Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam için evde bakım aylığına müracaat ettik, işlemler halen sonuçlanmadı!?

İlyas türksever

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam; babamın evde bakıma muhtaç oldugu icin evde bakım maasi icin basvurduk raporu 85 ağir ebgelli artı vasisi benim yani oğlu ben hanimin uzerine bakim maasi basvurusu yaptım heyet 40 gün diyende eve geldi baktilar hic birsey demeden vekip gidiyorlardı dedim ne oldu buzmi haber alcaz sizmi haber verceksiniz sanki zorula konusturur gibi cevapladı incelemeye devam ediyoruz biz size haber vercez dediler 2 hafta oldu halen haber vermediler benim ne yapmam lazim gidip habermi alim neypiyim prosüdürleri gecmeme sansim yok kisi basık gelir 1.219 liranın altinda altinda olmayı birakın yarisin bile altında ev kira herhangi bi malvarligimiz yok babaminda benimde haniminda ben calismiyorum hanim calismiyor baba sadece 2022 maasi aliyor birde ben 2022 maasi aliyorum baska bi gelirimiz yok evde 5 kisiyiz ne yapmam lazım.

İlyas türksever
verdiğiniz bilgiye göre raporda ve gelirde sıkıntı yok.fakat ne kadar ağır engellı yazsada her agır engellıye ebm vermıolar heyetler işi sıkı tutuo.heç bişi söylememeleri ilginç. kuruma gıdıp sorun gerekçe neymiş bu kadar bekletılmemesı gerekıo.

not:agır engellı raporu olsa bile .yeme k banyo lavabo ihtiyaçlarını kım yapıo tırnakalrını kım kesıo bunlarada bakıolar sorular soruolar

benım müracaatta gelen heyet çok anlayışlıydı kırmamaya özen gösterdiler çok kıbar anlayışlı ıdıler

Bana gelen heyete nalet olsun 3 adam 55 60 yaslarindalardi valla daha tc numaralini zor yaziyorlardi suratlarinda meymenet yokdu inanın adamlar bana hic bir bilgi vermeden kalkdılar gidiyorlar evden hic bisey soylemeden ciktılar gidiyorlar ben sordum dedim sizmi haber verceksiniz bizmi haner vercez sonuc nedir sordum biz arasdirmaya devam ediyoruz size haber vercez onu bile zorula söyledi bu nasil bir devlet memurlu sanki benim icin calisıyor 40 gün diyen de geldiler eve eve gelenden sonra bu ücuncü hafta halan haber vermediler bu nasıl istir analmadım akli dengesi yokki vasisi benim raporda alzaymır buna bakım maası çikmicakda neye cikacak anlamıyorum ya

İlyas türksever
Benzer durumları çoğumuz yaşadık. Sabretmeli ve sakin olmalısınız. Aksi durumda daha da çekilmez bir hal alır. Kuruma gidip sakin bir şekilde başvurunun üzerinden epey zaman geçtiğini tarafınıza herhangi bir bilgi gelmediğini söyleyin. Olumsuz bir sonuç almanız durumunda ise gerekli yerlere itirazda bulunup başka görevliler tarafından yeniden değerlendirme yapılmasını isteyin.

İlyas türksever

gedince de orda çoşmayın gayet sakın ve sabırlı olun yoksa işinizi bahanelerle uzatırlar.

Aynı sorunları bende yaşıyorum 2018 den buyana ölen eşimden dul maaşı alıyorum babam 65 lik maaş alıyor evim kira Babam %93 raporlu mahkemeye sevk edildim vasi kararı alman lazım aylar sonra aldım bütün kurumları dolaştırıldım hesap açtırdılar hesapladılar alırsın dediler eve kontrole gelecez denildi gelmediler zaam yapıldı aradım siz zenginsiniz alamazsınız dediler vede öyle bi lakayık konuşmaya maruz kaldımki ömrümce unutamam bu nasıl bı memur personel anlamadım Resmen oynatıldım kukla gibi Edremitde de rezalet bu duruma birileri çözüm getirmeli ama kimi kime söyleyecez bilmiyorum Şokklardayım bu konuları bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse memnun olurum Rabbim karşımıza merhamet vicdan sahibi kullarını çıkarsın

