Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama işitme cihazı alacağız .Önerileriniz nelerdir?

besiktaskb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar,

Benim hiç bir bilgim olmayan bir konuda sizlerin yardımınıza ihtiyacım var, yardımcı olanlara minnettar olurum.

Babam 70 yaşında ve uzun süredir işitme güçlüğü çekiyor. Malum yaşlı olduğu için muayeneye götürmemiz ve cihaz kullanmaya ikna etmemiz zor oldu, zira ona göre o her şeyi gayet net duyuyor :)

Sorularıma cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Bu sitede okuduklarımdan anlayabildiklerim hariç hiçbir fikrim olmadığını tekrarlayayım.

Kartal Yavuz Selim Hastanesi'nde test yaptırıp cihaz için rapor aldık.
Raporun detayı şöyle:

Saf ses ortalması: (db ile) (500-2000 Hz)
Hava - sol 73 db - sağ 78 db
Kemik - sol 65 db - sağ 68 db

Konuşmayı alma eşiği (db ile) SRT
Çift/HPIR - sol 80 db / sağ 90 db

Konuşmayı ayırtetme eşiği (% ile) SD
Çift/HPIR - sol 56 db / sağ 40 db

TANI: Biletaral ileri dereceli nörosansoriel işitme kaybı. (Bileteral ileri derecede SNIK tip işitme kaybı)

SONUÇ: İşitmenin cihaz ile düzeltilmesi mümkündür. Sol kulağına kulak arkası en az 2 kanallı çift mikrofonlu programlanabilen digital (konuşmayı ayırt erme eşiği düşük) işitme cihazı kullanması uygundur. OBSKK.dır

1- Babam evde konuşma, televizyon ve günlük işler için biraz da telefonla konuşma için kullanacak.
2- Bütçemiz çok kısıtlı devlet ne veriyor net olarak bulamadım ama en fazla üstüne 600-700 lira ekleyebiliriz.
3- Babam cihaza alışamazsa "yok cihaz olmadı gel değiştirelim" deme şansımız da yok malum eski adamlarda "bu bir işe yaramadı" düşüncesi olursa bir daha cihaz da takmayı kabul etmez.
4- Sitede okuduğum kadarı ile önce denemek ve de ince ayar yaptırmak gerekiyor. Ama bunu yaşlı bir insanla nasıl yaparız bilmiyorum. Yani rahatsızlıklarını ifade edebilir mi[FONT=arial]? [/FONT]
5- Hastanenin ölçümüne güvenecek miyiz tekrar mı ölçüyorlar. [FONT=arial]? [/FONT]
6- Piliydi, sonradan ayarlamasıydı vs. derken önereceğiniz marka/model nedir ve gittiğimizde bizi üzmeyecek bir satıcı var mı. (Maltepe, Kartal, Kadıköy)
7- Eve geliyorlar mı biz mi dolaşmalıyız..

ve benim aklıma gelmeyen soruları yani nasıl bir yol haritası çizmemi gerektiğini anlatabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Devlet 550 tl sini karşılıyor gersisi sizin cebiniz işitme cihazına en az 2 ay alışma devresi var . Bu da uzun zaman ..işitme cihazı satan yerler tüm işlemlerinizi yapıyor

besiktasli sende babani bebek sanmissin:eek: onun cani yokmu :(ise yarar bisey alinirsa kulagindan bile cikarmaz:( bide para senden cikacakmi sankim azicik pARAYA AL KOTU CIHAZI SONCAMADA BABAM COCUK ISITME CIHAZINI TAKMADI DE:p

Kadıköy DUYSEL'e gitmenizi öneririm.
Farklı marka ve modellerle çalışıyorlar.
Uygulamaları da gayet iyidir.
Bütçenize uygun bir cihaz bulabileceğinizi düşünüyorum.

