Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam üzerinden sağlık güvencesi olan kardeşime 2022 maaşı alabilir miyiz?

just1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar kardeşim zihinsel özürlü yüzde 78 raporu var ve 21 yaşında 2022 engelli maaşı için başvuru yapacağız ama babamın sgk faydalanıyor? kardeşimin sgk faydalanması 2022 maaşına engel olur mu? lütfen bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? şimdiden tşk ediyorum..

babasının sağlık güvencesinden yararlanması 2022 aylığına engel değildir.
Hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altında çıkarsa aylık bağlanır.

kardeşiniz ikamet ettiğiniz adresin bulunduğu vakfa başvursun (kaymakamlıktadır). başvurusunu bizzat yapmalıdır. vasisi varsa mahkeme kararıyla vasisi başvurusunu yapabilir:http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Yukarıdaki dediklerim 18 yaş üstü için geçerlidir. eger kardeşiniz 18 yaşını henüz tamamlamamışsa yazın cevabı ona göre vereyim.

just1980, o halde sorun yok. ilk mesajım geçerli.

kalem apla saglık karnesi degişirmi. benim de yakınım özürlü. kocasının saglık karnesinden sigortasından faydalanıyor.. yeşil kartamı geçer saglık karnesi degişirmi

ablam eşinin sağlık güvencesi varsa ondan yararlanır zaten. başka sağlık sigortasından yararlanamaz. yeşil kart da kalktı zaten. eşinin sağlık güvencesi varken yeşil kart gibi olan 60/c 1'den yararlanamaz.

kalem apla demek istedigim yakınım özürlü özürlü maaşına başvurursa kocası emekli kocasının saglık karnesinden yararlanıyor özürlü maaşı baglanırsa saglık karnesi durumu ne olacak eski adıyla yeşilkart olan 60\c 1 e mi geçecek yoksa kocasının saglık karnesinden faydalanmaya devammı edecek

not: kalem apla daha önceki yazılarınızda başka konularda saglık karnesi degişir eski adıyla yeşilkart olan 60\c 1 e geçer denmişti kafam karıştı bilgi verirmisiniz

eşi emekliyse zaten 2022 aylığı bağlanmaz ona. eşi emekli ve sgk çalışanı olanlara 2022 aylığı bağlanmaz hiçbir şekilde. çünkü eşler kanunen birbirine bakmakla yükümlüdür.

ama yukarıda baglanır diyorsunuz ogluna baglanıyorda eşine neden baglanmıyor cvp verirmisin kalem apla

YÖNETMENLİKTE BAGLANIR DİYOR KALEM APLA Kişinin bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde sağlık güvencesine sahip olması veya aynı hanede sosyal güvenceye sahip bireylerin bulunması durumları aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir.

YANİ MUHTAÇSA BAGLANIR DİYOR YÖNETMENLİK
EVDE 5 KİŞİLER SADECE YAKINIM ENGELLİ YAKINIM BAYAN EVLİ KOCASI BAGKURDAN EMEKLİ 3 TANEDE ÇOCUKLARI VAR TOPLAM 5 KİŞİ EDİYORLAR EMEKLİ MAAŞI 850 KÜSÜR ALIYOR
TEKRAR CEVAP VERİRMİSİN KALEM APLA

kalem hanım size ulaşabileceğim bir numara var mı? bir konu var 2022 engelli maaşı ile ilgili işin içinden çıkamıyoruz. her şeyimiz tam ama maaşa bağlanamıyoruz..vasi kararı ablamda ve aylık hiç gelirleri yok eşi yevmiyeli ve mevsimlik çalışıyor.. evleri kira 5 kişi kalıyorlar..denetleme ekibi hem ablamın evine gelmişler hemde aynı anda babamın evine gelip denetleme yapmışlar...vs vs son durum maaşa bağlanamadı..

size ulaşabileceğim bir numara var mı? bir konu var...

Samet buradan özel mesaj at ablam bana. özel mesajda detaylı anlat sorun nedir,bakalım.

Melek hanım 2022'den yararlananların saglık güvencesi otamatik olarak GSS olmuyormu?? Ben de 2022 alırken babamın (ssk) saglık sikortasından yararlanıyordum yeşik karta cevrildi şimdi saglıkta sevk sorunu yaşıyorum özel has. gidemiyorum, hastane de muayene parası ödüyorum (katkı eczaneden cıkıyor) anladıgım kadarıyla babamın saglıgından yararlanabiliyormuyum?? Birde 18 yaş üstu olunca babasından bagımsız olmuyormuda 2022 den yararlanırken bunu dikkate almıyorlar (hem bagımsız bir birey, hemde bakmakla mukellef bagımlısın deniyor) ne tezat..

ablam 2022 aylığı alıyorken 5510 sayılı kanun 60/c 3 kapsamında GSS'lı olursun. bu da yeşil karttan farksız değil. yeşil kart kalktı. şimdi sen GSS'lı olmuşsundur.
2022 aylığı alıyorken de babanın saglık güvencesinden yararlanman mümkün değil... ancak 2022 aylığını kestirdikten sonra ve babanın saglık güvencesinden yararlanman mümkünse yararlanabilirsin.

sağlık güvenceni ogrenmek için sağlık provizyon bilgilerine bakabilirsin. orada tarih kısmına bugünkü tarihi yaz bak bakalım GSS kapsamında ne yazıyor bana soyle? şuradaki dediklerimi yap:http://www.engelliler.biz/forum/sag...amana-dek-saglik-ihtiyaclari.html#post1404171

(60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar)GSS yazıyor.

tamam dediğim gibi GSS kapsamında. yeşil kart olayı kalktı çünkü. ama bu da yeşil kart gibi maalesef...
Sağlık güvencesi ile ilgili yaşadığınız sorunları ve zorlukları Aile ve sosyal politikalar bakanlığına, SGK'ya bildirin. İsterseniz BİMER aracılığıyla öneri ve şikayette bulunun. bU sıkıntılarınızı BİMER aracılığıyla iletin.

Üst Alt