Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam hastalığını kabul etmediğinden rapor alamıyoruz! Engelli maaşı bağlatamaz mıyız

nasibesoydas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir sorum var içinden çıkamadım bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdi benim babam 52 yaşında bacağında platin var çalışamıyor üstelik şizofren hastası fakat raporu yok.. rapor çıkarmak istedik ama çıkaramadık çeşitli sebeplerden dolayı ne zaman işe girse 1 hatfadan fazla çalışamıyor hem platinden dolayı hemde şizofren olduğundan dolayı işten çıkarılıyor anlaşıldığından dolayı.. annem ile babam ayrı babam yalnız yaşıyor fakat bir geliri yok babamın bir geliri kendi kendine yetmesi için çeşitli yollar arıyorum bulamıyorum bana bir fikir verebilir misiniz işsizlik maaş engelli maaşı ya da herhangi bir gelir kapısı açabilmenin yolu var mı aylık olarak... rapor almak için hastaneye gittik ben iyiyim dediği için götüremiyoruz normalde akıl sağlığı çok iyi fakat arada hayali kişilerle konuşuyor oda bunun bütün hayatını etkiliyor tahmin edeceğiniz gibi.. babam maddi olarak sıkıntı çekiyor ona bir yol bulmam lazım bana fikir ya da yol gösterirseniz sevinirim ne yapmam lazım bu durum için şimdiden teşekkür ederim

Raporu yok diyorsun ama sizofren oldugunu nerden biliyorsun?

nasibesoydas

merhabalar babanı doktorla anlaşıp hastaneye yatırman doktorlarla konuş ona göre yol izlerler kısa bir yol söyleyim acilli ara babam şizofren ilaçlarını içmiyor de polis eşliğinde yatırırlar sağ sola saldırıyor de onlar gereğini yapar ilaçlarını içip kendine gelince raporu çıkarttırısın

ıyı degıldır o hayalı kısılerle konusuyorsa paranoıd sızofrendır genelde paranoıd sızofrenler hastalıklarnı kabul etmez ve ıyı gıbı gorunurler ama kafada cok kurarlar. Bence sızofrense ılac ıgne felan vurulması lazım yoksa sıze sıkıntı cıkar diyim.Şizofrenlerın yuzde seksenı calısamıyor sıkıntılarından dolayı.Yaş ilerledikçede hastalık ılerlıyor dıye bılıyorum .

nasibesoydas
engellı maaşları için öncelıkle engellı oldugnu belırten engellı raporu şart sonra gelır şartı var.rapor olmadık kerri .ne kadar muhtaç olursa olsun engellı maaşı baglanmaz.engellı maaşı için en az %40 rapor olamalı.daha düşük bı rapor olursa raporda bişiye yaramaz gene maaş baglanmaz

babanın kardeşleri vs ya da arkadaşı diyebileceğin birileri varsa iknaya zorla yoksa dedikleri gibi polisi ara hastaneye yatırsınlar ,SOSYAL hİZMETLERİ ARA .bakanlık ara ne bileyim bir çaresi vardır en güzeli rapor çıkartmak ama gidip doktorun karşısında iyi numarası yaparsa normal gibi davranırsa yine raporsuz kalır.çok zor durum.

ÖzgürKız
neyin peşindesin psikologsun diye herşeyi senmi bileceksin o diplamayla psikolog olunmuyor

ÖzgürKız
Çok ilginç bir şey yazmışsınız. Ne demek raporu yoksa nerede biliyorsunuz. Tamam yolda karşılaşan biri dese sizi anlarım ama aynı evde yaşayan evladı söylüyor. Sizin mantığa göre doktora giden biri ne şikayetin var diyen doktora benim raporum yok daha önce hiç bir teşhis konmuş hastalığım yok. bilmiyorum arayın neyim olduğunu bulun doktor sizsiniz demesi mi gerekir. tahlil tetkik olmadan beyincik de sarkma var omuriliğe sıvı akışını engelliyor dese nerden biliyorsun dersin adam aynı evde yaşadığı babası için şizofren diyor. toplumu bu kadar da cahil bir şey bilmez görmeyin.

@alperen1

Sakin olunuz sadece soru sordum merakimdan. Madem herseyi biliyoruz doktora neden gidiyoruz.

(Gölge)

Herseyi biliyorum demedim. Soru sordum.

Doktora neden gidiyoruz yeşillik olsun diye gidiyoruz neye gitcegiz ilaç için gidiyoruz yetki onlarda çark böyle dönüyor

Üst Alt