Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama ağır engelli raporu verilmedi! Ne yapmalıyız?

chnphlvn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhabalar. babam beyin kanaması sonrası sol kolunu neredeyse tamamen sol bacağını da kısmen kullanamıyor. bunun yanında hafıza problemi ve bilinçle ilgili de sıkıntıları var. Kısacası acıktığını, doyduğunu bilmiyor, yemek hazırlama yeme giyinme duş lavabo vs ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. 10 15 gün önce bakırköy sadi konuk hastahanesinde sağlık heyetine rapor için başvurduk.

sırasıyla tüm bölümlerde muayene (asıl sıkıntı nöroloji ve ortopedi) olduk tabi hepsinde 1 dk en fazla incelediler. ancak en son sağlık heyeti karşısına çıkacağımız zaman mesai saatlerinin sonuna geldiğimiz için doktorların işgüzarlığı sanırım bizi heyet odasına almadılar. gerekçe ise babamın durumunu görüp(destekle yürütmemiz vs) odaya girmesine gerek olmadığı söylendi. Tamam dedik. içimden de diyorum helal olsun ya iyi niyetli insanlarmış filan.

En son raporu aldık %78 ağır engelli değil diye. o gün heyet başkanı ve tüm doktorlar çıkmıştı, ertesi gün heyet başkanıyla görüştüm. Raporda sıkıntı olmadığını işte ekibin uzman olduğunu vs söyledi istediğim yere itiraz edebileceğimi ama sonucun aynı olacağını söyledi(üslubunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim.) bir sonraki gün ilçe sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim. Başka bir hastahaneye yönlendireleceğimiz söylendi.

Size sorum diğer hastane de aynı kararı alırsa nasıl bir yol izlemem gerekir. Ayrıca sağlık heyetinin bu şekilde 1 dk muayenesi sizce doğrumu bu konuda gerekli özen gösterilmezse nasıl bir yol izleyeyim(yasal olarak dava vs olurmu) çünkü 184'tü sanırım sağlık bakanlığına durumu ilettim. 5 dk sonra geri döndüler hizmet içi eğitimlerde üslup konusunda eğitim verilecek denilerek geçiştirildi.

Üst Alt