Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama ÖTV'siz araba alırsak evde bakım aylığını etkiler mi?

fatih0686

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
@Kalem

Merhaba,

Babam engelli ve ben annem-babamla yaşıyorum.%90 Engel raporu ile ÖTV indirimden yararlanıp babam üzerine kayıtlı araç almak istiyoruz. Şu an benim gelirimden dolayı evde bakım maaşı alamıyor annem. Ancak kısa bir süre sonra evlenip evden ayrılacağım. Bu durumda annemle babamın 2 kişi toplam geliri babamın emekli maaşı olan 1400 tl civarı olacak. Kişi başı gelir 700 TL olacağı için annem evde bakım aylığına engelli babam için başvuracak. Şimdi eğer ben babam adına ÖTV indirimli araç alırsam onların evde bakım maaş başvurusunu ve bağlanmasını etkiler miyim? Anne babamın başka bir mal varlığı yok.Eğer araba almam annem babamı zor durumda bırakacaksa yine babam için gerekli olan araç almaktan vazgeçeceğim. Sizce araç almam uygun mudur. Yorumunuz nedir
Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Dün il müdür yardımcısı ile görüştük bahsettiğiniz konuyu eğer alacağınız aracın gelirinizle açıklayamayacağınız kadar fiyatı yüksekse soruşturma başlatılır dedi. Mesela adam bize 1000 tl gelir beyan etmiş 150-200 bin tl tutarında araç almış bu aracı alabilecek kadar gelire sahip değil nasıl almış deyip kesebiliyoruz diyor yoksa sıkıntı olmaz dedi

Demin ben de ankara yı ve Sincan ı aradım

Araç etkilemez sadece 784tl yi geçmesin dediler

Alacağım araç inidirim sonrası maksimum 40bin TL olacak

Ayrıca ben maaş alırken araba almayacağım hiç sorun olmaması lazım öyle değil mi ilk başvur esnasında maaşa

fatih0686
Anladığım kadarıyla şu an zaten bakım aylığı almıyorsunuz, siz evlenip haneden ayrıldığınızda bakım aylığı için gelir kriterinizin o zaman uygun olacağını belirtiyorsunuz.
Bu durumda alacağınız araç ilerde yapacağınız başvuruyu hiç bir şekilde etkilemez.
Bakım aylığı alıyorken beyan ettiğiniz gelirle çelişen bir fiyatla araç almış olsanız soruşturularak gerekli yaptırım uygulanabilir ama siz aracı zaten bakım aylığı bağlanmadan önce alacaksınız.

Evet ufuk bey dediklerimi aynen doğru anlamışsınız. Ben ilerde sorun çıkar mı diye endişe ediyorum. Araba alırsak İnş bütçemiz Max kredi dahil 40bin TL civarı zaten. Heralde abartı bir rakam da değil. Eğer geçmişe dönük sorgulama yaparlarsa

Çok teşekkür ederim

Üst Alt