Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam malulen emeklilik işlemleri sürerken vefaat etti. Emeklilik hakları..?

fasbir

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler
bilenininz varsa l,tfen
babamın 1808 gün sigortası vardı 2 tarafı da felç oldu malulen emeklilik için heyete soktum.ancak babam 5 gün sonra hakkın rahmetine kavuştu. şimdi ben malulen emeklilik sonucunu mu bekleyeyim yoksa ölüm aylığına bı başvurayım mı annem için.. teşekkür ederim

Başınız sağolsun. Sabırlar diliyorum.

Emeklilik süreci başlamış da olsa süreç tamamlanmadan vefaat ettiği için emeklilik süreci kesilir. Yapmanız gereken şey, 5510 sayılı yasanın 32. maddesine istinaden Ölüm Aylığı'ndan yararlanmak için başvuruda bulunmaktır (eğer babanız bağkurlu idiyse, sgk'ya borcunun bulunmaması şart).

Ölüm aylığı
Anneye % 50 (hak sahibi başka kimse yoksa, ya da başka kimse hak talep etmiyorsa bu oran % 75 olur)

1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya,
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının,
her birine % 25'i, (eğer anne de vefaat etmişse, bu durumda geride kalan hak sahiplerine % 50 oranında bağlanır)

Üst Alt