Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Babam sigortalı. 18 yaşından sonra 2022 maaşı alabilir miyim?
vidi6742
evet, 18 yaşını tam olarak doldurduktan sonra kendin 2022 engelli aylığı için başvurabilirsin. babanın sigortalı olması sorun olmaz. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin muhtaçlık sınırını geçmemesi. 2016 yılı için muhtaçlık sınırı da 392,49 TL'dir.
şu an 18 yaş altındasın sanırım. doğum tarihini gün,ay ve yıl olarak yazar mısın lütfen?
16.11.2017 tarihinde 18 yaşını dolduracaksın. 17.11.2017 tarihinde ve sonrasında 2022 engelli aylığı için vakfa kendin başvurabilirsin. ama 17.11.2017 tarihinden önce başvuramazsın. başvursan da başvurun alınmaz.
şu an 18 yaş altındasın. bu durumda ancak ebeveynin başvuru yapabilir. lakin baban sigortalı çalışan olduğu için annene veya babana 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz.
18 yaşını doldurmayı bekleyeceksin o yüzden ablası. 17.11.2017 tarihinden itibaren kendin başvurabileceksin.
ablacım diyelim ki sen 18 yaşın üstündesin. hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa sana aylık baglanırdı babanın sigortalı olması senin onun sağlık güvencenden yararlanman buna engel değil.
hatta burada hesabı yapardım.
babanın net aldığı aylıgı sorardım. sonra da hanede yaşayan kişi sayısına bölerdim. sonuç 392,49 altındaysa sana git hemen vakfa başvur derdim
şimdi bunları düşünme. o gün gelsin, sen 18 yaşını doldur, o zaman gelir sorarsın, sana yardımcı olurum rahat ol.