Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam vefat etti. Vasiyetinde arabasını bana bıraktı. Vergi öder miyim?

Mahmut1933

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Nereye baksam bulamadım. Babamın üzerine ÖTV siz araç aldik. Aracın parasını ben ödedim babam sagken noterden adıma vasiyet bıraktı. Ölümüyle birlikte vaziyetler vergi dairesine gttim mahkemenin onaylaması lazim dediler. Mahkemeye diğer varislerden itiraz olmadı ve vasiyet adıma onaylanmış oldu. Bu durum da ÖTV cikar mi? Kanun da bir kişinin üzerine geçirilmek istenirse diğer varisler noterden feragat ettiklerini bildirirse ve muristen başkaca kalan bir mal yoksa feragatten dolayı ÖTV ödenir diyor .. şimdi sorum su ortada bir vasiyet var ve vasiyete itiraz olmadı mahkeme onayladı bu durum feragat mıdır?

Hukukçu değilim, deneyimim de olmadı.
Benim anladığım "Mahkemeye diğer varislerden itiraz olmadı " kısmı feragat (hakkı olan şeyden kendi isteğiyle vazgeçmek).
Teknik açıdan mirastan hakkı olanlar hak iddia edebilirler, itiraz edebilirler ama durumu bildikleri için itirazları olmamış.

Son düzenleme:
Peki şuan vasiyeti kullanmayıp mirasçılar üzerine ortak çıkarma şansımız var mıdır?

Nasıl saçma bı sistemimiz var ya parayı veren bir şekilde belirlenebilir ve kötü insanlar kişileri bu durumlara sokmaya mahal verilmeyebilirdi yazık

"Bu kapsamda, söz konusu taşıtın ilk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmeden istisnadan yararlanamayanlara devri halinde, taşıtın bu mirasçıya intikalinde vergilendirilmeyen kendi miras payına tekabül eden kısma ilişkin ÖTV’nin de beyan edilip ödeneceği açıktır.". Bu durumda ben ÖTV bedelinin 3 de 1 ini mi ödüyorum?

Mahmut1933

En makul yol aracın tüm mirasçılar üzerinde 5 yıl dolana dek kalması idi. Tek kişiye devredildiğinde devreden herken miras payı nispetince ötv öder, ki astarı yüzünden pahalıya gelir.

Bu aşamada teknik olarak süreci nasıl işletmek lazım bilmiyorum. Ama bir şekilde araç tüm mirasçılara ortak devredilmeli...

Evet en doğrusu buydu fakat vasiyet olduğunda ÖTV ödeneceğini düşünemedik. Şimdi mahkeme vasiyeti onayladı acaba yine de tüm varisler üzerine araç tescil edilebilir mi? İnanın vergi dairesindekiler birşey bilmiyor mecburum arastirmaya

Benim arkadaşımın başına aynı şey geldi aracı tek kişi mi devraldı bilmiyorum ama araca ötv ödemediler

kardeş mahkemede varisler arabayı sana bıraktılarsa ötv ödemezsin. kendi adına alabilirsin. annemin adına kayıtlı olana arabayı kendi adıma aldım.

Üst Alt