Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam paranoid şizofreni. Ne yapabilirim?

Vujca67

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim babamda %90 paranoid şizofren, felaket araştırdım yani sonuç bu eminim yardım edebilecek tecrübesi olan var mı :(

50 yaşında babam görsen hiç deli demezsin ama adam gitmiş yani bildiğin kafa iptal, Allah'a Peygambere ana avrat düz gidiyor hem de sebep yokken, doğru olduğuna inandığı saçma sapan şeyler söylüyor, herkes ne diyorsa o tersini diyor ve bundan zevk alıyor klasik huyudur zaten, ya ben utanıyorum yan komşuya asılmış, yazılar falan yazıyor inatagramdan kadına, bide haklı gibi annemle kavga ediyor, yani hasta olduğu kanaatine varmasam baba falan dinlemeyip olay çıkaracam, geçen ortada hiçbir sebep yokken durduk yere kavga çıkardı mutfaktan bıçağı alıp anneme koştu elinden zor aldım, bide bana surat asıyor triplerde, ulan ne yapayım annemi mi bıçaklayalım beraber sana destekmi verecektim bide orda, iyice kafayı yedi, ben polis okulundayım son senem hayırlısıyla bitiyor, 3 ay sonra okulda olucam ben yokken bu adam cinnet geçirir 2 kardeşim ve annem öldürür hepsini ondan korkuyorum, daha anlatılacak çok şey var da bunlar yeterli heralde, şimdi işte şuan çalışıyor son kavgadan sonra içine kapandı benle bile mesafeli ki bana 1 kere vurmuşluğu yoktur aram hep iyidir yani babamla sevgisinden de şüphem yok, doktora gitmeyi kabul etmiyor, annen gitsin o hasta diyor kafayı annemle bozmuş zaten, valla yardım lazım bir fikir hayat kurtarır ne yapıcam şuan bilmiyorum.

Paranoid şizofren benim babam, ve babama bunu söylesem bana dalar heralde adam, kabul etmez yani kendini normal sanıyor, ama nereye gitsek böyle iftara falan bize gelenler herkes anlıyor adamda bi saçmalık var, ne olacak bilmiyorum, kendini geçtim anneme kardeşlerime bir şey yapacak diye korkuyorum.

bu söylediklerinin paranoid şizofreni ile alakası yok. babanı bir doktora götür
kafadan hastalık uydurma . doktor ne derse o

Kardeşim keşke dediğin gibi olsa ama belirtileri neyse birebir uyuyor, adam haksız olduğu konuda karşısında teyzelerim eniştelerim var 10 kişiye haklı olduğunu anlatmaya çalışıyor sabitlenmiş adam gel doktora gidelim diyor herkes yok dinlemiyor, millet bu neyin kafasında diyor içinden, babam kendini haklı sanıyor,

annemin çok samimi olduğu komşu var çok yakınlar annemle, babam gitmiş kadına asılıyor bildiğin, kadının 3 çocuğu var namazında namuslu kadın, babam birde kadına suç atıyor neymiş instagramdan beni nasıl engellermiş bana bir mesaj mı bu diye, tövbe Yarabbi sen yazarsan engeller tabi, kendine göre kuruyor kafasında ona göre yorumluyor,

eve geldi geçen çocuklar klasik telefonla takılıyor neyse bu birden köpürdü başladı anneme sallamaya, ben geldim neden çocuklar beni karşılamıyor, sen bunlara beni kötülüyosun, bunu sen yapıyosun bilmem ne kıyamet kopuyor millete rezil oluyorlar, ve acayip boş yapıyor, Peygambere küfür ediyor gelin bana sorun ben kur'an'dan iyi biliyorum diyor milletin içinde, bunu dediği yer de iftar sofrası, yani oruçda tutuyor.

