Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamdan dolayı 2022 maaşım kesilir mi?

hazarbaba

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Kardeşimin 2005 yılında %95 sürekli raporu vardı .bende 2022 maaşına Müracaat edelim dedim.bana bir sürü evrak verdiler bunları dOlaştır gel dEdİler
o evrakları bir hafta gezdirdim.sonra teslim ettim.

ben babama ait emekli maaş,1998 model kamyon ve oturduğu ev var dedim.bunlar maaşa bağlanacak kişiyi

ilgilendirmez dediler.
2005 yılında maaş bağlandı. taki şubaT 2016 kadar.

geçen eve memur gelmiş annemler evde yoklarmış.biri gelsin demiş ben gittim.soru sordu ben cevapladım.memur 30 yaşında var yok. bana bu kamyondan dolayı kesilir dedi bende o zamanda bu kamyon vardı dedim.buna toplanacak heyetin karar vereceğini söyledi.
@Kalem melek hanım maaşını keserler ama geriye dönük borç çıkarmı çıkarsa nereye itiraz edeyim.bu saydıklarım maaş bağlandıktan sonra kazanılsaydı ama maaş bağlandığı zaman hem araba,hem emekli maaşı hemde oturduğu ev mevcuttu .

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar acil olarak.saygılar.

@Kalem hanım ve diğer arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim.kız kardeşim 2005 yılında 25 yaşındaydı.şimdi 36 yaşında.o zaman evraklar ankaraya gidiyordu.onay ordan veriliyordu.

Son düzenleme:
hazarbaba
2005 yılındaki mevzuatla şimdiki mevzuat farklı. şimdiki mevzuata göre 2022 aylıklarında hane geliri esas alınıyor ve gelir hesabına evde bakım aylıkları da dahil ediliyor. başka yerde yazdığınız mesajlara baktım. hanede 3 kişi yaşıyormuş. evde bakım aylıgı da alınıyormuş. bu durumda sadece evde bakım aylıgı ve babanızın emekli aylıgı ile muhtaçlık sınırını (392,49 TL) geçiyorsunuz. bu durumda kardeşinizin aldığı 2022 aylıgı kesilecektir maalesef.
lakin yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmayacaktır size. bu konuda rahat olun. sadece 2022 aylığı kesilecek, borçlandırılmayacaksınız.

Yardım Türü
Yardımın Fayda SahibiBaşvuru TarihiSon Ödeme TarihiSon Ödeme MiktarıSon Ödemenin DurumuYardımın DurumuToplam Ödeme TutarıVakıf Bilgisi
Engelli Aylığı
AYNUR KESKİN -
AYNUR KESKİN -
14/01/200504/12/20151.374,78 TLödeme çekildiReddedildi/Feshedildi (25/02/2016) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)38.081,06 TLELAZIĞ-ELAZIĞ Yıldız Bağları Mah.Kaya Sok No:2 Tel No: 04242369183

2022 Yardımı Grubu
reddedildi fakat tescil kapsamı 60/c3 2022 65yaş gss 60/c3 kapsamında sigortalı olan görünüyor Kalem hanım biraz araştırdım.kanunlarda yasa yürürlüğe girdikten ve resmi gazetede yayınlandıktan sonra müracaat yapanlar için eve giren tüm gelirler dahil edilir.ondan önce alanlar eski kanuna tabi olurlar.hatta maaş bağlanırken 2005 te ANKARA daki memur, kardeşin herhangi bir sigortalı işe girmediği takdirde ömür boyu bu maaşı alacağını beyan etti.Bende % 90 görme özürlü ve akli dengesi yerinde olmayan birinin nasıl işe gireceğini söyledim.Kazanılmış olan haklar kolay kolay geri alınmaz.bende BİMERE yazdım.BİMERDE konuyu ELAZIĞ valiliğine sevk etmiş.valilikte konuyu SYDV iletmiş bakalım sonuc ne olacak.Ayrıa sizin yorumunuzu bekliyorum.

hazarbaba
e-devlet bilgilerine göre en son 2015 aralık'ta ödeme almış kardeşiniz. aylığı feshedilmiş. ama henüz 2022 aylığı kesilmedi. mevzuat gereği kardeşinizin aylığı mart başında kesilecektir. 2022 aylığı kesilmeden de 60/c 3 kapsamındaki GSS sonlandırılamaz. aylık kesildikten sonra 60/c 3 kapsamındaki GSS da sonlanacaktır. 60/c 3 kapsamındaki GSS sonlandıktan sonra kardeşiniz kadın olduğu için babasının sağlık güvencesinden yararlanabilir. bunun için SPAS (sağlık provizyon sorgulaması) yapması kafidir.

