Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama bakıyorum. Evde Bakım aylığı almak için şartlarım uyuyor mu?

asakir1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 yıl kadar önce bir kaç kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemediğim için nedeni ile kara listeye geçtim ve hiç ödeme yapmadım. babam 16 yıldır raporlu parkinson hastasıdır. hanede yan gelirlerimiz yok. kişibaşı 483 tl gelirimiz var.acaba babama baktığım için devletten bakım aylığı alabilirmiyim. kredi borçlarım için mururuzaman süreci nasıl etkilenir? aylık 800 ile 1200 tl bir bakım parası veriliyormuş bu paradan ne kadarı elime geçer?bankada bu para bloke edilir mi? teşekkür ederim

Öncelikle rapor almalısınız, 'ağır özürlü' ibareli en az % 50 olmalı. 486,85 TL'yi geçmediğini söylüyorsunuz hanede kişi başına düşen gelirin.. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuru yapmalısınız.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

babanızın bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğu yönünde heyette olumlu görüş bildirirse, 730 TL bağlanır... Evde bakım aylığınıza bloke konulamaz.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim acaba bu söylediklerinizi nereden teyit ettirebilirim Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na mı? sgk yamı? bankaya mı? nr dersiniz.?

sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumuna müracat etmelisiniz

bugün hastahaneye sağlık kuruluna gittim. toplam gelirin 966 tl olduğunu duyunca bana , boşuna başvurma babanın emekli maaşına ocak ayında zam yapılır o zaman 972 geçer dedi memur.o zaman da kesilir dedi. bende o zaman harcırah verme üst sınırı da artmazmı diye sordum? 2 yılda 1 arttığını söyledi ne yapacağımı şaşırdım. başvurmalı mıyım?

evde bakım aylığı gelir seviyesi 6 ayda bir yükseliyor, ocak ve temmuz aylarında, siz şartlarınız şimdiye uyuyorsa gereğinin yapılmasını isteyin...
şuan 486,85 TL'yi geçmemesi gerekiyor, kişi sayısıyla çarptığınızda bulduğunuz miktarı geçmemesi gerekiyor...

inanamadığım şey bir devlet memurunun işi ile ilgili bir vatandaşa yalan yanlış bilgi vererek şüpheye düşürmesi...teşekkür ederim size..

Üst Alt