Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam lösemi kalp tansiyon hastası. Evde bakım parasını ne kadar alabilir?

ahmetak

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
babam evde bakım parasını ssk 4a emekliliğine göre kaç lira alabilir net olrak? saygılar

Evde bakım maaşı, hastaya degil hastaya bakana ödenir. 4a-4b-4c yle ilgisi yok
Şu an 960,58 TL dir.

bu konuda tam uzman mısınız ilk etapta sağlık kurulu raporu istendi devlet hastanesinden sonucunu bekliyoruz ama babamın evde bakım parasını alması için ne yapmalıyız babam bu parayı kendi almak istiyor

ayrıca bakıcı aileden olabilir mi ? olamaz mı ?

Bakım parası hastaya değil, hastaya bakan kişiye verilir.Eşi,çocukları,annesi-babası, kardeşi veya mahkeme kararı ile tayin edilen vasisi bakıcı olabilir.
Bakım parasını almak için en önemli 2 kriter "ağır engelli" ibareli hastane raporu almak ve ailede yaşayan kişilerin 2017 yılı itibariyle kişi başı gelirlerinin 847 TL yi geçmemesi.Örneğin evde 4 kişi yaşıyorsanız, eve giren para miktarı 847*4=3388 TL yi aşmamalı.
Bu şartları sağlıyorsanız, büyük ihtimalle maaşınız bağlanır.

Baban alamaz ama baban adına alınır şartlar uyuyorsa aile sosyal il müdürlüğüne başvur, inceleme için heyet gelir hazırladığı rapor olumlu olursa hesap acın der ve ertesi ay para hesaba yatar

Deniz_lee_lee

peki ayrı bir ev varsa orada tek kişi kalıyorsa yani bir evde iki kişi biri hasta 2000 tl emekli maaşı alıyotr ama aldığı krediden maaşı 900 tl ye kesiliyor diğeri öğretmen çalışan 3500 maaşı var bu durumda ne olabilir diğer evde kişi işsiz sigortasız ssk sız bu durumda işler değişebilir mi yani alıcak mı alamıyacak mı gibi ?

Dediğinizi tam olarak anlayamadım. Diğer evde de bir kişi yaşıyor demişsiniz, bu kim oluyor,maaş için hastanın yanında mı yaşamaya başlayacak?
Diğer evde yaşayan kişi hesaba katılmaz,siz hastanın olduğu evdeki kişileri ve onların gelirlerini hesaba katacaksınız.Bu durumda Diğer evde yaşayan kişiyi de hastanın yanına alsanız dahi 847*3=2541 TL yi geçmemeli eve giren gelir miktarı. Sizin verdiğiniz bilgilere göre eve giren miktar 5500 TL, bu şartlarda evde bakım maaşı alamazsınız.

ahmetak yahu neden varsayımlar üretiyorsun ki? yazdıklarından anladığım kadarıyla baban emekli ve hanede tek başına kalıyor. baban emekli maaşı alıyorsa geliri uygun olmayacagından dolayı zaten evde bakım aylığı başvurusu reddedilir.
babanın evde bakım aylığından yararlanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirinin 847,16 TL altında olması gerekir.

sen babanın hanesinde kaç kişi kaldığını ve hanenin toplam aylık gelrini yazsan arkadaşlar sana net cevap verebilirdi zaten. işi dolandırmışsın.

babanın evde bakım aylığı alması için ayrıca % 50 ve üstü ağır özürlü engelli sağlık kurulu raporunun olması ve bakıma muhtaç durumda olması gerekir. ama geliri uygun olmadıgından zaten evde bakım aylıgı alamaz. geliri uygun çıktıgı takdirde rapor ve bakıma muhtaçlığının da uygun olması gerekir.

baban gerekli şartlara uygun olsaydı hane dışından biri akraba veya vasi olması şartıyla elbette bakıcı olabilirdi. ayrı hanedeki bakıcının da gelirine bakılmaz. ister geliri olsun isterse olmasın buna bakılmaz. hane dışındaki bakıcıda aranan şart şudur: haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmetini verebilmek için her gün gelebilecek uzaklıkta olacak, günde en az sekiz saatini babanla geçirecek.

