Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam öldüğünde miras kimlere verilecek? Annem ve ben öncelikli miyim? [Hukuk]

Kucabara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam,annem ve ben tek çocuk olarak yaşıyoruz.Babamın aynı zamanda bir kardeşi var.Babamı birileri kandırarak bankadan ve mağazadan kredi çektirip birkaç eşya aldırmışlar hepsi babamın üzerine kayıtlı aynı zamanda 2 kat evi var(Bir apartmanda 2 ayrı katta).Aynı zamanda SGK emekli maaşı var.
1-Babam öldüğünde miras kimlere verilecek? Annem ve ben öncelikli miyim yoksa babamın kardeşi de öncelikli olabilip mirastan pay alabilecek mi?

2-Babam öldüğünde kredi vb. borçlarıda da annem ve benim üstüme geçicek mi? Eğer geçme durumu var ise sadece evi alıyoruz kredi vb. borçları reddediyoruz diye bir işlem yapabilir miyiz?<br>

3-Babam kimlere kredi çektiğini ve alışveriş yaptığını söylemiyor.Zaman farketmeksizin borçlar devam ediyor ise kimlere çektiğini görmek için kamera kayıtlarına bakma hakkımız var mı? Bazı banka ve mağazalar müşteri gizliliği diyerek isteğimizi red etme şansları var mı? Eğer kişileri bulabilirsek borçları onlar üzerine devredebiliyor muyuz?

4-Devretme anında karşı taraf biz öyle birşey istemedik diyebilirler.Kamera kayıtlarında sadece yanında olduğu kanıtlanabilir.Eğer böyle bir durum gerçekleşirse ne yapmamız gerek? Babam biraz delidir eğer deli raporu alabilirsek davada bir etkisi olur mu?

5-Babam öldüğünde emekli maaşı bize kalacak mı? Eğer deli raporu alabilirsek maaşı annemin veya başkasının üzerine devredebilir miyiz? Annem veya ben maaşı çekebilir miyiz?

6-Eğer annem ve babam boşanırlar ise annemin ev üzerinden hak talep etme şansı var mı?Eğer talep etme şansı var ise evde bulunan eşyalarıda talep edebilir mi

mülkler çocuklar ve eşe kalır kredilerdede eğer ödüyorsa sorun yok ödemiyorsa şayet faiz biner mesela 10 000 kredi çekilir ödenmez olur atıyroum 20 000

10 000 lik kısmı hayat sigortası karşılar kalan 10 000 size mirasçılara kalır geri kala kısmını bilmiyroum bilen cevaplasın

Bilgilendirme için teşekkürler.Faiz in çok düşük olduğunu biliyorum ve hafif hafif ödüyor yinede krediyi.Yinede tahminen 3 sene var gibi eğer bu krediyi başkasının çektirdiğini kanıtlama yolumuz var ise söyleyebilir mi birisi

Üst Alt