Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın %74 raporu var. ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

Clickoneclick

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba geçmiş olsun. Benim de babamın sürekli ağır engelli %74 raporu var. Bende ÖTV muafiyetinden yararlanmak için raporu yenilemek istiyorum. Süreç nasıl ilerliyor. Adım adım nasıl yaptınız?

Merhabalar, Babamın 2010 yılında alınmış Sürekli Ağır Engelli %74 Raporunu Yenileyip ÖTV Muafiyetinden Yararlanmak istiyorum. Daha öncesinde benim durumum gibi deneyim yaşayan ve yapan var mı? Varsa, benimle süreçleri paylaşırsa çok sevinirim.

Arkadaşım öncelikle ortopedik engelli ise sürücü.Belgesini yenileyecek sorasında ÖTV siz araç raporu başvurup hareket ettirici araç kullanır ibaresi yazıldıktan sonra Araç başvurusu yapabilirsiniz.

Clickoneclick Rapor %90ve üzeri olursa sorunsuz alabilirsiniz eğer 90 nın altınsa olursa sadece babanızın ehliyeti olmalı ortopedik rahatsızlığı varsa il sağlık müdürlüğünde heyete girip gerekli kısıtlama kodlarını aldıktan sonra tekrar engelli heyetine girip SADECE HARAEKET ETTİRİCİ TERTİBAT LI ARAÇ KULLANABİLİR İBARESİ OLURSA ALABİLİR. Aksi halede %90 ve üzeri olmalı

Bu ibare 2019 yılı öncesi için geçeli değil sanırım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Fakat, belirttiğim gibi babam ağır engelli %74 oranında sürekli olarak geçiyor. Kendisi felçli özel tertibatlı araç kullanamaz. 2010 yılında rapor için başvurulduğunda, evde bakım maaşı için başvurulmuş. Şimdi ise ÖTV muafiyetinden yararlanmak istiyoruz, raporu yenilemek istiyoruz. Yeni rapor hazırlanıp tekrar heyete girip %90 verilmesi gerekiyor evet. Bu süreci nasıl başlatabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Araştırmama göre; il sağlık müdürlüğüne gidip dilekçe yazıyormuşuz.. Sonrasında da dilekçeye cevaben onayın gelip, ilgili hastaneye yönlendiriliyormuş. Böyle midir?

rapor oranı % 90 altı olacak.bir de o malum ibare bulunacak raporda.

Üst Alt