Ankara'daki memur yanlış bilgi vermiş size.
mevzuatı araştırdım demişsiniz. 2022 aylıkları ile ilgili ne Kanunda ne yönetmelikte hiçbir yerde kazanılmış hak diye bir şey yoktur. 2022 aylıkları muhtaç bulunan hak sahiplerine baglanır. muhtaçlıktan çıkarsa aylık kesilir. elbette 2005 yılındaki muhtaçlık kriterleri ile şimdi yürürlükte olan muhtaçlık kriterleri farklı. kardeşiniz yürürlükte olan mevzuata göre muhtaç durumda değilse 2022 aylığı kesilir. muhtaçlıktan çıktıgı gerekçesiyle aylık kesilirse,yapabileceğiniz bir şey yok. mevzuat değişmedikçe sonuç alamazsınız.
yukarıda anlattıklarınızın yasal dayanagı da yok.
hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırı olan 392,49 TL'yi geçtiğinden dolayı kardeşinizin aylığı kesilmiştir.
isterse % 100 bakıma muhtaç engelli olsun muhtaç bulunmadığı takdirde 2022 aylıgından yararlanamaz.

Özetle; hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL üstündeyse BİMER'den size olumsuz cevap gelecektir.

Kalem HANIM Son şekli olumsuz.sizden ricam sistem üzerindenmi babamın sağlık güvencesinden yararlanacak yoksa bizmi gidip sgk elazığ müdürlüğünden kendimizmi babamın sağlık güvencesine aktaracağız.

babasının sağlık güvencesine şu an geçemez. 2022 aylığı kesilmeden bu mümkün değil. mart başında 2022 aylığı kesilecektir. Mart'ın ilk haftasında SPAS sorgulama yaparsınız. 60/c 3 sonlanmışsa sistem üzerinden babasının saglık güvencesine otomatik olarak geçecektir. sizin bir şey yapmanıza bir yere gitmenize gerek yok yani. SPAS sorgulama yaparken o günkü tarihi girmeyi unutmayın. değişiklik oldugunda beni de haberdar edin ki bilgilendireyim.

Kalem

Kalem abla kusura bakma özelden sonra çok özel bir şey yazdım burada açıklanamayacak bir şeybir zahmet kısaca bir yanıt verirmisin özelden ailevi bir durum olduğu için buradan yazamıyorum.

Kalem hanım bugün sorguladım.Kimlik No
CinsiyetiKadınAdı
AYNUR
Soyadı
KESKİN
Doğum Tarihi
01.01.1980
Yakınlık Türü
Çocuğu
Tescil Kapsamı
4/b Yaşlılık Aylığı Alan Emekliler
Yararlandığı Kimlik No

GSS Kapsamı60/f kapsamında sigortalı olanlar
Sicil No

Provizyon Tarihi01.03.2016Sigortalı TürüEmekliKatılım Payı MuafiyetHayırDurumMüstehaktır, provizyon alabilir.

hazarbaba
tamamdır. kardeşin babasının sağlık güvencesine geçti artık:) sağlık güvencesi aktif durumda kullanıma hazırdır:)

bayan olduğundan dolayı babası kızına ölene kadar bakmakla yükümlüdür.yani herhangi bir ggs parası yatırmaz.ayrıca 29.02.2016 kesildi cuma günü maaş alacakmı acaba ayrıca kardeşimin iç bir ssk veya bağkur kaydı yok kardeşimi emekli yapabilirmiyiz ölümlü dünya

hazarbaba
2022 aylıgı kesildi artık. 2022 aylıgı aldığı için 60/c 3 kapsamında GSS'lıydı. 2022 aylıgı kesilince bu GSS da sonlandı ve babasının sağlık güvencesine geçti.
mart dönem aylıgını alamayacak maalesef. boşuna umuda kapılmayın sakın. mart dönem ödemesi yapılmayacak kardeşinize
babasının sağlık güvencesinden bakmakla yukumlu yakını olarak faydalanıyor (60/f). prim elbette ödemeyecek. bu şekilde özel hastanelerden vs de yararlanabilecek. bu sağlık güvencesi daha avantajlıdır.

Üst Alt