Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam için işitme cihazı önerisi. Siemens nitro 301 sp (Kulak arkası)

timucinnn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Babam 67 yaşında, 2 kulağında da ağır işitme kaybı var. Yaklaşık 10 seneden beri siemens marka kulak arkası cihaz kullanıyor. Cihazları eskidi ya da işitme kaybı fazlalaştı herhalde ki işitme 2 kulaklığa rağmen bayağı geriledi.
Şimdi biz ona bir işitme cihazı almak istiyoruz. Kendi araştırmalarımla ağır işitme kayıpları için "siemens nitro 301 sp" modeli sanki iyi olacakmış gibi geldi.
Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu cihaz bahsettiğim duruma bir çare olur mu ? ya da daha iyi bir model var mı ?
Bakırköy de bir firmadan telefonla 3,500 TL fiyat aldım. Ancak kampanyada olduklarını ve 2,750 TL ye verebileceklerini söylediler.

Cihazdan önce iyi bir odyometrist bulun. Düzgün ayar yapılmayan işitme cihazları ne kadar pahalı da olsa teneke gibi ses verir. Ama marka olarak oticon, phonak, widex, siemens, starkey var.

Babanızın işitme testini buraya gönderebilirseniz daha iyi tavsiye alırsınız

sıemens guzeldır. fıatta uygun. ama burda camlıcaya katılıyorum. gercı ıyı ayar yapan odyocu bulursan baban memnun olursa kacırma derım. gurultu onlemesı fılan var bırde ıkı cıhaz alacaksanız onada ıyı.

Bahsedilen markalar en başarılı olanları bence de.
Firmaların genel müdürlüklerinden tavsiye ve yönlendirme alabilirsiniz. Phonak Türkiye anasayfasına hoşgeldiniz - Phonak Türkiye gibi.
Ararsanız eğer gerekli yönlendirmeyi ve teknik desteği vereceklerdir.
shukufe haklı odyocu çok önemli memnunluk yakalandığı anda kaçırmamak gerekir.

akıllı nadıa deneyen kardesım:eek: phonak dıyosun amman:mad: bı frekans sıkıstırma nanesı varkı. bu hıc yaramıyo cogumuza.bunuda odyocuya emanet edıyor devletımız. bılıyor sana yaramıycagını para bı tatlıkı:p parayı verıncede hapı yutuyosun yaa

Frekans sıkıştırma yüksek frekansları duyamayanlar içindir. Bunun dışında kapalı tutulmalıdır. Ancak ayar yapanlar bunu hep açık bırakıyorlar çünkü programda varsayılan olarak açık.
Yüksek frekanslarda işitmesı olanlar için bu özellik sesleri bozabilir çünkü sıkıştırma arttıkça sesleri ayırmak zorlaşacaktır.

Naida cihazlardaki sorun ayarlamadır. Yani iyi bir odyometrist bulmak gerekli. Aslında bu sorun diğer markalarda da var ancak bu markalarda frekans kaydırma gibi özellik pek bulunmadığından (bir iki marka dışında) , bu özelliğin sebep olduğu sorunlar diğer markalarda göze çarpmaz ve naida cihazların kötü olduğu gibi bir izlenime sebep olur. Odyometristlerin aslında bu özelliği kapatarak da ayar denemeleri yapmaları gerekir ancak pek üstünde durmuyorlar. Bu ayar sadece yüksek frekanslarda sesleri alamayanlar için açık tutulmalıdır.

Ben de naida cihazı önceleri frekans kaydırma açık olarak kullanıyordum ve konuşmayı anlama gibi bazı sorunlar vardı. Şu an bu özellik kapalı ve ben konuşmayı anlamada biraz daha iyiyim. Sesler daha net gibi. Çünkü frekans kaydırma yüksek frekans alanlarında ilave sıkıştırmaya sebep olur ve bu sıkıştırma benim gibi kimseler için gereksizdir.

Naida cihaz kullananlar cihazların filtrelerini birkaç ayda bir değiştirmeliler. Aksi takdirde filtre tıkanıp sesleri azaltabiliyor.