ama baban emekliyse ve tek başına yaşıyorsa geliri yüksek olacagından evde bakım aylığı bağlanmaz. ayrıca babanın gelirinden hiçbir şekilde gider düşülmez. kredi ödemesi gelirinden düşülmez yani.
arkadaşların dediği gibi baban bakıcı aylığı alamaz. bakıcı aylığı bakım hizmeti veren bakıcıya ödenir.

açıklayıcı olmuş şunu ekliyim e devlette hangi bölümde gözüküyor bu yaşlı bakım aylığı

e devlette bakım parasını alanda mı yoksa hastada mı gözükür ? genel olarak öğrenmem lazım ayrıca sağolun

ahmetak yaşlı bakım aylığı derken ne anlatmak istiyorsunuz?
burada bahsettiğimiz aylık evde bakım aylığıdır. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlükleri tarafından hanede kişi başına düşen aylık geliri 847,16 TL altında olan (2017 yılı için geçerlidir bu miktar) ağır özürlü engelli raporu olan bakıma muhtaç durumdaki engellilere ödenen sosyal bir yardımdır.
evde bakım aylığı ile ilgili e-devlette bilgiye ulaşamazsınız. e-devlette 2022 aylığı ile ilgili bölüm var. evde bakım aylığı ile ilgili bölüm yok.
evde bakım aylıklarıyla ilgili bilgileri ancak aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüklerinden öğrenebilirsiniz.

ayrıca öğrenmeye çalıştığınız şeyi hiç anlayamadım. yukarıda arkadaşlar da ben de size evde bakım aylığının bakım hizmeti veren bakıcıya ödendiğini yazdık. siz halen aynı yerdesiniz. hakikaten tam olarak ne öğrenmek istiyorsunuz?

Kalem

tamam açıkça söyliyecem benden habersiz babamın yaşlı bakım aylığını alıp almadını öğrenmek istedim sadece her ne dense bimek benimde hakkım aile bireyi olarak

ahmetak hah şöyle açık ol. bak gerçekten bir şeyleri öğrenmek istiyorsan varsayımlarla karşıma çıkma. açık bir şekilde sorduklarımı cevapla. hayali senaryo üretme sakın.
1.baban emekli mi? ayda ne kadar maaş alıyor.
2. sen babanla mı birlikte kalıyorsun? hanede toplam kaç kişisiniz?
3.babanın raporu var mı? raporunda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi? rapor oranı kaç?
4. babandan başka geliri olan var mı?
5. senin raporun var mı?

Kalem

szinkide sanki polis savcı hakim sorgusu
ben her zaman açık dürüstüm doğru söyliyeni dokuz köyden kovarlar emekli 900 tl maaşı var
ben babamla kalmıyorum
ayrı evde toplam 3
babamın raporu var lösemi kll
babamın başka geliri yok
ben sağlamım ama akçiğerlirimle kronik bronşit var dikkatim zayıf yeterli özürüm engelim yok ama asgari ücret altı çalışıyorum
şunuda ekliyim babamı yabancı yani ailenin dışında akraba haricinde biri bakarsa bu kişiyi istememezlik ve izinli sen git deme hakkımız var mı ?

Ahmet, melodram türk dizileri gibi yazmışsın. Baban hasta ve tek başına yaşıyor sende acaba bakım aylığı alıyormu diye buraya yazıp duruyorsun. Kalem hanım da seni dikkate alıp cevap yazıyor.

Sahiden enteresan bir konu başlığı olmuş !!!

ahmetak burada dürüstlüğünü sorgulamıyorum. bir şeyler ögrenmek istiyorsan sorularımı cevaplarsın.

bu zamana kadar yazdıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor. sorduğun sorular bile havada kalıyor.
örneğin son sorun. babana yabancı biri bakarsa istememzlik hakkınız var mı diye sormuşsun. ne öğrenmek istediğin anlaşılmıyor bile.
ama şimdi ben derdini anlamak için soru sorsam hakim savcı olurum:)

ailenle derdin ne bilemiyorum. sana burada babanın evde bakım aylığı alıp alamayacağını/alıp almadığını anlamak adına soru soruyorum halen burada film çeviriyorsun.
şu forumda başkalarına verdiğim cevaplara bak. insanlara daha iyi yardımcı olmak için soru soruyorum ama bir tek sen savcı hakim ettin beni:)
çok da tın!
ha bu arada baban bakıma muhtaç olduğundan dolayı bakım hizmeti alıyorsa ve bakıcısına maaş veriliyorsa sen hiçbir şey yapamazsın o bakıcıya! o parayı bakıcıdan başka kimse alamaz!

