Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam işçi olarak çalışıyor. Annem 2022 maaşı alabilir mi?

seyelap

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli üyeler, ben annem için yazıyorum. Şimdiden vereceğiniz değerli cevaplar için teşekkür ederim. Annem doğuştan gelen rahatsızlık sonrası 50 yaşında iken 2014 yılında üniversite hastanesinden tek kalça ameliyatı oldu ve platin takıldı. Ayrıca 2000 yılından itibaren devam eden hormon rahatsızlığı var. Beyninde kitle buna neden oluyor ve 20 yıldır endokrinoloji bölümüne gidiyor. Ameliyat yok ilaç tedavisi görüyor. Bunun yanında kısmen yaştan kismen de hormondan dolayı değişik hastalıkları oluyor. Bu sorulardan dolayı calisamiyor. Zaten platin nedeni ile ayakta durmasi ve çökmesi yasak. durumda rapor alınabilir mi ve alınacak rapor sonrası maaş destegi alabilir mi? Teşekkür ederim

Babamın maaşı yok işçi olarak çalışıyor. Ev kendilerinin. Üstlerinde araba ya da değerli mülk yok

seyelap
rapor alma ıhtımalı yüksek.2 tür rapor var biri normal ötekı tam bagımlı onaylı olan eger normal rapor % 40 dan az olmazsa evı hesaba katmadan tüm gelırlerı toplayın ve kişi başı 609 geçmezse başvurn.babanız işçi oldug için evde de anne baba 2 kişi oldugu için büyük ıhtımal gelıre takılırsınız çünkü babanız en az as üc olan 2020 alıodur 2020 / 2 : 1010 ederkı 609 dan fazla oldugu için 2022 maaşı olmaz

eger en az rapor % 50 tam bagımlı rapor alabılırsenız (alma ıhtımalınız var deneyın) ve gelırnız babanzın maaşı ve tüm gelırlerı toplayın ve 2 ye bölün 1219 dan az çıkarsa ebm ye başvurun.babanzın maaşı as üc 2020 tl 2 ye bölelim 2020 /2 :1010 ebm almaya engel olmaz çünkü ebm için sınır 1219. kısaca rapor alabılırsenız hane gelrıının toplamı 2438 den az olmalı (evde 2 kişi varsayarak hesap ettım artık kaç kişi varsa bölümleri o na göre edersınız)

hesaplamalrda toplam gelırlerı hanedekı kişi sayısına bölerek hane kişi başı mıktarını bulursunuz
2022 için 609 tl geçmeyecek
ebm için 1219 tl geçmeyecek

İşçi ama tarlada yevmiye ile çalışıyor ki günlük alıyor. Resmi olarak geliri yok. Sigorta olarak benden yararlanıyor. Evde uni okuyan kardeşim de var yani üç kişiler. Gelir belgenemezse bile yine 2020 tl olarak mı hesaplanıyor

seyelap

kardeşinizin üni okuması anlam ıfade etmez 2022 de sadece emsal kıra bedelı gelrıden düşer kırada ıkamet eden engellıler için.ünivde okuyan kardeşınız burs alıosa o burs gelıre dahıl edılır.sigortasız bellı bi gelırı yoksa ortalama aylık çalışma günü ve yevmıye üzerınden gelır çıkarırlar bu as üc kadar da olur az ya da çok da olur o na heyet karar verıo.

siz bence şansınızı deneyın öncekı mesajımda belırtıgım gib ağır engellı rapor alma durumu bıle var kı alırsa ebm buyuk ıhtımal baglanır. ama şu an için 2022 için net bişi diyemem. 2022 baglanamsı için kardeşinizin burs almıor olması ve eve gıren gelrın 609 x 3 : 1827 tlden az olması gerekıo.kardeşınız burs ya da başka yardım alıosa o yardımların toplamıyla beraber kısaca gelırn adı ne olursa olsun toplamda 1827 yi geçmemenız gerekıo. bence başvuru yapın ayda 10 gün çalısıo deyıp yevmıye 100 tl deseler maaş baglanır hatta 15 gün çalısıo görunse bile kısaca gelr 1827 yi geçmeyecek

Hocam cevaplariniz için çok teşekkür ederim. Şimdi annemle konuştum telefonda. Geçen sene ilçe devlet hastanesinde heyete girmiş ama ret vermişler. Fakat başka bir ilde yapılan kalça platin ameliyatı raporunu elinde olmadığı için veremediğini söyledi. Ben de asıl önemli olan o dedim anneme. O rapor olmadan olmaz dedim sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak. Şimdi tekrar başvuru yapmadan önce farklı hastanelere yapılan ameliyat ve raporları toplayıp tekrar heyete başvuru yapacağız anladığım kadarıyla. Değil mi hocam

seyelap
rapor ıcın heyete gıttıgınızde eldekı eskı rapor ve tetkıkler amelıyat sonuclarını göturmenız ıı olur dr durumu anlatırken verırsınız hem sızı dınler hemde belgeye bakarak daha saglıklı karar verır kolaylık olur ancak elınızde heç bi belge olmasa bile rapor için gidip rapor çıkartabılırsınız yani o eskı rapor ve belgeler şart değil sadece kolaylık oluyo

seyelap
siz rapor başvurunuzu yapın. Uygun rapor alınınca aylıklar için başvurusunu yaparsınız.
gelir hesabına gelince.
babanız sigortasız gunluk yevmiyeli çalışıyormuş.

2022 aylığı gelir hesabında da evde bakım aylığı gelir hesabında da ortalama aylık gelir dikkate alınır. yıllık gelirin aylık ortalaması hesaplanır yani. aylık ortalama da hanedeki kişi sayısına bölünür.

Üst Alt