor + kirada bir evimiz şimdi bana sen zenginsin demeyin babam bu parayı gelipte maaşının yarısını bana vermiyor ... :)
gelir testi yaptırmak için tekrar sosyal hizmetlere gitmem gerekecek ama ben orayı orda çalışanları hiç sevmiyorum çok ukala gıcık adamlar Suriyelilere Afganlılara 1. sınıf vatandaş bize 3. sınıf insan muamelesi yapıyorlar kendi ülkemizde yabancı olduk...
pekişöyle olsa ne olur gelir testi yaptırsam bu evde kendimş yalnız yaşıyor olarak göstersem nasıl olur nerden bilecekler evde kaç kişi yaşadıımı ???

acıların çocuğu zenginsin demem merak etme:)

anladığım kadarıyla malul durumda değilsin. bu durumda babanın saglık guvencesinden yararlanamazsın.

oturdugunuz ev GSS gelir testine dahil edilmez. ama kiraya verdiğiniz başka bir ev daha varmış. o evin hem kira geliri hem de evin rayic bedelinin 240'da biri gelire dahil edilir.
senin aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri de gelire dahil edilir.
babanın emekli aylıgı varmış. bu da gelire dahil edilir. araç ve evin rayic degerlerini bilemeyeceğimden hesaplayamam.
ama ailede kişi başına düşen aylık gelir 2016 yılının son altı aylığı için 549 TL altındaysa yeşil kart diye bildiğin 60/c 1 devam:)
ama yok bu sınırı geçerse 60/g 1 GSS kapsamında sağlık güvencen olur ve ayda 65,88 TL prim ödersin (2016 yılı son altı aya göre)
Bu miktarlar 1.1.2017 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir. ocak ayının ilk haftasında yeni miktarları ilgili forumdan duyururum.

babanlarla yaşayım kendini nasıl yalnız göstereceksin anlamadım burayı?

Kalem

şöyle izah edeyim tekrar gelir testi yaptırsak ben şu an babamın evinde kalıyorum ya verdikleri foma dilekçeye bu evi arabayı yazmasak yani bu ev bana babamdan miraz kaldı evde yalnız yaşıyorum desem nasıl olur nerden bilecekler evin içine girip kaç kişi var diye mi bakacaklar ??
birde şöyle bir durum var bizim bir arkadaş var çocuğun annesi babası çalışıyor birikte yaşıyorlar çocuğa yeşil kart çıktı bu nasıl oluyor ???
bu ülkede adalet diye bir şey yoktur adalet sadece sarayın ismi......

acıların çocuğu
yani babanlarla yaşayacaksın ikametin orada olacak ve sen yalnız yaşıyorum diyeceksin:) nereden bilecekler diyorsun:)
Maalesef sandığın gibi değil ablacım:)
valla adrese dayalı kayıt sistemi diye bir şey var:) bir tıkla adreste kimler kalıyor kimler kalmıyor bilinir:)
ev ve araç işi de kolay. miras mı, kime ait, bunu bilmek zor değil:)

arkadaşının olayı sosyal incelemede ortaya çıkar ve ceza alır usulsüz bir şey varsa. eger ailede kişi başına düşen aylık gelir 549 TL altındaysa sorun yok (Bu miktar 2016 yılı için geçerlidir. 2017 yılı için yeniden belirlenecektir). ama bu snırın üstündeyse gereği yapılır.

Kalem

Valla böyle brşeyi sosyal hizmetlere bildirmeyi pek düşünmüyorum iş arıyorum bulurmuyum onuda bilmiyorum Allah kahretsin hiçbir işimiz gücümüz ras gitmiyor batsın bu dünya ... :( :( :(

Üst Alt