Toplulukta dikkat çekmek için habire ben dine inanmıyorum havasında konu açıyor çocuk gibi bıkmadan. 7 yaşında çocuğunun gözünğn önğndr arasında 1 metre var anneme bıçağu aldı saplıyordu vallaha zor yetiştim vr bunun t sebebi yok,o çocuk bunları yaşadı, bit sebep olsa diyecem ki tamam.Bu adam paranoid şizofren değilmi şimdi?

Doktora götürmekten başka çaren yok. Doktor vereceği ilacı antipsikotik depo iğne olarak versin. Hap verir içmez falan problem çikarir. Vururlar bi igne 1 ay etkisi olur aydan aya alır. Hap verirse hapı alır yada almaz inatlaşır tedaviyi istemez.

Gecmis olsun

Aynen acilen psikiyatr doktorunun görmesi lazım. Muhtemelen ömür boyu ilaç kullanacak.

Vujca67

Hayır hayır, şizofreni felan değildir. Aklıma ilk gelen şey kullandığı bir ilacın yan etkisi olabilir. Anti depresan olabilir, güçlü başka bir ilaç olabilir, onun yan etkisi olma ihtimali daha yüksek.

Sağolasın da işte sıkıntım o, adam gitmiyor bende bir şey yok diyor, bide bir şeyler anlatışı var dersin ki sanki İlber ortaylı konuşuyor, ama içeriği bomboş, kendini haklı sanıyor bütün herkes mal bi kendi zeki ve herşeyi biliyor, aynı böyle dedim ha valla baba bi sen biliyon biz malız hepimiz dedim, adam aynen öyle aferin anladınız sonunda diyor dalgasını da geçiyor benle şizofren haliyle, ya gül gibi adam kafayı yedi kafadan hasta olmadığını bilsem valla kürekle vuracam ağzına da işte kıyamıyom baba işte,

doktora götürmenin yolunu arıyorum, 3 ay sonra ben evde olmıycam doğuya göreve gittimmi aman aman evde kıyamet kopar 1 haftaya kalmaz. Geleneksel trip modunda şuan içine kapanık vaziyette, en son ciddi olarak 10 sene önce böyleydi intihara kalkıştı başına silah dayadığını gördüm yani adamın öyle böyle tedavi oldu atlattık dedik bak yine nereye geldik ooffoff

Vujca67

Şizofreni bambaşka bir şeydir. Bu anlattıklarınıza bakılırsa babanızda bunun olma ihtimali neredeyse yok gibidir. Siz bambaşka bir hikaye anlatıyorsunuz. Yukarıda yazdım, kullandığı ilaçlar var mı?

adamın biri mahkemeye düşmüş hakime ben şizofreniyim demiş hakimde demiş şizofrensen şizofrenligini bil demiş babanız ayıp şeyler yapıyor sinirli birine denk gelir af etmez ler ipini çekerler valla

Psikolojik tedavi görmesi gerekiyor

paranoid şizofreni zor anlaşılır tecrübesi iyi olan doktora götür

Arkadaş oturduğun yerden nasıl adama şizofren teşhisi koydun, öyle kolay mı bu işler. Kavgadan sonra durgunlaştı demişin, ben de buradan yola çıkarak babana bipolar teşhisi koydum diyelim. Bunun doktoru var kitabı var...

Kardeşim sağol tamam da, oturduğun yerden teşhis koydun diyosun, ben 21 yaşındayım, çocukken neyse de insan büyüdükçe gelişiyor ilim bilim yönünden gelişiyor değil mi,

bu adam benim babam, aynı evde yaşıyorum, buraya yazdıklarım bir kısmı bu yaşadıklarımın, araştırdım belirtileri bilmemnesi falan tamamen diğer hastalıklardan farklı olarak paranoid şizofreni babamı tarif ediyor. mesela bugün de iftar sofrasında çatalı elinde, annen çatal koymamış masaya yine bilmemne allah din kitap küfür ediyor, baba ne küfür ediyosun kadının suçu ne diyorum aha elinde çatal, eline bakıyor of çekip anneme saydırmaya devam edip yemeğe devam ediyor.