Gny
sizin ve babanızın maaşını ve varsa başka gelırlerınızı bilemden gelir şartına takılıp takılmadıgnızı bilemeyız cevap veremeyız.ebm de kirada olmanzın bir hükmü yok.hanede kaç kişi kalıyonuz ve adı ne olursa olsun tüm gelirlerinizin toplamı ne kadar.hesap 2 türlü hesap edilir

1 - 2 x 1219 = 2438 hanede 2kişi babanz ve siz oldugnu var sayarak hesaplayınca hanenıze giren tüm elirlerin toplamı 2438 tl yi geçmeyecek aksı taktırde ebm bağlanmaz
2 - tüm gelirnizi toplayın evdekı kişi sayısına bölün çıkan mıktar 1219 dan az ise ebm bağlanır yoksa baglanmaz

-mka teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için elime gelen para bu Aylık Tutarı
1815.6 TL
Net Aylık Tutarı
1888.22 TL sistem de yazan bu ben evragımı verdıgım de hesapladılar uygun alabılırsın dedıler gelmedıler aylar sonra gelir sevyen yüksek dediler babam 601 tl yaşlılık maası alıyordu bense 1728 tl alıyordum evrakları teslim ettigimde boşu boşuna aylardır vasi davasını beklettıler resmen oynadılar :mad:

Ev kira değilse hanedeki aylık toplam gelir hanede yaşayan kişi sayısına bölünür. Kişi başı 1219 lirayı geçmemesi gerekiyor. 2022 ve dul aylığına yapilan zamla birlikte sınırı geçiyorsunuz anlaşılan. Zamanında işlem yapsalar gecmezdiniz.

Gny
işlemi verdiğiniz bilgilere göre yapıyorum 2 kişi oldugunuzu varsayarak çünkü kaç kişisiniz yazmamışınız
siz net 1888,22 tl
babanız 601 tl
toplamda : 2489,22
2489,22(hane geliri) / 2 (hane kişi sayısı) : 1244 ,61 (hane kişi sayısına bölünce hane geliri)
olması gerekn hane kişi başı gelir sınırı 1219,35 sizin gelir 1244,61 bu durumda malesef ebm bağlanmaz kurumdan dogru söylemışler siz 25 ,61 ila 26 tl bile değil az bi mıktar fazlalık yüzünden ebm yı alamıyorsunuz yapabileceğiniz bişi yok çünkü gelir şartına takılıyorsunuz:(
ebm yi bu şartlarda alabilmeniz için hanede enaz 3 kişi olmanız gerekıyor.3 ve daha fazla kişi iseniz ebm yı alabilirsiniz
not :ebm de kırada ıkamet etmenız bi anlam ifade etmez .kira sadece 2022 maaşında fayda saglar
not: ilk başvuru yaptıgınızda 1728 aldıgınız için şartınız tutuodu o yüzden alırsınız deyikler işlemlerde uzayınca gelen zamdan dolayı az bı farkla almayı kaçırıonuz kı o zaman baglanmıs olsa bile zamdan sonra geliri aştıgınız için gene kesılırdı burda üzülecegınız bi durum sadece memurların tavrı yoksaebm maaşı gene olmayacaktı

Serkan1436
kardeş ebm de kıra bı anlam ıfade etmıo
alınan sadece dul maaşı ve 65 yaş maaşı ve halen de 600 cıvarı ona zam gelmedı galıba.dul maaşa gelen zam 1728 den1888 yükselmiş net maaş ve gelır sınırı geçilmiş maaş o yüzden bağlanmamış
zamanında işlem edilseydı bile zamla sınırı geçecegı için ebm gene kesılırdı.kesılene kadar bi kaç maaş alabilrid tek kaybı o

Bakım maaşi alabilirmiyim

Selam arkadaşlar babam engelli yüzde 85 ağir engelli ömür boyu ibaresi mevcut bende yuzde 40 engelliyim babamla ikimiz yasiyoruz evde. babam 790 lira maaş alıyor ben 526 lira aliyorum ev kira babamın ve benim üzerine herangi bi mal varli hic bi başka gelir yok. Babamın bakımını ben yapoyorum vasisinide mahkeme beni atadı bakim maasi icin basvursam bana bakım maası bağlanirmı arkadaslar bana bu konuda bilgi verirmisiniz allahım herkese acil sifalar hayirlı kapilar açsin..