ıyı dıyosunda. azcık gurultu onlemesı o da azıcık ha frekans sıkıstırmasına baglı.sen frekans sıkıstırmayı kapattırınca hacca gıdıp zemzemsız donyosun.
ayrıca senın ısıtme kaybına olmayacak hatta zarar verecek. frekans sıkıstırma ıcın 500 lıra, azcık gurultu onleme o da faydası yok frekans sıkıstırmada onada 500 lıra ılave para cıhaz fıatı ıcın. geroye hoperlor cıhazın dandık demırı naylonu kalıyor cın ısı cıhaza 5 basar

Gürültü önleme ve frekans kaydırma birbirinden bağımsız çalışıyor. Benim cihazlarda gürültü önleme çalışıyor ve bir ölçüde işe yarıyor. Mesela amirimi bugün gürültülü hastane koridorunda yetecek kadar anladım.
Gürültü önlemede benim cihazda gürültü bloklama(noise block) denilen özellik de kapalı. Bu özellik bende sorunlara yol açtığı için odyometrist kapattı ve faydasını gördüm. Benim işitme kaybım düşük frekanslarda daha fazla olduğundan gürültü azaltma programlarından tam faydalanamıyorum. Markadan bağımsız bir şey bu.

İş işinde bilgili bir odyometrist bulmada daha çok. Marka ikinci sırada.

benım ısıtme kaybımdada yuksek frekanslar daha ıyı. ama urultu onlemesı olmayan cıhazlardan nefret ederım:mad: sana eger gurultu onlemelı cıhaz kullanmamıssan analog kullanabılmıssen odyocun masal anlatmıs.bırde tabı cıhazı alırken o cıhaza 1000 lıra fazla almıslar ıste gereksız frekans sıkıstırma ıle azcık gurultu onlemesıne.

17 sene analog cihaz kullandım ve gürültüde hiç bir şey anlamazdım ve kulaklarımda ağrı hissi oluşurdu. Sonra 2006 yılında gürültü önleme özelliği içermeyen dijital cihazlar kullanmaya başladım ve memnun kaldım ancak gürültüde anlama yine değişmedi ve gürültüde kulaklarım rahatsız oluyordu. 2011 de naida cihazları kullanmaya başladım. En son 2013 yaz aylarında düzgün bir ayar yapıldı ve gürültüde anlama sorunu bir ölçüde yani kısmen çözüldü.
Gürültü azaltmanın da ayarı var. Azaltılıp artırılabiliyor.

Benim geçmişteki kullandığım oticon analog cihaz ile şimdiki naida lar arasında dağlar kadar fark var.

Frekans kaydırma bizim için gereksiz ancak bu özelliği kullanan ve memnun kalan insanlar çok ( yüksek frekans kayıplılar) . Ömründe hiç s ş gib sesleri duyamamış insanların bazıları bu özellikle bu sesleri duyabiliyor. Bu tür insanlar için frekans kaydırma çok önemli bir özellik. Ayrıca yüksek frekans kayıpları daha yaygındır. Bu yüzden naida cihazlarda bu özelliğin hazır gelmesi anlaşılabilir. Ancak odyometristler bu özelliği kişilere göre ayarlamalı.

Fiyat meselesinde ise naidalar oticon gibi markalardan fazla değil. Fiyatlar pahalı tabii ancak diğer kaliteli markalarda da fiyatlar yüksek.

frekans kaydırma cıhaz satarken bu var dıye ılave para alma ıse yaramayan olunca
yuksek frekans kayıplılarında tammı oluyorkı kaybı yuksek frekans dedıgın 1000 hrtz den sonrakı. buda ben gıbı en ıyısı 80 olanlar ıcın ıse yaramıyor. bu durumda kıytırık bısey. daha ıyı kayıplılardada zaten 120 db ye kadar butun ısıtme cıhazı markalarında ses yukseltebılıyor frekans sıkıstırma olmadan

timucinnn;

merhaba, oticon bayisiyim, tam işitme testi grafiği görebilirsem en uygun model ve fiyatı konusunda bilgilendirebilirim sizi.. İstanbul oticon kadrosunun tamamını tanıyorum.. gerekli yönlendirmeyi yapabilirim.. geçmiş olsun tekrar , sevgiler ))

ileri isitme kaybinda her ne kadar tek programlamayla cielodan kismen memnunum betul hanim, ama siz burda oticon icin iyi seyler yaziyor tavsiye veriyorsunuz.
su dikey ses yulemeli cihazlariniz hakkinda yazicaksiniz diye elim bogrumde bekliyorum. yazmiyorsunuz:(
bu dikey ses yuklemeli cihaz bence tamda frekanslara gore ses yukseltir ha bence:eek: eger biz ileri kayiplilar icinde boyle dikey ses yuklemeli cihaziniz varsa mujdenize ne istersiniz. bize ne zaman bilgi vereceksiniz

