Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babam yolcu iken rahmetli oldu! Tazminati kimler alir?

günes32

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim babam 07/2013 trafik kazasinda arkadasinin aracinda yolcu olarak vefaat etti. Arkadasi sürücü olarak yasiyor. Sürücü dengesini kaybediyor ve karsidan gelen araca carpiyor. Suclu babamin bulundugu aracin sürücüsü.
Ben yurtdisinda kaliyorum 2013de okuyordum suan okulum bitti. 2016 evlenicem. Evlenirsem, eger tazminat alma hakkim varsa, o haktan mahrum kalirmiyim?
Bize tazminat hakki doguyormu?
Mirasci olarak 8 kisiyiz hepimizmi basvurmamiz gerekiyor? Yoksa kim basvurursa herkez hakkina düsenimi aliyor?

Basvurmak icin ne gibi belgeler gerekiyor?
Yardimci olursaniz COK sevinirim.
Simdiden tesekkürler

günes32

Sayın güneş32,

Öncelikle başsağlığı dileklerimizi iletmek isteriz.

Trafik kazası sonucu vefat halinde; 18 yaşın altındaki erkek çocuklar ile şehirlerde yaşayan 22 yaşın altı ve ilçelerde yaşayan 20 yaşın altındaki kız çocuklar ile eş tazminat talep hakkına sahiptir.

Bu yaşları geçmekle birlikte, öğrencilik, sakatlık, kalıcı hastalık gibi sebeplerle destek ihtiyacı bulunan çocuklar eğitim sürelerinde veya ömür boyu tazminat hakkı kazanmaktadırlar.

Evlenme halinde, kişi ailesinin desteğinden çıkacağından tazminat hakkını kaybetmektedir.

Başvuru sırasında gerekli belgeler için, ilgili sigorta şirketinin internet sitesini incelemeniz tavsiye olunur.

Yasal olan gerekli belgeler; veraset ilamı, kaza tutanağı, karakol ve savcılık belgeleri, gelir belgesi, nüfus kaydı, duruma göre öğrencilik veya daimi bakıma ihtiyacı olduğunu gösterir belgeler ile ölüm belgesi/otopsi tutanağı/defin ruhsatı ve başvuru dilekçesidir.

Tüm mirasçıların birlikte başvuru yapması gerekmeyip, herkes kendisi başvuru yaparak payına düşen tazminatı alma hakkına sahiptir.

İyi günler dileriz.

Benim anlayamadım konu, trafik kazaları sonrası ödemeler neden bu kadar geç ödeniyor.
Biz arabanın sigortasını bir gün geç yatıralım, tüm indirimler sıfırlanıyor, ama onlar insanları mahkeme mahkeme dolaştırmaya utanmıyor.

Arkadaslar herseyi kendim halletim: olay sudur: gittim dosyayi aldim. Ama savcilikta degildi ankarada yargitaydaydi sonra kendim sigortaya götürdüm ve 4 günde sagolsunlar hallettiler herseyi.

Suan sadece ödemeyi bekliyorum annem 241.000 ben 9.000 aldim.

Arkadaslar bosuna avukat tutmayin. Avukatlik is yok. Biraz zaman ayirin dosyayi alin ve götürün sigortaya.

çok ilginç bir hikaye 05/10/2015 yardım arıyor 29/10/2015 te işi bitiriyor 24 günde evrakları bul talebi yap sonuç ortada bu kadarda olmaz başka yerde oyalansan daha iyi bence

Üst Alt