Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama alacağımız ÖTV indirimli araçta KDV'den de muaf olur muyuz?

hakansimsir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Babama ait %95 özürlü raporu mevcut olup bu raporla ötv indiriminden yararlanarak araç almayı düşünüyoruz Adana Bölge İdare Mahkemesinin KDV iadesi ile ilgili kararı sadece H sınıfı ehliyetlilerimi kapsıyor, %95 özürlü babam adına alınacak araçtada da KDV iadesi söz konusu olurmu bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler.

Bu soru ile ilgili bende bir soru sormustum cevap gelmedi umarim gelir bizde ogreniriz.Benimde bir yakınımın yuzde100 raporu var ama,herhangi otv indirimi h ehliyeti gibi aciklama yok bakalim tecrubeli olanlardan mutlaka cevap gelecektir

kdv den muafsın h sınıfına gerek yok zaten %90 ve üzeri baban

araç babanızın üstüne olacak vasi olarak siz kullanacaksınız böyle oluncada almamanız için sebep yok yanlız şu ana kadar yeni araç alan arkadaşlarımız müracaat ettiği halde kdv iadesini henüz alamadılar

cevabınız için teşekkür ederim ayrıca annem babamın özür raporu ile evde bakım maaşı alıyor araç alımı yapıldığında bu iptal edilirmi ?

Kdv den muafsın kimse diyemez.Gidip başvurucaksın baya uğrasıcaksın verirlerse verirler.Bende uğrasıyordum ancak vergi memuru arabayı aldığın bayi hangi vergi dairesine kdvyi ödediyse oraya gidip 15gün içinde başvurucaksın dedi.Ancak burdaki kişiye iade edilmiş diye sanada iade edilcek diye birşey yok %95 iade alamıcaksın dedi.1 Kere vergi dairesinde çalışanların %90 ı kdv iadesi nedir bilmiyor.Açıkcası ben uğraşmadım.

KDV'den muaf olmak asla söz konusu değil. Sadece ÖTV ve MTV istisnası var.

% 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama kalmadı.

Üst Alt