Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama ait evde oturuyorum. Babamın vasisi ev kirası isteyebilir mi?

dogana

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; %45 engelliyim bunun yanında bir süredir alzheimer olan babam için engelli raporu verildi. Vasi ataması gündemde. Atanacak olan vasiye mahkemede itiraz edebilirmiyim? Engelli olmam hakimin kararını nasıl etkiler. Mahkemede vasilik için başvuran kişi kabul edilmez ise ne olur. Hakim bir başkasını vasi atayabilirmi. Sistem nasıl işler.
Hali hazırda mülkiyeti babama ait evde kendi ailemle oturmaktayım aynı zamanda mülkiyeti babama ait olan bir ofisim var. Bunlar babamın durumumdan dolayı pozitif ayrımcılık yaparak bana sagladıgı imkanlar. Vasi ataması sonrasında vasi buralardan kira isteyebilirmi yada buralardan çıkmamı isteyebilirmi? Bu konuda derin endişelerim var. Aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
dogana

İster...
İstemezse mahkeme hakkında işlem bile başlatır....
Vasi demek onun vekili...

Ben adliyeden avukatlardan bildiğim kadarıyla Alzhimer hastaları bir yeri kiraya verebilmek için, bir satış yapabilmek için öncelikle detaylı bir hekim raporu gerekiyor. Hekim hastanın henüz vereceği kararın farkında olduğunu, hukuki sonuçları açısından olayı bilinçli bir şekilde yaptığının bilincindeyse satış sözleşmelerine imza atabilir diyorlar. Ama mesela bir evi veya bir dükkanı satacağı zaman vasinin tekrardan sulh hukuk mahkemesinden izin alması gerekir. Yani her satış için ara karar alınır. Satış için izin alır, mahkemeden izin çıkarsa satacağı yere veya mala bilir kişi bakar, değerini belirler, vasi, hasta ve alacak kişi çağırılır hastanın ve mahkemenin gözü önünde mal satılır ve hastanın hesabına para geçer. Vasi satış, kira gibi işlemleri kendi başına yapamaz. Siz bence bir hekimden rapor isteyin, vasinin kira alıp alamayacağına dair karar verebilir derse hekim babanızda bu düşüncedeyse babanızın imzası olan bir kağıt yazılır. Yani şu şu mallardan şu kişiden kira istememekteyim gibi. Böyle bir çözüm olabilir.

"Engelli raporu verildi "" derken , vasi tayini için mahkememi açıldı ki böyle bir rapor verildi ??, vasi tayini için alzhemeir annemi hastahaneye mahkeme sevketmişti heyet raporu için .
Şimdi gelelim sorularınıza , mahkeme açılmadıysa sizde vasilik için dava açabilirsiniz ( çok ağır engeliniz yoksa ) , artı sebep göstererek atanan vasiye kararın verilmesinden sonra 15 gün için de itiraz edebilirsiniz . ( alkoliklik , sorumsuzluk gibi).

Vasi , kısıtlının her türlü menfaatini gözetmekle sorumludur , kiraları toplayıp kısıtlının banka hesabına yatırmakta dahil , babanız iyileşip ben oğlumdan kira istemiyorum da dese mahkeme kaale almaz iyileştiğine dair heyet raporu ister , ki bu imkansız gibi bir şey , işiniz zor gibi , en iyisi mahkemede taraf olmadan , kardeşlerinizle ufak bir kirada uzlaşmaya gitmek ! , saygıyla...

Üst Alt