Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam, T11-T12 seviyesinden silahla yaralandı. İyileşmesi mümkün mü?

baharxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babamında aynı şekilde T11 kompresyon kırığı var hasarları agır diyor doktor .Silahlı çatışmada yaralandı durumunu cok merak ediyorum . Bacaklarında itme cekme aca kapama gibi seyler var ama hissiyatı yok paralel barda adım atabiliyor yer hareketlerini sporlarını hergün düzenli olarak yapıyoruz daha 6ay oldu ameliyatı umudumuz var inşallah iyi olur bilginz varsa cevap bekliyorum tesekkrler :)

kırıgın t 11 veya t 12 olması onemlı degıl kırılan kemıgın omurılıge ne kadar baskı uyguladıgı ve ne kadar zedeledıgı onemlı bırde belın yukarıda olan zadelenmelerde kolda da kuvvet kaybı gorulebılmektedır sen anlatıgına gore durumun cok ıyı fızık tedavı ve egsersızlerle kasları kuvetlendırırsen daha ıyı olur bende L1 zedelenma var su an durumum ıkı kanedyenle yuruyebılıyorum desteksız ıse 50 metre fılan yuruyorum Allah ım butun hastalara şifa versın

arkadaşım çok geçmiş olsun...
bazı şeyleri doğruca söylemekte yarar var...omurilik,kalp ve beyin hasarlarında iyi veya kötü doktorlar dahil kimsenin söylediklerine takılıp kalmayın...bu organlarda iyileşme süreci önce ALLAH'a sonra zamana ve kişinin vücuduna bağlıdır...sizler yapması zorunlu olan fizik tedavi sürecine devam edin gerisi ALLAH'a bağlı...sakın sizleri bazılarının sömürmesine izin vermeyin...yok okurum, üflerim, sırtını çekerim, ot yaparım, ilaç yaparım veya sonucunun belli olmadığı (özellikle yurtdışında) kök hücre tedavilerine güvenmeyin...malesef bu hasarlarda kesinleşmiş hiçbir tedavi yöntemi yoktur...ben fizik tedavi için gittiğim hastanelerde omurilik yaralanması sonucu felç olan ve 7 yıl sonra yürüyenleride gördüm hiç yürüyemeyenleride gördüm...bu yüzden yapacağınız şey fizik tedaviye devam etmek,dua etmek...
sizi üzmek istemezdim...
tekrar çok geçmiş olsun...
inşallah en kısa zamanda babanız şifasına kavuşur...

Çok geçmiş olsun.

Zaman her şeyin ilacı. 2 yıl süresince his ve hareket kayıpları konusunda geri kazanımlar gerçekleşir. Sabırla ve azimle çalışmak lazım. Önünüzde bir fizik tedavi süreci var. Bunu iyi geçirmelisiniz. Moraller bu büyük şoka rağmen mutlaka yüksek olmalı. Bu forumda omurilik yaralanmalarına dair oldukça detaylı bilgiler var. Zamanınız olduğunda oturup satır satır okuyun derim. İnanın çok yararlı olur...

Sormak istediğiniz her şeyi burada sorabilirsiniz...

Üst Alt