Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamdan miras kalan evin kullanımı konusunda anlaşamıyoruz!?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar babam vefat ettı mıras evde ben oturuyorum evlıyım coluk çocuk vs..herkesın evı var bı tek benım evım yok evden çıkmayı düşünmüyorum teklıfımıde kabul etmıyorlar ortak kullanılacak ev dıyorlar bende çıkmıyorum kapım açık gelıp kalabılırsınız dedım kabul etmeyen 1 kışı 6 kışı kabul edıyor teklıfımı..babama bakmadılar 8 sene esımle ben baktım yanı bekarkende nen evdeydım herkes ayrıydı sımdı benım ne gıbı yol ızlemem gerek mahkemeye verın ev satılsın dıyecegım yoksa cıkmam dıyecegım

Çoğunluk ne diyorsa o olur...ev hisseye bölünür 7 kardeşe ...çoğunluk ne diyorsa o olur

Çıkma evden ,hiç bir şey yapamazlar . Madem evleri var ,yıllarca babana da sen bakmışsın ,ne münasebet hak iddia ediyorlar .

Öyle akraba olmaz olsun .

Bu arada başın sağolsun .

Babam yatalakti 8 sene esimle ben baktım ne gelip sordular ne yardimci oldular daha çok kostek oldular yemin ediyorum varya ne kardes ne akraba hiçmis boş bende diyeceğim istediğinizi yapın mahkemeye verin diyeceğim..40 yaşıma kadar anne babamin yaninda kaldim kendileri ev bark iş sahibi oldu bense ozel sirkette engelli bi sekilde zar zor çalışıyorum raporum yuzde 40

sonbahar.44 , Seni çok iyi anlıyorum , onların yaptıkları bu haksızlıkla ilgili psikiyatriste git ve rapor al ,sonra onları mahkemeye ver ,dava açtığında ,aç gözlü davrandıkları için gözleri korkacaktır .

Bir tane şahit tutup ,yıllarca babana evde baktığına ve bu insanların babanla hiç ilgilenmediğine dair beyanda bulunursan mahkeme seni haklı görecektir .

Dava açacak durumun var mı yok mu bilemiyorum ,eğer durumun yoksa ,bağlı bulunduğun şehrin avukatlık barosundan ücretsiz avukat talebinde bulunursan verirler .

Üç dört çeşit dava aç burunları sürtsün .

kanunlarda duyguya yer yoktur
babanızı annenızı bakmıssınız ama
olum hak mıras helal
herkes hıssesını alır
mahkemeye verırlerse hepınızın elıne bırsey gecmez
hısselerınız cok ucuza gıder avukat mahkeme masrafları da eklenır
hepınız zararlı cıkarsınız
uc gunluk yalan dunyada degmez kardes kırmaya ama
ıs ınada bınerse zararlı cıkarsınız hepınız
sen mahkemeye gıdersen kaybedersın bıssuru zararın olur avukat mahkeme masrafları
annenı babanı baktın dıye mahkeme senden yana olmaz
ıyı dusun hıssenı al cık kıraya

Eve bir bedel biçin ,7 'ye bölün.
Sonra sana hibe edenler varsa,onlara teşekkür et.
Hibe etmeyene düşen miktari dolar olarak belirle ve ona ödeyeceğini belirt.
Hem evden çıkmamış olursun,hem ev sahibi olursun.

Hakkımı vermiyorlar..ev bos kalacakmış yazları ortak kullanacaklarmış akillarinca

Kardeş bak Graham Bell isimli arkadaş güzel ve öz yazmış. Kanun senin anana babana bakmış olmana bakmaz, mevzuat ne diyorsa ona bakar. İş mahkemeye giderse, senin anana babana bakmış olman belki bazı hususlarda lehine etki edebilir ancak kanunun özüne dokunamaz, yani ana ve babana yapmış olduğun evlatlık vazifen kanun hükümlerinin önüne geçmez. Mirasçılardan birinin müracaatı ile (DİĞERLERİ KARŞI ÇIKSALAR BİLE) ev satışa çıkar, ucuza gider ve paydaşların eline de haliylen daha az bir para geçer. İşin en güzel yolu bence meseleyi sulh yolu ile halletmektir. Selametle.

Keşke baban ölmeden önce evi üzerine alsaydın, o zaman onlar uğraşır dururdu. Ayrıca sonradan evi almak için dava açsalar bile bu gibi durumlarda mahkeme senin lehine karar alabilirdi, emsal davalar var.

Evi 6 kisi veriyor 1 kişi kabul etmiyor bu durumda ne yapılır zaten o kabul etmeyende tapuda memur şerefsiz

GRAHAM BELL

Çoğunluk ne derse o olur. Evi satmak isteyen kardeşi avukat tutup dava açsa ev değerinin altında satılır. En mantıklısı satmak isteyen kardeşin evin güncel değeri olan miktarı ödeyip hakkından feragat etmesi.

Satmak isteyen kardeşi izale-ı şuyu davası açacak.

Pa_Pi
kardesler bırbırını sever ama hak hıcbır zaman unutulmuyormus:)
babam rahmetlı hem annesını hem babasını yıllarca hasta olduklarından baktı
bız hep beraber oturduk babnnemle dedemle
dedem olunce ev senın almayalım dedıler kardeslerı
gonul rahatlıgıyla oturduk yıllarca
emeklı olunca hacca gıdecegım dıye helallık ıstedı kardeslerını zıyaret ederek
bır tanesı bızede ver hac barası sen gıdıyorsun dedı
evden hakkımızı sana bagısladık dedı
yanı kardesler bırı bırınden bıraz yuksek olursa hak arıyor
tabıı hepsıne verdı sonra rahmetlı babam :)

GRAHAM BELL

Tek gerçek ölümdür. Miras mal ve mülk paylaşımları hep sıkıntılı olur. Sonuç olarak hayatını idame ettirecek güce ve kudrete sahipsen kimseye eyvallah etme derim. Yapılan iyiliği akraban ya da kardeşin yaşadığın sürece başına kakıp durur. Ölüm var arkadaş zenginde ölüyor fakirde sonuç olarak bu hayati yasayamadan ölen çok zengin tanıdım.

yuzde 90 raporu olan bi engelli abim var miras kalan ev veya arsa vs bunun için akli melekeleri raporu sağlık ocagindan geçerli olur mu noterden hisse muvaffakat verebilirmi..

Yuzde 90 engelli ama bedensel noterden vekil nasıl tayin edilir

Arkadaslar abim yuzde 90 engelli babamdan kalan mirasını bana devredecek tapu müdürü noterden vekil tayin etsin öyle olur diyor noter miraslarda taşınmazlarda gayri-menkul de aile hekimini kabul etmiyor heralde psikiyatri raporumu istiyor bilgisi olan var mi.. oturan Boğa Bilgi Hazinedir

Son düzenleme:
Bir örnek vereceğim. Bilmem bu örneğin sana yararı olur mu olmaz mı?
Olay şu: Bir tarla/gayrimenkul var. 3 tane de mirasçısı, A, B ve C mevcut. Ve bu 3 mirasçı da ana baba bir ÖZ KARDEŞLER.

Birinci durumda bu tarlaya A müşteri bulmuş ona satacak. B ve C tarlayı ÜÇÜNCÜ kişiye satması için abileri A’ya vekaletname verebiliyorlar noterden. Kanunen bir engel yok.

İkinci durum: Abi A, kardeşleri B ve C’nin hisselerini satın alacak. B ve C abileri A’ya tarlayı sattıklarına (hisselerinin/paylarının A’ya devredilebileceğine/devrettiklerine) dair vekaletname veremiyor, yasak. Satış/devir işleminin gerçekleştirmek (hisselerini/paylarını A’ya devretmek) için B ve C’nin bizzat tapu dairesine gitmeleri gerek. Ya da bu işi gerçekleştirmek üzere bir başkasını vekil tayin etmeleri gerek.

Selametle.

Kardeş, tapu tüzüğünü oku, internette mevcut.
Sağlık raporu tam teşekküllü hastaneden alınıyor ve raporun alındığı tarihte işlem yapılmak zorunda. Sağlık ocağı tapu işlemlerinde kullanılmak üzere akıl sağlığı raporu veremez.
Selametle.

sonbahar.44 Merhabalar öncelik ile başınız sağolsun Merhum murise cenab-ı Allahtan rahmet dilerim.
Sorunuza gelince Miras bırakanın mirası üzerinde siz ikamet etmekte iken, miras bırakılan taşınmaz hisseli olduğu halde siz çıkmadığınız sürece Sayın Mahkeme dahil sizi taşınmazdan çıkartamaz '' siz asla taşınmazdan çıkmayın '' çıkar iseniz kaybedersiniz.
Diğer bir sorunuz ise engelli abi yada kardeş yakınınıza öncelik ile kamu düzenini ilgilendirdiğinden sulh hukuk mahkemesinde vasi tayini isteyeceksiniz vasi tayini ücrete tabii değildir, mahkemenin sevk edeceği Üniversite hastanesinden kısıtlanmaya dair rapor alınıp vasi atandıktan sonra yine sulh hukuk mahkemesinden hissesinin tarafınıza satışı talep edilip mahkemenin belirleyeceği bilirkişiler muvacehesinde değer tespiti yapılarak kıymet takdiri raporunda belirtilen miktarda yine mahkemece belirlenecek ve en yüksek faizi verecek bankada açılacak hesaba bilirkişilerce tespit edilen miktar para kısıtlı adına yatırılacak ve mahkeme tarafından verilecek izin ve satış tapuda mahkeme kararına binaen yapılacaktır.
Başkaca sorunuz var ise cevaplaya bilirim.

Allah razi olsun kardeşim rabbim sizlerin kalmışlarınıza sağlık sihhat versin inşallah özelden görüşme imkanimiz var mi rica etsem

Biraz insanlıkla alakalı ama şunu dicem benim annemde 7kardeşker 1 dayım dedemin evinde oturuyordu ona bakıyordu sonra dedem öldü evi dayıma bıraktılar annem teyzelerim dayılarım ona bıraktılar hem durumu yok hem baktı diye, mesela kirada oturan diğer dayım ve teyzem bile otursun dedi, insanlık önemli anlıcağınız, umarım kavgasız gürültüsüz halledersini

sonbahar.44

Merhaba,bahsettiğiniz konu hakkında bir bilgim veya herhangi bir deneyimim mevcut değildir.
ADALETE SİTEM arkadaşımızın sizinle paylaştığı metin ile sorunuza açık ve güzel bir cevap yazdığını düşünüyorum ADALETE SİTEM arkadaşımıza bu konuda bizleri de bilgilendirdiği için teşekkür ederim.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Rica ederim efendim !
Soruyu soran Sayın Katılımcıya haricen de cevap verdim yapması gerekenler konusunda yol gösterdim, umarım bir an evvel sorunu çözülür.

ADALETE SİTEM

Allah razi olsun kardeşimden herkesten ,ınşaallah çözülür problemler bekliycegim,ama kendi evimde yabancı gibi yaşamak oturmak ayri bi ızdırap

Ben de yaklaşık 3 yıl önce evlendim. Annem ağır hastaydı, 2 baston ile yürürdü. Ben evlendikten 3-4 ay sonra da diyaliz hastası oldu. Anneme biri baksın diye evlendim, tam beklediğim gibi de olmadı maalesef ama evlenmem yine de iyi oldu.

Annem 6-7 ay önce vefat etti. Babam yaşlı ama çok şükür sağlıklı. Karakter olarak babamı sevmiyorum, mesela babama kredi çekeyim, sen vefat etsen de ben bu evde 6 yıl kalmaya devam edeyim dedim, kabul etmedi.

Biz de 9 kardeşiz, herkesin evi var ve benim yok. Ayrılmaya karar verdim, bu gün kiralık ev tuttum, daha taşınacağım.

Demem o ki bu işler önceden konuşulmalı. Ortada hiçbir konuşma yokken Anneme, Babama ben baktım diyip evi sahiplenmek doğru değil. Annem için elimden gelenini yaptım, bunu Annem için yaptım. Son altı ayı anlatmam için kitap yazmam lazım. Kısacası her gün doktorlarda, acillerdeydik. 6 erkek kardeşimin (abi hepsi) bir şey yapmaması çok zoruma gidiyordu. Fakat iyilik yapıyordum, denize atmam lazımdı. Öyle de yaptım, hiç bahsini etmedim.

Ev babamın, isterse satar isterse de direkt birine verir, hiçbir şey demem. O ve vicdanına kalmış, ahlaken hiçbir söz hakkım yoktur diye inanırım. Mal sahibi malında yüzde yüz söz sahibidir diye inanırım.

Sizde 6 kardeşin itirazı yok, sadece birinin itirazı var. Siz ise maalesef tüm kardeşleriniz için boş vs diye sözler etmişsiniz. Hukuken emin değilim ama itiraz etmeyenler paylarını verseler sorun kalmayacak sanırım. Tekrar diyeyim emin değilim yani.

Para şirindir, insan zengin de olsa gözü hakkında kalır. Kabul etmeyen kardeşinize de saygı duyun bence. Kiralık olsa ne kadar ederdiyse o tutarı 7ye bölüp verin derim.

Öncelikle başınız sağ olsun Allah rahmet eylesin, manevi yönünde konuşmanın anlamı yok, takdir ilahi mutlaka karşılığını verecektir bundan emin ol zahmeti olur ama mutlaka olur.
Diğer hususta şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz. Rızası olan kardeşlerinden devir hibe vb şekilde mirastan çıkartabilirsen mirasçılar için en kötü ihtimalle şöyle bir açıklama (ben ölünceye kadar benim, ve kesinlikle hakkımı veya hissemi satmak istemiyorum derler ve ben öldükten sonra kardeşim olan x kişinin diye) bu şekilde kardeş sonrası bile hak sahipliği yapamaz ama bunu noterde protokol gibi yaparsın ile hisselerini almaya çalış.
Bunu sağlayabilirseniz ev borç harç harici satılamaz. Ve ortak bir protokolde şu miktarda bir para karşılığı kirada oturuyormuş gibi kontrat yaparsınız, atıyorum 1000₺ kira ile anlaştınız kendisine düşen 150₺ verirsin kurtulursun. Çoğunluk sizde olduğu için kiracıya yani size farklı bir muamele yapamaz.
Diğer türlü yine anlaşmalı kardeşler emlak vergisi muhtemelen düşüktür ve o bedel üzerinden satışı yapabilirsiniz.
Aklıma bunlar geliyor inşallah faydası olur.

Herkesten allah razı olsun güzel düşünceleriniz paylaşımlarınız için ayri ayrı teşekkür ediyorum sizlerde benim için bi ailesiniz surda sizin kaleme aldığınızı insanın kardeşi gelipte konuşmuyor.ben 25 sene anne baba son 8 sene babam yatalak hanimla baktık kendim zar zor yürüyorum babam hasta gel beraber götürelim hastaneye benim işim var vs hiç götürmedi hastaneye benim anam babam yok derdi giderdi tlfn kapatırdi babami surekli tehdit ederdi evi bunlara verme ha bak verirsen ortalik karışır vs diye sürekli tehdit ederdi hanim şahit..şimdi hepsi memur işi arabasi mali mülkü hepsinin var sorun çıkaran x kişi kendisi çok akilliya tapuda memur bura benim olsun sen yine otur söylemlerde bulunuyor yok bana 100 bin versin yada kendine vereyim çıksın vs kafayi buraya takmış burasıda ev tapusu yok arsa tapusu var ev toprak ev evi masraf ettim onardim vs vs yazssam roman derler ya o hesap daha bi çok şeyler kisaca evde huzur vermiyor sagdan soldan haberler geliyor yani çıksın falan gibisinden

tapusu olmayan toprak ev ıcın basını agrıtıyorsun
adam tapuda calısınca ısın getırısını goturusunu ıyı hesap etmıs oyle gırısımler yapıyordur

madem tıka etrafa kulagını kes sesını otur oturabıldıgın kadar
zaten satarken ıyı basagrıları cıkarır bu tapusuz bına

Merhaba arkadaşlar engellı yuzde 95 raporu olan abım hıssesını bana vermek ıcın noter veya mahkeme vası ıçın sevk ettıgı hastane heyetemı gırıyor yoksa sadece psıkıyatrı mı aklı melekelerı yerınde raporu veriyor emsal rapor gördünuz mu adalete sıstem

Üst Alt