Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam işe girerse abimin evde bakım maaşı kesilir mi?

tanersas

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim Babam emekli bende sigortalı olarak çalısıyorum babamda asgari ücretten emekli bende asgari ücretle çalısıyorum Ama Babam işe girecek Emekli Olanada sigorta girişi yapıyorlarda zorunlu olarak bu Abimin bakım aylıgını etkilermi yani gelir yükselirmi sistemde otomatik olarak ve maaş kesilirmi cevaplarınızı bekliyorum Sayın Arkadaşlar

tanersas
kişi başı gelir sınırı olan 967,27 tlyi geçerseniz kesilir

Müdürüm babam 4 gün oldu işten çıktı sıkıntı olmaz dimi 4 günlük sigortası yatsa bile

Emekli biri nasıl oluyor da sigorta oluyor
Ne sigortası?

emekli olsa bile işe girerse zorunlu sigorta oluyor çalışırsa

kardeşine baban bakmıyorsa kesilmez ama baban bakıcı maaşı na mükellefse sistemde çıkmaz çalıştığı emeklimiş ama cezası var tespit edilirse. kardeşine kim bakıyor onuda söylersen net cevap alırsın.. tanersas kardeşim.

Annem bakıyor Abime evde kişi başı gelir hesabi var 900 kusurlerde 4 kişiyiz babam emekli ben çalışıyorum

O halde hiçbir sakınca yok kesilmez rahat olun
Bakıcıyla engellinin Hiçbir geliri yok çünkü

Diğerlerinin ne iş yaptığı önemli değil bence

tanersas
babanın sigortalı olması problem deil.gelir sınırını geçmiyosanız bişi olmaz

işte şuan sınırdayız babam sigortalı olursa maaş gözükürse ekstra kesililr diyorlar

Baban emekli hemde sigortalı çalışırsa ve devletten aldığı bayram ikramiyeleride hesaplanıyo artık 967 tl yi gecersen kesilir

Üst Alt