Evet bağlanır
Başvuru yapıldığında

Yalniz benim yuzde 40 engelim varya ondan dolayı engelli engelliyi bakamaz diye bi ibare yok degilmi

-mka teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için memurların siz zenginsiniz deyip lakayık bi şekilde kafa yapmalarını asla unutamıycam ben hazırdan bi para peşinde olan biri degilim artı bakamıycaksanız verın babanızı bız huzurevinde bakarız demeleri çok çirkindi ben şimdi evime soy ismi farklı sosyal güvencesi olmayan birinin ikametini almış olsam alabilirmiyim çünki kimsem yok babamla tek yaşıyoruz ve bizim ihtiyacımız var önü kış devlet kömür desteginide vermedi Serkan1436 Bana lütfen bi fikir verirseniz memnun olurum

Ama ağır engelli değilsin
Mahkeme bile vasi olarak seni atadığına gôre,
Bakabilirsiniz ayaktasin değil mi
Bu yeterli

Ama söyle bisey var 1380+520+790=2700÷2=1350 kisi basi oluyor o zaman engelli maasimiz birininko kesilir degilmi engelli maasi alabilmek icin kisi basi gelir 610 lira

İlyas türksever

hesaplamyı söle edecen 2022 ye başvuru yapıosan ve ebm alıosan ebm ve tüm gelirleri dahil edersın alacak oldugn 2022 yi değil
o zaman ebm 1385 + 790 babanın maaşı : 2175 eder kiradaymısınız 2022 de sadece emsal kıra bedeli düşer ben başka gelırnız yok dıyerek ebm + baba maaşını yazdım siz varsa olanlarıda yazar emsal kira bedeli(ödediğiniz değil kurumun tespıt ettıgı mıktarı)gelirden düşer sizin 2175 gelirniz var sizin kira 1000 tl gösterilirse 2022 kesilmez

ebm için başvuru ettıgınızde de aldıgınz 2022 ve tüm gelirler hesaplamaya dahil edilir 2022 de oldugu gibi ebm de emsal kıra bedeli düşülmez heç bişi düşülmez hesaplama ederken baglanması muhtemel olan ebm le dahil edilmez sizin ebm ye şartınız her türlü tuttugu için hesaplamsını etmıom

-mka ben ikametimi başka yere alsam babam evde tek olsa yada eve başka soyisimle birinin ikametini alsam sizce olurmu

Gny
ikametı başka yere almadan bile yiğenınzı falan varsa alırsınız ıkametını ama göstermelık değil aynı hanede yaşayacak o zaman 3 kişi olursunuz gelir şartınız tutar.

Evde bakım aylığında aylık başlama tarihi nereden başlar?

Evde bakim maasi basvuru tarihinden itibaren mi yoksa onay tarihinden itibarenmi ona gore maas yatiyor şubat 3 de basvuru yaptım martın dakuzunda bakmaya geldiler biz size haber vercez dediler kac gun icinde sonuclanir va maas ayin kacinda yatiyor mart ayinin maasini yatirirlarmi yoksa nisanda mi yatirirlar ve kacinda yatiyor bana yardimci olursaniz sevinirim.

İlyas türksever
ebmde ödemeler onay tarıhınden sonrakı ay başlıo.
mısal mart ayında onaylanırsa mayısta ilk maaşı alırsınız ebm de önce iş sonra ödeme edılıo.nısanda bakımı edeceksınz ve nısan ödemesını mayısta mayıs bakımını hazıranda alacaksınz ödemelr böle devam eder.sizinkı olumlu yada olumsuz mart bıtmeden bellı olur.ödemeler her ay'ın 13ünde.

İlyas türksever
martta sonu bitmeden onaylansa bile nısanda almazsınız.mayısta alırsınız.mayısta lacak oldugnuz nısanda bakımını ettıgınız maaş oluo,myısınkınıde hazıranda alırsınız böyle devam eder.ebm almak için önce bakım yapacaksınız .sonra maaş.

Üst Alt