Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam vefat ederse emekli maaşını ben alabilir miyim?

dogan_ıstnbl

Yeni Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar... yasım 41 bu zamana kadar hiçbir işte calısmadım.evliyim 2 kız cocuğum var 2 ve 9 yaslarında.yesılkartlıyım.esımde ayağından %40 oranında özürlüdür.yanlız esımle resmı nıkahımız yoktur.gelirimiz olmadığı için eşim babası vefat ettiği için her ay 250tl maas almaktadır geri kalan maası annesı alıyor annesının izni dahılınde.bende 3 ayda bir 680 tl özürlü maası almaktayım.bakım parası için gecen hafta hastaneden %90 ağır özürlü raporu verdı doktorlar ama daha maas için basvurmadım.babam aslım bronsıt hastası daha bir kaç çesıt hastalığı bulunmaktadır.hangi hastaneye gittiyse hasta için yapacak bişey olmadığını diyor doktorlar.yanı kısacası günlerının sayılı olduğunu söğlüyorlar. babam ssk dan emeklı aylık 1000 tl maas alıyor.sizlerden öğrenmek istediğim babam vefat ettiği zaman.maasını ben alabılırmıyım.alamazmıyım..babamın deiğiğne göre babam vefat ettıkten sonra ben özürlü olduğum için benım maasımı sen alıcaksın diyor bu doğrumudur.ne gibi işlemler yapılması gerekıyor.hepınıze saygılar...

Sigortalının vefaatı sonrasında Ölüm Aylığı bağlanacak hak sahipleri şunlardır:

Eşi
Çocukları: 1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya,
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızları

Yani, siz hak sahibi sayılırsınız...

Yalnız, unutmayın, Yetim aylığı bağlandığında bu sürekli bir gelir anlamına gelecek ve 2022 maaşınız kesilecek, evde bakım aylığı için de gelir kriterleriniz yeniden yapılacak...

esinizin resmi nikah olmadan babasindan yetim maasi almasi sizin icin risktir ve yasaktir

Bari bunu alenen burada söylemeyin.
SGK bu durumun son yıllarda büyük artış göstermesinden dolayı yakın takibe almış durumda,her ihbarı değerlendiriyorlar.
Tesbit edildiğinde eşinize yersiz olarak ödenen yetim maaşlarının geriye dönük ve yasal faiziyle iadesi istenir.

oturanboğa bilgin için cok tsk ederım.hak sahıbı olduğumu söledin. pekı babamın sağlığında bu maas için basvuru yapmammı gerekıyor yoksa babam vefat ettıkten sonramı basvuru yapmam gerekıyor annemde sağ devlet normalde maası anneme bağlar diye biliyorum ben. aklım bu seylere pek calısmıyor benı aydınlatırsan sevinirim saygılar...

dogan_ıstnbl;

öncelikle babanıza Allah tan şifa dilerim..maaş için sizin sgk ya başvurmanız gerekir, 1000 lira maaş diyorsunuz bunun belli bir oranı direk kesilir anneniz yaşıyormuş ( Allah uzun ömür versin ) kesintiden sonra kalan kısımdan büyük payı anneye verirler başka bekar kız kardeş varsa onlarda bu maaşta pay sahibidirvb. işte sizde bu maaştan kendinize düşen payı alırsınız..bunların sabit belirlenmiş oranları var fakat emin olmadığım için yazmıyorum..

SGK emeklisi babam vefat etti. Çocukları olarak maaşını alabilir miyiz?

arkadslar herkeze slmlar saygılar.sizinle bir konu paylasacağım.babamız ssk dan emeklıydı koah hastalığından vefat etti.bir arkadsımın dediğine göre ssk dan babanın cocuklarına ödenen bir para varmıs konuyu tam bilmiyorum benı aydınlatırsanız cok memnun olurum.saygılar

OturanBoğa;
Bülent hocam peki söz konusu ` üzerinde engeli oranına sahip olan vatandaş, 15 yıl çalışıp emekli olan biri ise de yinede vefat eden babasının maaşından ödeme alır mı?

doğan,
Başınız sağ olsun...
İlk olarak eşiniz ile resmi nikahınız yok ve sizin eşiniz babasından maaş alıyor bir defa bu yaptığınız etik değil.Vatandaşlık görevi olarak bu yazdıklarınızı SGK ya gönderiyorum artık gerekli işlemleri onlar yapar.
Babanızdan maaş almaya gelince ilk öncelik annenizindir sonra geride kalan okuyan bekar kız kardeşleriniz maaş bağlanır size ödenecek miktar az olur mesela 150-200 tl gibi aylık yani 2022 maaşınızı almaya devam edin derim.

Babam 24/07/2008 yılında vefat etti part time çalışabilirmiyim

babam 24/07/2008 yılında vefat etti ben şuan üniversite öğrencisiyim babamın maaşını ben alıyorum boş zamanımda part time çalışmak istiyorum ama maaşımın kesilip kesilmiceği hakkında fikrim yok part time çalışabilirmiyim

Üst Alt