Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Babam ve annem için evde bakım maaşı alabilir miyiz?
Merhaba,Evde 4 kisiyirz gelirimiz yok annem şizofren hastasi babamda koa ve alzaymır hastasi ve ben bakıyorum ama gelirimz yok bize bakım maaşı olur mu bilgilendirirseniz sevinirim
Saliye evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne başvuracaksın. anne ve babanın raporu yoksa il müdürlüğü yetkili hastanelere sevkini yapar zaten. eger raporlarda agır engelli kısmı "evet" olarak işaretli olmazsa evde bakım aylığı baglanmaz. raporda agır engelli ibaresi şart.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 tl altındaysa gelir uygun demektir.
gelir ve rapor uygunsa bir de bakıma muhtaç durumda karar çıkarsa evde bakım aylığı rahatlıkla bağlanacaktır.
"gelirimiz yok" demişsin. nasıl geçiniyorsunuz peki? şimdiye kadar niçin başvurmadınız? haklarınızı mı bilmiyordunuz yoksa şartlarınız mı uygun değildi?
3 tane ablam var onlar para gönderiyor acikcasi ben haberde gördüm çevremde faln duymadım internetten bir araştırayım dedim siz çıktınız karşıma sorayım dedim
iki bakıma muhtaç hastaya bakmak zordur ablası. üstelik biri alzheimer. hiç olmazsa evde bakım aylığı alırsan maddi açıdan daha rahat edersin. en kısa sürede sen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne her ikisi için de başvur. anne ve babanı yanında götürmene gerek yok. raporları % 50 ve üstü, ağır özürlü ibareli değilse de il müdürlüğü hastaneye sevk yazar zaten. sana rehberlik de ederler. kafana takılan soru olursa rahatlıkla sor. ablanlar para gönderse bile hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında oldugu sürece gelir açısından hiç sorun çıkmaz. (alınan evde bakım aylıkları hane gelirine dahil edilmez)
eger anne ve babanın raporları uygunsa ve bakıma muhtaçlarsa her ikisi için de evde bakım aylıgı baglanacaktır. bakıcı olduğun için sana her ikisi için toplam 960,58 + 960,58 = 1921 tl ödenecektir ( bu miktar 1 Temmuz 2017'den sonra artacaktır).
sen en kısa sürede aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurunu yap her ikisi için de. gelişmelerden de beni haberdar et. aklına bir şey takılırsa sormaktan çekinme.
Saliye yok, site sahibi de bu forumların sahibi de değilim. site yönetiminden de değilim. sadece bir üyeyim ve gönüllü olarak ve zamanım olduğu sürece bildiklerimi paylaşıyorum site ve site yönetimiyle hiçbir bağım ve alakam yoktur
haklarını bilmen açısından şu linki de dikkatle incele ablası: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
Merhaba ben başvurdum baya oldu yani baya dediysem sizin dediginizi yaptım ama babama yapamadım maalesef ve bugün eve geldiler çok şaşırdım yani 1 ay icinde gelirirz demislerdi neyse eve hic bakmadı gelen goz ucuyla baktı sadece dolasmadi evi dosya flan bakti babamdan imza aldı ışte evde lac kişi yaşıyor gibisinden sorular sordu sonra ben dedim bizim yapmamiz gereken birşey varmı yok birşey diyemem konuşcaz anlaşcaz sizi arıcam dedi böyle ışte abla haber ver demiştin ondan dedim
: )
Saliye;
gelen heyet toplanacak ve olumlu ya da olumsuz bir karar alacaklar eğer olumsuz çıkarsa olmadı demeyin yeniden başvurun yeni gelen heyet olumlu bakabilir.
1 saat önce aradilar bankadan hesap acmami istediler kendi adima hesap açıp hesap cüzdanını sosyal hizmetlere vericekmişim sanırım oldu ve cok çabuk oldu yani suan şaşkınım haber edeyim dedim
Saliye babanın engelli raporu kayıp ha. onu bulmaya çalışın. elinizde fotokopisi varsa raporu aldıgınız hastaneden aslı gibidir şeklinde onaylatabilirsiniz de. yoksa da gidip tekrardan rapor çıkartmaya çalışın. ablası baban iin de başvurman seni rahatlacak. onun için de evde bakım aylığı aldığında baya rahatlayacaksın maddi açıdan. babanın da şartları uygun bulunursa eline 2 evde bakım aylıgı (960,58 + 960,58 ) geçecek. bu miktarlar 1 temmuz'dan sonra artacak (1000 TL civarı olacak).
@Kalem
bakım aylığının yanında sanırım engelli aylığıda bağlanabilir değilmi bu cevap verdiğiniz kişiler için bağlanabilirse onun içinde başvursunlar
@Saliye
raporunuz kaybolsa bile daha önceki gidip aldığınız hastaneden önceki raporu buldurup aslı gibidr diye onaylatabilirsiniz bu arada sanırım bakıcı aylığı yanında birde engelli aylığında hak ediyor anne ve babanız gibime geliyor yaşları kaç annenizin ve babanızın birde babanızın sgk sı yokmu hiç babanızın raporunu bulamazsanız bile yada yılını bile hatırlamıyorsan raporu aldığınız hastaneye sen gidip sağlık kurulu kısmına durumu anlat onlar sistemden bakarlar hangi yıl ne kadar oran almış diye ordan dosyadan raporu bulup fotokopisini çektierip aslı gibi yaptırırsın
Babamın son yattığı hastaneye gittim durumu anlattim ışte bana tepe üstüne gidin dediler gittim orayada anlattım bizde yok dediler bide babam süreyya paşada yatmıştı oraya gitmeniz lazım dedi yetkili bende oraya tek gidemem kaybolurum kardeşimle gitemyi düşünüyoruz nasip olursa gitcez ınsallah yardımcı olurlar vallah kimse adam gibi ilgemedi abla sinir oldum yeminle aglicaktim sinirden öğle ışte abla yol sgk yok hiçbirşey yok bunada şükür ne diyim
Babam hastaneye gelmiyor kendisi biraz huysuz gelse bu kadar uğraşmam belki ama ışte babam istemiyor biraz korkuyor cok yatti hastane onun etkisi var onada hak veriyor ölümden döndü o yüzden işimiz iş uğraşıyorum bakalım ne olcak sana haber ederim abla