Son düzenleme:
PREVEZEPAŞA;
herhalde yazdığım ilk etapta tam açık değildi sonra benden habersiz babamın yaşlı bakım aylığı alıp almadını öğrenmiş oldum olay bu meğer alıyormuş bana hiç söylemedi tabi bakıcısı

Kalem;

şunu ekliyim o yabancı kişiyi izne çıkartmak veya men etme hakkımız var mı ? iyi bakmazsa tabiki

ahmetak babanın evde bakım aylığı aldığını öğrenmeye çalıştın. sonra da sana biri babanın evde bakım aylığı aldığını söyledi. şimdi de bakıcısı ona iyi bakmıyorsa bakıcının bakıcılıktan nasıl geri alınacağını soruyorsun.
evde bakım aylığı olmasaydı ve o yabancı dediğin kişi bakmaya devam etseydi yine aynı derde düşer miydin?
yahu halen bir şeyleri saklayarak senaryo üreterek bilgi edinmeye çalışıyorsun. daha sen evde bakım aylığı ile ilgili bir şey bilmiyorsun. yazdıklarından anlaşılıyor bu.
şimdi şu sorularımı cevapla:
1. babana yabancı birinin baktığını söyledin. akraba değil mi o bakıcı? babana kim bakıyor?
2. babanın evde bakım aylığı aldığından nasıl emin oldun?
3. babana sen mi bakmak istiyorsun? yani evde bakım aylığını sen mi istiyorsun?
4. önceki mesajlarında uyuşturucu bağımlılığından bahsetmişsin. halen devam ediyor mu bağımlılığın?

Kalem;

akraba değil tamamen yabancı ablamın arkadaşı bakıyor
aile sosyal poliitikalardan
evet babama ben bakıcamı söyledim evet demişti evde bakım aylığını ben taleb ediyorum
hayır allaha şükür tövbe ettim şeytanın oyununa asla gelmem birdaha temiz bir hayatım var bayadır
ilginiz için sağolun isminiz artık bende sorgulayıcı:D

ahmetak babana evde bakım aylığının baglandığını aile ve sosyal plitikalar bakanlığı il müdürlüğünden mi öğrendin? doğru mu anladım?
eger baban için evde bakım aylığı baglanmışsa ve akraba olmayan biri bakıcı kabul edilmişse o yabancı dediğin babanın vasisi olmuştur:)
çünkü akraba olmayanlar bakıcı olamaz. akraba olmayanların bakıcı olabilmesi için bakıma muhtaç engellinin vasisi olması gerekir.

babana bakıcı olmak istiyorsan diye sordum o soruyu. yoksa inan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti benden daha fazla sorgulayıcıdır:) kimin bakıcı olup olamayacağına bakım hizmetleri değerlendirme heyeti karar veriyor çünkü:)

Kalem;

evet aile sosyal politikalar il müdürlüğünden öğrendim şunu ekliyim bakıcı olma hususunda dar gelirli olması dahilinde ne gibi şartlar var ?bakıcı olabilek için ayrıca bakıcının süre ile ilgili kontratı var mı ? şunuda söylemem gerekirse ben bu yabancı bakıcıyı iptal ettirme hakkım var mı ?

ahmetak bakıcı hane dışında yaşıyorsa gelirine bakılmaz. ama bakıcı akraba değilse vasi olma şartı aranır.
bakıcıyı iptal ettirme şansınız yok. babanız istemeden kimse bakıcı iptal ettiremez. bakıcı değişikliğine de babanız karar verebilir. siz değil. bakıcı olarak bir yabancıyı düşündüğüne göre babanız sizi istememiş bakıcı olarak demek ki.

msoylemez;

yanlış anladın yorumunu kötü niyetli görüyorum

Üst Alt