Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babama yakın bir adresteyim. Bakım aylığı için başvuru yapabilir miyim?

sellen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben evlenmeden önce babama baktığım için bakım maaşı alıyordum evlendiğimde kesildi. Babama yakın oturuyorum sabah gelip akşam eve dönüyorum babam malülen emekli ben ona baktığım için çalışamıyorum tekrar bakım maaşı alabilirmiyim.

1. Babanızın yaşadığı hane içerisinde aylık kişi başına düşen gelirin 572,64 TL'yi geçmemesi gerekiyor.
Yani babanız tek yaşıyorsa ve malulluk aylığı bu miktarı geçiyorsa bağlanmaz.
Ama yanında anneniz vs. de varsa bu durumda yukarıdaki miktarı kişi sayısıyla çarpacaksınız. Sonucunda bulduğunuz tutar üzerinde bir gelir olmamalıdır.
Kesilme gerekçesi bu ise, babanızın yanında yaşayan geliri olmayan birilerinin olması gerekir.
2. Eğer gelir seviyesi uyuyorsa, öncesinde aldığınıza göre raporunda da problem yoktur.
Tek geriye kalan problem, sizin hane dışında yaşıyor olmanız...
Bunun kararını da yalnızca eve gelecek olan heyet verebiliyor.
Biz buradan bağlanır ya da bağlanmaz dersek doğru olmaz. Çünkü sizin babanızın bakımını aksatmayacağınıza heyet ikna olursa olumlu görüş bildirir ve alırsınız...

sellen,
babana baktığın için bakım hizmetin karşılıgında sana evde bakım aylığı ödeniyordu. sen evde bakım aylığı alıyorken evlendin ve başka haneye taşındın. peki evlendiğini ve başka haneye taşındıgını 1 ay içinde biğldirmiş miydin?
şu an babanın hanesinde kaç kişi kalıor? babanın emekli aylığıyla birlikte babanın evindeki herkesin aylık gelirleri ne kadar?

Üst Alt