1 kere bile haklısın tamam dediğini duymadım, 2+2 desem 5 diyecek kabullenmeme tepede. Herkese karşı böyle, bulunduğu çevresi %90 bir parti taraftarı, babam o partiye düşman aksinş savunur. Rizeliyiz sülalemiz Trabzonspor'a düşman, babam Trabzonsporlu.Ettafımız %99 müslüman, adam sırf bu yüzden müslümanlığa düşman oldu, gittiğimiz her yerde Allah'a küfür edip insanların ona bakması hoşuna gidiyor,sözde korkmuyor hani ilgi çekme çabası gibi.

Anneme sen niye çirkinleştin diyip yine ortalığı ayağa kaldırıyor, tövbe Yarabbi, neymiş kilo almışmış, evde çocuklar var kavga niye ediyosunuz dikkat edin diyorum, annen yüzünden diyor, naptı diyince şuna bak bişe yapmasına gerek mi var kiloya bilmemneresine bak diyor. Yani ciddi ciddi babamdan nefret etmeye başladım, aynı sofrada bile yiyemiyorum iştahım kaçıyor, tamam arası benle çocuklarla iyi de günahsız kadınla niye uğraşıyosun, ayrılın diyorum, annemi öldürmeyi kast ediyor ben giderim o kadını bu evdede yaşatmam falan diyor,

psikolok muhabbeti açıldı evde teyzemler eniştelerim falan varken, gel psikolağa gidelim falan diyorlar, babam yok gelmem diyor, ulan niye reddediyosun gitsene doktor anlıycak zaten kafadan hasta olduğunu kurtulcaz. Psikolağa götüremiyorum onun çaresini arıyorum.

çaresi karakola gitcen şizofren diyeceksin polisler hastaneye götürür tedavisini görür

@Vujca67

Anlattığın şeylerin şizofreni ile hiç ama hiç bir ilgisi yok. Sen burada yazılanları okumuyorsun... Bence bu sağlıklı bir psikolojiye işaret etmiyor gibi.

İlle bir yerden başlamak istiyorsan anneni de yanına al ve baban olmadan psikologa gidin. Önce bir sizi değerlendirsin doktor, sonra babanıza dair önerilerde bulunsun.

internet icat oldu mertlik bozuldu :) bu memleketin onca güzide doktoru varken kafanıza göre teşhis koyamazsınız bu konu da hatalısınız hatta günümüz de internetteki kulaktan dolma bilgilerle teşhis koyanlar da hasta olarak kabul ediliyor anlattıklarınıza gelince babanız bir süre yatarak tedavi görsün sonra eğer babanız ilaç kullanmamakta direnirse bulunduğunuz ilçe de ki toplum ruh sağlığı merkezine kayıt ettirin onu.

orada hastayı takip ediyorlar iyileşti mi iyileşmedi mi devamlı kontrol altın da olur. biraz girgin olun gidin devlet hastanesinde ki bir psikiyatriste annenizle beraber durumu anlatın babanız tedavi olmaya yanaşmıyorsa nasıl zorla tedavi ettirebileceğiniz konusun da doktor size yol gösterecektir. saygılar.

Biz şizofreni çıktık iyimi :)
Neyse cevaplar için sağolun, ben sadece hastahaneye götürmenin bir yolunu bulamadım bu konuda çaresiz hissettim bu konuda fikir almak istedim, teşhis meselesi de şu, paranoid şizofreninin 10 belirtisinden 7 tanesi babamda mevcut o yüzden böyle düşündüm, belki de bende sorun vardır doğru diyosunuz, götürmenin bir yolunu bulacam ya da böyle gittiği yere kadar devam edecek artık bakalım.

babanız her gün hayal kuruyor mu her gün halüsinasyon görüyor mu ve bunları dışarıya fazla yansıtmaması lazım

şizofren kendinin şizofreni olduğunu anlıyamaz diye düşünüyorum kendi fikrim tabi doktor koyar o teşisi ilacı da doktor yazar bence netten bir bak dediklerinle şizofreninin alakası yok

Üst Alt