Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın % 55 raporuyla aldığı aracı kullanabilmem için ne yapmalıyım?

ismail karakaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaslar babamın % 55 raporlu arabası var ve ben kullanamıyorum kullanabilmek için ne yapmam gerekiyor veya kullanabiliyormyum

malesef hiçbirşey yapamaz ve kullanamzsınız.. ancak %90 veya üzeri rapora sahip olması gerekiyor babanızın...

Merhaba;

değişen yasaya göre artık engellilerde her kez gibi otomobillerini yakınlarına verebiliyor, hatta kiraya bile verebilirsiniz bunun için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok zaten engelli plakası taşımak zorunluluğu da kaldırıldı, ark yerlerinden faydalanmak için hazırlanan kartın üzerinde engelli kişinin resmi olması da yerinde bir karar olmuş bence zira aracın ötv den muaf alındığı için engelli olmadığı halde engelli otoparklarını işkal edenlere bir cevap olur dileğindeyim...

Bu arada çok kısa bir süre önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim,

bir alışveriş merkezinden yiğenlerim ile çıktım arabama bindiğim sırada arkamdan engelli olmayan birinin park etmek için beklediğini ve güvenliğinde buna onay verdiğini fark ettim, bu duruma sessiz kalıp çekip gitmek bana göre olmadığı için uyarma gereği duydum ve burası girişe yakın olması nedeni ile engellilere ayrılmış bir otopark ve benim buradan ayrılıyor olmam 10 dk sonra kimsenin gelmeyeceği anlamına gelmez bu neden ile lütfen burayı işkal etmeyin uyarısında bulundum, aracın içinden çıkan kadın sanane git işine demesi ile sinirlendim güvenliğe dönüp buraya park yaptırırsan seni şikayet ederim deyip kartvizitimi verdim ( radyo programcısı olduğum yazıyor ) bu durumda güvenlik izin vermeyince kadından salak manyak gibi hakaretler yanında birde aşağılamak amaçlı kocasına hadi hayatım burası sakatların yeri imiş biz kendi yerimizi bulalım dedi... lakin benim cevap gecikmedi sakat olmaktan gururluyum zira bir çok sakatın başarısı ortada dünyada cesareti ile örnek gösterilen 8 kadın arasındaki kadınlar arasında bir sakat kadın var ki adı Şafak Pavey ve buna benzer bir çok örnekte sayarım ama sende anlayacak beyin olmadığı için iyi akşamlar ;) ...

demem o ki güvenliğin yapması gereken bir yer ve hak korumasını ben yaptım hem ister istemez öfkelendim hemde insanların ne kadar suistimale açık olduğunu bir kez daha anlayıp üzüldüm ve ben bu insanlara acıdım bu kez...

Selam Vahide; sen rapor oranın kaç? ve ötv den yararlandınmı? Benim %70 ben yararlanabiliyor muyum?

selam

% 90 ' ı bılıyorum fakat yeni kanun dıyorlar yani vahide hanım ben surebilecekmiyim babamn arabasını bu yasa nerde gecıyor bana bir örneğini yazabilirmisinn??

Babanızın ÖTV indirimi ile aldığı araç özel donanımlı ise, sadece kendisi ve aynı sakalığa sahip kişiler kullanabilir, başka hiçkimse kullanamaz..

Eğer ÖTV indirimli olarak salt otomatik vitesli bir araç alındıysa herkes kullanabilir..

baykuy;
ÖTV indiriminden faydalanabilmek için işgücü kaybını belirten raporun hiçbir önemi yok..
http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Üst Alt