Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam vefat ederse bedelini benim ödediğim aracı adıma alabilir miyim?

Fehmi59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm.

7 ay önce %95 engelli raporlu olan babamın üzerine otomobil aldık. (Bütün ödemeyi ben yaptım ve arabayı ben kullanıyorum ) Bir konuda danışmak istiyorum sizlere. Akıl verirseniz sevinirim. Allah gecinden versin ama ölümlü dünya.

Babamız vefat etmesi durumunda Ödemesini kendim yaptığım bu araçla ilgili kardeşler hak etmemesi için ne yapabilirim

Noter vs bir işe yarar mı???
Yol gösterirseniz Sevirim.
İlerde bir sıkıntı yaşamamak için bu mesleyi çözmek gerekiyor.

Kardeşlerin rızası olmadan sadece babanızın işlemi ile böyle bir şey yapamazsınız. Parasını siz ödeseniz bile araç babanızın şu anda. Yani bağışlamış oldunuz babanıza. Kardeşlerinizin mirasta mahfuz hisseleri mevcuttur.

Mahkeme kararı ile felan bir şey yapsak da işe yaramaz mı yanı ??
Ya da kardeşlerin vicdanına mı kalmış.

Varis tahin etse sadece beni nasıl oluyor o işler acaba

babanıza araç miktari kadar senetle borç imzalatın avukatlar eşliğinde öldüğünde otomatik araç bedeli kadar babanız size borçlanacak ve kardeşleriniz reddi miras yapacak araç size geçer.

En temizi kardeşleri razı etmek zaten insan öz kardeşinin malına tenezzül etmez hele o parayı gerçekten odedıgıne ınanıyorsa

Arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. İlgilendiğiniz için.
Tabiki kardeşler arasında olmamalı. Ama ilerde kötü olmamak için önlem olsun istedim.
Aklımıza bir şey gelirse paylaşırsanız memnun olurum.

Mahkemeden vasi kararı da işe yaramaz mı

Senet işi babamızın kalbini kırar gibi.
Başka çözüm bulmak zor.

bizim öyle bir durum oldu
noterden vekalet verdik.
sizinkiler kötü niyetliyse birşiy diyemem

Yani vefat etmeden önce mi noterden belge aldınız.

Üst Alt