Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın ağır Demans ve Bakıma muhtaç raporuyla Annem nelerden yararlanabilir?

somniferum

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar babamın nekadar özürlülük raporu var bilmiyorum http://www.engelliler.biz/forum/members/31134.html,bir arkadaş beni özelde (pm yoluyla,mevzu araba almaktı annem babamın yanısıra vasisi ve araç alabilmek için en az %90 özürlülü raporu gerekmiş) saolsun beni biraz aydınlattıda galiba babamın raporu %90'larda değil hadi diyelimki %70-80'lerde sormak istediğim soru şu:
Annem bu ışığın altında devlet babadan nasıl istifade edebilir (resmi hakları açısından) babamın özürlülüğü açısından negibi haklar domuştur annem için ?
Babam SSK emeklisi
ve bakım evinde yatıyor raporu alsam belediye sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneğine başvursam nelerden istifade edebilir annem ? mesela otobüse ücretsiz binebilirmi yada başka neler varki bilmiyoruz ? Anneminde yaşı 63 ,asıl maksatımız babamın özürlülük raporu vasıtasıyla araba alabilmekti ama rapor en az %90 olması gerekmiş (kusura bakmayında araba vermemek içinmi bu %90 özürlülük raporu...yani buna çüşş denmezde ne denir) başka yollarını bilen varsa yada belirttiğim üzere annemim şimdiye kadar bizi sömüren devletten artık bu saatten sonra babamın özrü raporu sayesinde ( yanısıra babamın vasiside oluyor) annem hangi haklardan yararlanabilir,elimizden ne gelirse devletten geri almak istiyoruz,çünki bugüne kadar bizim cebimizi boşaltmaktan başka devlet bizler için ne yaptıki ?
Haklarımızı dahi bilmiyoruz öyle değilmi kardeşler...yol bilen varsa sorularımı lütfen ya pm aracıyla yada burda açıkca yazarsa sevinirim....saygılar !

Üst Alt