Tekrar selamlar,
Babama phonak marka cihaz(Phonak sky q70) aldık. Kendi ısrarı ile bir önceki cihazını aldığı yerden aldık. Ama ne hikmetse "iyi ama pek de beklediğim gibi gümbür gümbür değil" diyor. Biraz alışma süreci varmış falan diyor. Biz de haliyle pek sevinemedik bu duruma.
Acaba ayarlarla alakalı olabilir mi ?

SUKUFE :) Alta - Nera ve SENSEİ modellerimizi incelemeni öneririm.. detaylı yazılım için az daha zamana ihtiyacım var.. Bu yeni bilgileri en doğru şekilde tarif etmek gerek , sizlere açıklaması ve anlaşılabilirliği en kolay yolu belirleyeceğim. Bir taraftan merkezdeki hastalarımla ilgilenmek zorunda olduğumdan , geç zamanlı da olsa dönüş yapıyorum size.. Görüşürüz cnm ))

timucinnn;
Dünyanın en güçlü cihazı SUMO dur. DM ve XP olarak iki modeli mevcuttur. DM tam dijital , XP yarı dijitaldir. Bu cihazları denedikten sonra karar vermeli bence.. Henüz yeni ise aldığınız cihaz , iade etme şansınız olabilir bunu hatırlatayım. Elindeki cihaz , marka konusunda çok güzel bir markadır. Oticon ve Phonak işitme cihazı dünyasının en tatlı iki rakibidir zaten. Zirve modellerdir. Markanın kalitesinden dolayı şüpheniz olmasın. Ancak sesleri yeterince duyamıyor olabilir hastamız , ona bişey diyemem. Ancak bugün az geliyor dediği sesler zamanla çoğalmaz , onu söyleyeyim. Şimdi duyduğu biraz yüksek olsa onu anlarım ama , anlattığınız durum zamanla değişmez. Cihazın program ayarını yaptırmaya çıktığınızda dediğim gibi bu model cihazları deneyerek karşılaştırın. Kendi cihazınızın da ayarını yaptırırken babanız tam olarak tarif etmeye çalışsın hangi sesleri az duyuyor , nelerden şikayet ediyor. veya sesleri iyi duyuyor ama anlamıyor mu , gürültü süzme olayını cihazdan minimuma düşürmeyi denesinler mesela.. Yani çok geniş kapsamlı bir durum söz konusu , bütün ihtimaller üzerinde durmam gerekince konu çok dağılıyor. eski cihazları analog ise tam dijital babanızı doyurmayabilir.. Yarı dijitale geçmek onu daha mutlu edebilir.. program yapan arkadaşın tecrübesi çok önemli.. geçmiş olsun tekrar , görüşmek üzere..

20 aylık Metabolik rahatsızlığı olan bebeğimiz için 10 ay önce "Siemens Nıtro 301 SP" marka işitme cihazı satın aldık. İlk taktığımızda çok rahatsız olduğu için tekrar doktorumuzla görüşene kadar cihazı kullanmadık. Bu süre içerisinde 3 kez test yaptılar ve işitmenin normal seviyelerde olduğunu söyledikler ve 6 ay sonrasına tekrar randevu verdiler. Bu tür metabolik rahatsızlıklarda işitme seyri değişebiliyormuş fakat bizimkisi iyiye gitti çok şükür. Cihazı yalnızca 1 kaç kez takabildik ve nerdeyse hiç kullanmadık. 2 yıl garantisi devam ediyor (11 ay oldu).

5.000 TL ödeme yaparak cihazı satın aldım. 1500 TL kadarlık kısmını devlet geri ödedi ve 3.500 TL ye almış oldum. 3.000 TL gibi bir rakama satabilirim.

Hayırlı günler.

1.jpg

Üst Alt