Teşekkürler herkese.

shukufe, babamı bebek sandığımdan değil de, burada işitme cihazlarındaki şikayetleri okuyunca yaşadığım akıl karışıklığından. Yani o kadar farklı ifadeler var ki, "gürültülü duyma boğuk duyma, dış ses karışması, müziği daha iyi duyma ayarı" vs.. Yani şu aralar hiç duyamayan birisine hangi cihazı taksak birçok sesi rahat duymaya başlayacak ve memnun kalacak.

Ama burada uzun zamandır cihaz kullanan arkadaşların tecrübelerini bilemeyeceği için cihazın esasında kaliteli ses verip vermediğini her sesi duyup duyamadığını vs. anlayamayacak. Onu da oradaki kısa süreli testte nasıl anlar nasıl anlatırız bilemiyorum. Bu arada babam biraz da çocuk gibidir, biz uğraşmayalım diye "oldu çocuğum bu iyi deyip" geçebilir :)

Gaes'te akrabası olan bir tanık buldum. Gaes ve sattığı markaları önerir misiniz?

Daha doğrusu ucuz yollu olup bizi üzmeyecek direk marka model tavsiye edebilirseniz çok sevinirim. Tabi sizin dediğiniz gibi ucuz olup hiç işe yaramayacaksa da almak değil maksadım. Yaşam kalitesini artırıp daha iyi duymasını sağlasın da ekstra süper özellikleri de olmasın ki alabilelim.

bende size bu begendigim gaesin vea cihazlarini onermek istedim ama en ucuzu 1500 lira
bu kadar parayida verin bence ben bu vealarin 2000 liralik olanlarini oneririm size cok iyi bir cihaz
bide dopktor beyin onerisi duysele gidin nede olsa orayi begenen cok ayar icin size iyi olabilir bana sorarsaniz 2000 lira sart

Çok sağol shukufe forumda kaç gündür okuduğum kadarı ile herkese yardımcı olmaya çalışan birisisin. Gaes'e de Duysel'e de uğrayacağım. Zaten Kadıköy'e çok yakınım.
Yine de bakarken fikir olması açısından marka model önerileriniz çok makbule geçecektir. 2000 liraya çıkabileceğimi sanmıyorum 1500 liralar bile çok zorlayacak beni.
Bulabildiklerimi de tekrar size danışırım.

gaesin subesine gidersen 1200 liraya inebilirler pesin para zaten pazarlik etmeden alma
ben bile bu agir kaybimla veayi begendim o vea 380dv olanlarda ses yumusatma hosuma gitti kullanmak rakat 2000 lirayi bayila bayila veririm:eek: ayar icin cok tasa eme bence bu vealarda ayarla daha basitmis gibi bide kulagi rahatsiz etmiyor hic
buda ilk defa cihaz alanlar icin rahat kullanim

muğla87;

2 ay oldu hala alamadım ben o parayı sizce bir sorunmu var yada normal mi? birde kesintisiz tam 550 veriliyormu yoksa düşüyormu verdikleri rakam

muhendis ole 550 lira dedigine bakma tatsiz anca 450 lira alabiliyosun bunu kesintisinin kesitisi var:( devlet baba babalaniyo isitme cihazi veriyom diye:p ucugunun bucugu bilem diil:p birbucuk ay gibisinden alabiliyosun ama sen bi yanlislik yapmis olabilirmisin
ziraat bankasi subelerine nufus cuzdaninla muracaat et ben oyle yaptiydim aldim ama keski cihazi alirken verseydi bari:mad: daha iyisini alma imkanimiz olurdu hic olmazsa

besiktaskb;

besiktaskb cihazı aldınmı bilmiyorum ama shukufenin dediği gibi vealar orta gelirliler için olan cihazlardan ve gayet sağlam babanın işitme kaybına göre vea270 vea280 olabilir biirde vea380 var ses yumusatma özelliği olan o birazdaha iyi kanal ve bant sayısı fazla. bende gaes'in ankara şubesinde çalışıyorum. vealar çok uygun ve sıkıntı çıkartmıyor.

Üst Alt