öncelikle bütün forum sakinlerine slm ve admine teşekkürler böyle faydalı bir site sağladıkları için.ben önce babamın maluliyet sürecinde yaşadıklarımızı paylaşmak istiyorum aynı durumda olanlara ışık tutması açısından.babamın sgk da 1890 gün ve bağurda 640 gün olmak üzere toplam 2530 günü var biz ilk olarak 2008 yılında babam oksijen makinesi kullanmaya başladığında sgkya maluliyet için başvurduk doktoru babamın %85 oranında akciğerlerinin işlevini yitirdiğini ama onların oran yazma yetkilerinin olmadığını sadece hastalığını tıbbi belgelerle birlikte yazdıklarını buna görede kesin emekli olacağını söylemesine rağmen başvurumuz red edildi daha sonra yine aynı şekilde 2010 ve 2012 de yaptığımız başvurularda red edildi.ben bir tanıdığın tavsiyesiyle ankara yüksek sağlık kuruluna babamın imzasıyla itiraz dilekçesi verdim onlarda tekrar hastaneye sevk ettiler ve rapor doğrultusunda babam kontrol muayenesi olmadan emekli edildi.
1.sorum: yüksek sağlık kurulundan gelen kağıtta ocağın 1 inden itibaren maaş bağlanmasına yazdığı halde sgk şubat ayından itibaren başlattı maaşı buna gerekçe olarakta bağkur borcu olmasaydı 1 ocak olacaktı borcu olduğu için bu borç kapatıldıktan sonra verdiğiniz dilekçe esas alınıyormuş bu doğrumu yüksek sağlık kuruluna giden dosyada zaten borç bilgisi olmuyormu?
2. sorum:babam başkasının bakımına muhtaç olduğundan ve babama abim baktığından evde bakım parası alıyor sgk ya bakıma muhtaç olduğunun tespiti için müracat etmemiz halinde mevcut aylığının kesilmesi gibi bir durum söz konusu olabilirmi
yoksa sadece bakıma muhtaç olup olmadığınamı bakıyorlar yani bu müracatımızla sil baştan babamın durumunu tekrar ele alacaklarsa ve bu bölge sağlık kuruluna kalacaksa aman kalsın % 10 diyorum çünkü aynı bölge sağlık kurulu 3 başvurumuzuda bilmediğim bir sebebten red etti cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler
1.sorum: yüksek sağlık kurulundan gelen kağıtta ocağın 1 inden itibaren maaş bağlanmasına yazdığı halde sgk şubat ayından itibaren başlattı maaşı buna gerekçe olarakta bağkur borcu olmasaydı 1 ocak olacaktı borcu olduğu için bu borç kapatıldıktan sonra verdiğiniz dilekçe esas alınıyormuş bu doğrumu yüksek sağlık kuruluna giden dosyada zaten borç bilgisi olmuyormu?
2. sorum:babam başkasının bakımına muhtaç olduğundan ve babama abim baktığından evde bakım parası alıyor sgk ya bakıma muhtaç olduğunun tespiti için müracat etmemiz halinde mevcut aylığının kesilmesi gibi bir durum söz konusu olabilirmi
yoksa sadece bakıma muhtaç olup olmadığınamı bakıyorlar yani bu müracatımızla sil baştan babamın durumunu tekrar ele alacaklarsa ve bu bölge sağlık kuruluna kalacaksa aman kalsın % 10 diyorum çünkü aynı bölge sağlık kurulu 3 başvurumuzuda bilmediğim bir sebebten red etti cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler