Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamdan yetim aylığı bağlanınca 2022 aylığım iptal edildi!?

nmtt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Cocuguma bakim ayligi ve 2022 ayligi aliyordum .babam vefat etti babamdan maas alinca 2022 iptal edildi . suan 2019 yilinda 1.170 bakim ayligi 1200 de babamdan maas aliyorum evde 2 kisi yasiyoruz basvursam olumlu sonuc alabilirmiyim?

nmtt

Aylik alamazsiniz tahminim cunku geliriniz muhtaclik sinirinin cok ustunde

Gelir kişi başı 609tl yi geçiyor
1200+1170=2370/2

gelirle alakası yok bunun, sgklı olunca anne veya baba 18 yaşaltı 2022 kesiliyor

Neden gelir hesabı yapıyorsunuz ki ?
nmtt
Çocuğunuzdan dolayı engelli yakını aylığı alıyorsunuz siz.
Sosyal güvenlik kurumlarından herhangi bir aylık aldığınızda 2022 engelli yakını aylığı kesilir. Burada gelir kriteri uygulanmaz. Sosyal güvenlik kurumlarından aylık alıyor olmak bir engeldir.

Herkese Merhabalar yeni konu açmayı bilemediğim için burdan yazıyorum bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bazı mesajlarımda ulaşmıyor galiba yerine...benim bir kardeşim var özürlü 2015 yılında aldık bulunduğumuz yerdeki devlet hastanesinden. Hastalığı şizofreni ilaçla tedavi olma olanağı olmayan sürekli olarak. Babam sgk emeklisiydi yaşadığı süre boyunca masraflarını kendisi karşıladı kardeşimin öldükten sonra ben maaş alabilmesi için başvuruda bulundum fakat annemin babamdan kalan maaşı 2 kişiye yeterli geldiği için maaş bağlanmadı 2018 in nisan ayındada annemi kaybettik kardeşim erkek 18 yaşından büyük babamın maaşını alabilmesi için başvuru yaptım bizi bir üst kurul olan başka bir ildeki hastaneye yönlendirdi sgk şimdi oraya gidicem .Bu arada kardeşimin vasi si oldum işlemlerini yürütebilmek için şimdi gideceğim hastanede raporu yine aynısı gibi alabilirmiyiz yoksa başka işlemlerlemi karşılaşıcaz. Şayet bunları aşabilirsek kardeşim babamın ölümünden bu yanamı yoksa annemi kaybettiğimiz yılmı esas alınarak maaş bağlanacak ve sosyal hakları ne olacak kardeşimin bana yardımcı olursanız sevinirim. Çok endişeliyim.

raporunuz silbaştan olacak yeni rapor verilecek en az %60 iş gücü kaybı gerekli.geriye dönük birikmiş maaş alamazsınız

peki bu raporu aldıktan sonra maaş bağlanırsa nekadar geçerli olacak sürelimi süresizmi...ve bu rapor işlemleri çok uzun sürermi bir zaman tahmini söylemeniz mümkünmü

sistem10
eger siz bekarsanız baba maaşı size baglanır.eger evliyseniz babanızın maaşı gelir kriteriniz tutuyorsa(kira gelirleriniz,mülkleriniz yoksa)erkek kardeşinize de babanızın maaşı baglanır.saglık raporu için başvurdugunuz hastaneden sürekli hastalık ve calişamaz raporu ile babanızın baglı oldugu emeklilik kurumuna bu raporla başvurun.diğer tüm koşulların elvermesi halinde babanızın maaşının yüzde ellisi erkek kardeşinize baglanır.bu maaş her koşulda 2022 maaşından daha yüksek olacaktır.

sistem10

yüzde 60 veya daha yüksek oranlı sağlık kurulu raporu sahibi olan erkek çocuklara ömür boyunca vefat etmiş ana-baba üzerinden yetim aylığı verilir.babanzın vefatından sonra annenıze dul maaşı bağlanırken kardeşınızede yatım maaşı baglatabılırdınız eger raporu olsaydı ve hatta gelir şartınız tutuyorsa 2022 maaşı raporu ağır engellı olsaydı ebm bile alırdınız ama bunlar geçmışte kaldı.

yapacagınız işlem öncelıkle rapor almak.sizi niye başka bir il'e sevk ettıler ben osmanıyeden aldım raporu il trafıgın karsısındakı eskı hastaneden gerçi benm engelım farklı belkıde sızınle ılgılı bölüm olmadıg için sevk edıldınız. rapor sonrası babanzın çalıstıgı kurumdan belgelerı alıp ankaraya göndereceksınız artık ne kdar surer bılmıyom benimki yaklaşık 4 ay sürdü.tek iyi başvuru kabul edılırse başvuru tarıhınden ıtıbaren bırıken maaşları toplu olarak verıyolar.(anne ya da babanın vefatından değil ilgili kişinin vaşvurusundan itibren) ben babam vefat ettıgnde yetım maaşına başvurmadım daah sonrakı yıllarda 2022 başvurdum 2022 aldım gelrı sınırını aşınca kesıldı bede yetım maaşına başvurdum yetım maaşı alıom yetım maaşı alırkende ebm ye başvurdum şartım tuttugu ıcın şuan hem yetım hem ebm alıyom.

şartınız tutarsa her iki maaşıda alabılırsınız.ebm için öncelıkkle enaz %50 ve üzeri ağır engellı rapor lazım .siz raporu alınca raporda ağır engellı kısmı evet olarak işaretlı olup olmadıgnı ve hanedekı kişi sayısını yazarsanız daha iyi bilgi yardımı alırsınız

Raporu vardı babam vefat etmeden önce hatta ama babam hayatta olduğu için o dönem buna gerek yoktu 2015 yılında biz yeniden başvuru yaptık bu defada raporu % 80 olmasına rağmen annemle kardeşim bir evde kaldıkları için gelir tespiti yapıldı birkaç tl yüzünden o kısmıda geçemedik...sonra annemi kaybettik ve ben evde yalnız kalan kardeşim için yeniden başvuru yaptım vasi oldum. başvuru haziran 2019. şuanki raporu sordum sgk ya % 60 olduğunu söylediler yalnız biz kendimiz değil kendilerinin göndereceğini söylediler ankaraya kurula.Bu arada ebm ne oluyor...bizim başvurduğumuz sadece babamdan kalan maaş ve sağlık hakları içindi...

Teşekkürler ediyorum...

sistem10
[FONT=sans-serif]Bu arada ebm ne oluyor..[/FONT]
hemşo ebm Evde Bakım Maaşının baş harflerı oluo
[FONT=sans-serif]raporu sordum sgk ya % 60 olduğunu söylediler yalnız biz kendimiz değil kendilerinin göndereceğini söylediler ankaraya kurula.[/FONT]
bu sözunuz yetım maaşı için galıba eğer öyle ise %60 en alt sınır kurtarıosunuz raporu. sıstem değişimi olmuş galıba ben yetım maaşı için başvuru yaptıgımda tüm evrakları raporda dahil ankaraya ilgili kuruma ben iadeli taahhütlü yollamıstım.gelişmelerıde alo 170 den takıp ettım.ücretlı olup olmadıgnı bılmıom 2 3 yıl öncesıne kadar ücretsizdi.sizde 170 iarayıp sorabilirsiniz.evraklarınızın yollanıp yollanmadıgını.
[FONT=sans-serif]bizim başvurduğumuz sadece babamdan kalan maaş ve sağlık hakları içindi...[/FONT]
yetım maaşı baglandı mı zaten otomatık olarak saglık ve babadan dolayı tüm haklara sahıp olur.siz yeterkı belgelerınzı takıp edın yoksa gecıkebılır maaş baglanması

mesajı yazdığım gibi , yani dün heyetin raporu sgk ya yeni gelmişti...benide eksik evrak falan varmı bir kontrol edelim diye çağırmışlardı...gidince öğrendim daha ankaraya kurula gidecek...bu arada sadece erkek kardeşim var.sosyal haklardan faydalanacak olan kimse yok . annemde vefat edince tek kaldı aynı evde yaşıyorlardı.evde bakım için ne yapmamız lazım normalde kendi ihtiyaçlarını görüyor, evde bakım için şartlar tam nedir bilemiyorum

sistem10
[FONT=sans-serif]normalde kendi ihtiyaçlarını görüyor, evde bakım için şartlar tam nedir bilemiyorum[/FONT]
1- öncelıkle %50 ve üzeri ağır engellı ya da tam bağımlı yazan bir rapor
2- hane gelırı kişi başı mıktar 1219 tl yı geçmeyecek

eğer kardeşinize belırtıgım gibi bir rapor alabılırsenız ve baglanacak yetım maaşıda 1219 tl den az olursa şuan için aylık net 1384 tl olan ebm maaşı bağlanır.
siz bekleyın yetım maaşı baglansın mıktarına bakın 1219 tlyı geçmıosa dedıgm gıbı de rapor almak için rapor başvurusu yapın.

Bişe sorcam işe girince aldığım engelli maaşı kesilir mi

Bursaspor
elbette kesılır.çünkü işe girince sigortalı oluon
Soru 45: Hanede SGK kaydı bulunan kişilerin olması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkların alınmasında engel teşkil eder mi?
Hanede başvuru sahibi yaşlı ya da engelli kişinin haricinde uzun vadeli sigorta kolları açısından sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanlar ile sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin bulunması 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıkları almaya engel teşkil etmemektedir. Muhtaçlık hesaplanması dikkate alınmaktadır. Yaşlı ya da engelli kişinin sosyal güvencesi olmaması gerekmektedir. 18 yaş altı engelli aylıklarında ise engellinin anne ve babasının ikisinin birden sosyal güvenceli olmaması gerekmektedir.

Yani bu ay maaş yatarsa çekmiyim tamam ama iptal ettirmeye gittim maaşı iptal edemeyiz dediler sonra ceza gelir mi bana

önceki raporu % 80 di... yeni heyet raporu %60 vermiş ...ama yeni raporda ağır engelli yazıp yazmadığını bilmiyorum sgk bana vermedi ankaraya kurula gidecek diye...ozaman kurul kararını bekleyeceğim doğrumu...?

Bursaspor
işe hangı gun gırdın o gune kadar olanı alırsın.maaşı iptal edeemyız dıe bişi yok gelrıı aşıom işe gırdım dıe dılakce yazın ya da bekelyın ilk maaşınızda sıgortanzı sıstemde görunur mecbur keserler

sistem10
rapor %60 da kurtarıo ağır engellıyse mesele yok.anlamadıgm heyete gıren sızsınız hastanede raporu sızn almanız gerekıodu benm öyle oldu belgeyı ben yolladım ankaraya.eger sgk sevklı gettıysenız hastaneye o zaman dedıgnzı gıbı olur. be nsevksız getmstım rapor almaya.aslında raporu yetım maaşı içinde almamıstım ama ondada kullandım.siz 10 -15 bekleyıp 170 i arayıp raporu sorun anakraya ulastıysa bunun agır engellı olup olmadıgnıda sorun.

Üst Alt