Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam evi üzerime aktarmak istedi, 2000 TL masraf istediler!?

apocan14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Senelerden beri oturduğum ev babamın üzerine, ev'i babamın üzerinden tarafıma almak istedim, belediyeye gittim 2000 tl gibi bir rakam istedi, 23 senedir aynı evde ikamet ediyorum sonuçta ev satılmıyor sadece bana babam bağışlıyor, Bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım,

belediyeden devir olmaz, tapunun senin üzerine geçmesi gerekir.evin değerine göre tapu masrafı çıkması doğrudur.bağışlasada farketmiyor sana satış yapıldı gösterilmesi ğerekiyor ve tapu masrafını ödemen gerekiyor.

bağış olarak alma başına iş alırsın satın alıyormuş gibi işlem yaptır tapu masrafını karşıla al tapunu bağışlama sıkıntılı ki o takdirdede masraf çıkar ama orada bağışlama deme sakın hediye kanununa göre malın bedelinin % 10 uydu sanırım o kadar para isterler ilerde...

belediye tapu devir işleriyle ilgilenmez,ama tapuda ki devir işlemi belediyeyle alakalı eksik bir işlem nedeniyle gerçekleşemiyorsa o durum başka tabii. burada önemli olan ayrıntı ise tapu devir işlemi bağış olarak yapılırsa , normal satıştan daha fazla işlem (tam olarak ne ad altında alınıyor bilemiyorum) ücreti alınıyor.

Arkadaşlar bilgileriniz için çok sağolun, bağış olmayacak birinci maddemiz bu anladığım,
peki satışını diyorum piyasa değeri 80000 tl ama ben 20000 tl olarak göstersem veya göstermesem, farkeder mi? acaba,
Beni yanlış anlamayın, 2000 tl ye 2 ay çalışıyorum, ;)

zaten tapuda işlem yaptırmaya giderken belediyeden evin rayiç bedelini gösteren yazıyla gideceksin.belediyeden aldığın rayiç bedelinden az gösteremezsin, en az oradaki rakam kadar göstereceksin,
hesaplaması şöyle, belediyenin rayiç bedelinin % 4 ü harç ödeyeceksin tapuda.

Üst Alt