Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın ağır psikiyatrik sorunları var. Ne yapabilirim?

fry123

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, sizden görüş bekliyorum. Ne yapicam bilmiyorum.
Öncelikle ben babam icin kaydoldum siteye. Babamin sorunu 5, yıl önce başladı.( Benim bildigim kadariyla)

Annemle babam ayrilma noktasına geldiler, babam isini kaybetti ve o sırada babam cok farkli bir psikolojiye girdi.

Ben şizofreni oldugunu dusundum.

Manisada tedavi gördü gecen yil. Elektrosok tedavisi oldu.
Akineton ilac kullandi ama devam etmedi.

Suan babamin yine akli yerinde değil. Kendini seçilmiş biri saniyor. Şöyle diyor " dunyanin sonuna dogru benim gibi biri gelcekmis, o benim ama kimseye demiyorum yoksa bana deli derler. Suan da diyorlar. Hakime buanlari soylersem beni manisaya yatirir yine"
Doktora vs. Cok mantikli seylerden konusuyor.

Bize ise anlahttigi seyler sunlar, televizyonda kendi hayatimi izlettiler bana, sterojik baski yaptılar. Telefonlarimi dinliyorlar. Yeşil kod adli kisi bizim burda kahvede onla konustum. Ve annen beni aldatti onu oldurcem. Bana buyu yaptılar onlari mahkemeye vericem diyor.

Arkadaşlar babam telefonla arayıp basbakana falan kufur etti ve iceride kaldi bir süre. Mit baskanina dava acti. Ama akil sağlığı yerinde degil diye dava düşmüş.

Anneme vasi atamasi geldi ama kabul etmedim suan vosandilar zaten.

Babam için ne yapabilirim. O kabul etmiyor. Ve biz kardeslerimle okuyoruz ayriyiz ondan. Benim ona bi yararim olmuyor hergun agliyorum. Ne yapabilirim. Nasil dVranmaliyim ve nasıl tedavi edebiliriz. Manisa'daki doktor atipik psikoz dedi. Başka birşey demediler. Tek basina kaldi babam. Napicam :(

Geçmiş olsun. Babanın sıkıntıları bura daki çoğu insanın sıkıntılarına benzer. Sana tavsiyem düzenli ilaç kullanmasını mutlaka sağlayın. İlaçlar iyi gelmiyorsa doğru ilacı bulana kadar ilaç denesin. Ben mesela halen doğru ilacı arıyorum. Sana şunu da söyleyeyim babanı asla o düşüncelerin saçmalik olduğuna inandıramazsin. O kendi aklında oyunu kurmuş senaryoyu yazmış ve inanmış buna. Yani meselenin saçma oluşunu dile getirse bile o mesele ona gerçek mis gibi tesir etmeye devam eder. Bana göre bu tür bozuklukların ilaçtan başka çaresi yok. İlaç kullanmaya devam , doktor gerekli görürse yatırmaya direnmesin

Başbakana ulaşıp küfür edebiliyorsa, hakan fidana dava açacak kadar ileri gittiyse baban belki de gerçekten hastaneye yatırılmalıdır annene hezeyanla zarar verme ihtimali yüksek, kafasında kurmuş örneğin beni aldattı diyorsa boşanmış olması bu hezeyanı sona erdirmez. Ayrıca senin yapacağın bir şey yok, bu durum seni çok aşar, okuyan bir öğrenci olarak sürece ne kadar dahil olursan o kadar zarar görürsün. Biraz ağır olacak ama artık baban için yapacak çok fazla bir şeyin yok, bunu 2 şekilde anlarsın; ya çabalayıp yıpranarak ya da en sona ulaştığınızda yapmaya kalktıklarının ne kadar anlamsız olduğunu anlayarak. Karşındaki insan normal düşünemeyen biri sonuçta

Hastanede yattığım zaman bir arkadaşım kendini mehdi zannediyordu, seçilmiş insan olduğunu falan düşünüyordu. Ona mehdinin özelliklerini sayıyordum ve sen bu özelliklere hiç uymuyorsun diye ikna etmeye çalışıyordum ancak pek de ikna olmuş gibi gelmiyordu bana. Zor bir durum, geçmiş olsun. Tedavi gördüğü sıradaki durumu nasıldı, bir gelişme kaydedildi mi? Türkiye'de hasta takibi çok vasat, tamamen bireyin kendi insiyatifine bırakılıyor her şey.

Taz

Bende hastanede yatarken kendini Mehdi sanan arkadaşım vardı. Bu tür kişileri ikna edemezsin heyezan zaten budur. Fikri yanlışta olsa buna bağlanmıştır artık. Aralık 2017-Nisan2018 süresi arasında insanların bana karşı birleştiğini, izlendiğimi ve lanetlendiğimi düşünüyordum. O zaman mantıklı geliyordu fakat mantıksız geliyor o düşünceler bana. Bunda biraz ilaçların çoğunlukla kendimi bir amaca adayarak kurtulduğumu düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

devamlı doktor gözetimi.. mümkünse özel..
ve uygun ilaç tedavisi..
benzer bir durumla karşılaştım. bi akrabamızda, adam baya gizli mesaj falan ona benzer bişeyler taşıdıığını taşıdığını söylüyordu. mesajı yerine ulaştıramayacağı için stres yapıyor baya sinir krizi geçiriyordu..
sonra adamı geçenlerde gördüm artık ilaçlardan mı yoksa sakinleştirici mi veriyorlar bilmiyorum. anlamsız bakışlarla etrafına bakıyordu.
Allah yardımcınız olsun.
siz ne olursa olsun o adamın evlatlarısınız.
ne yaparsa yapsın onun bunu bilerek yapmadığını unutmayın..
her zaman destek olun..
bi iddada bulunuyorsa "evet baba, haklısın baba.. gibi gönlünü almaya çalışın..

tabi bunlar boş.. asıl mesele muhakkak devamlı bir hekim kontrolunde tutun.. ilaçlarını düzenli olarak alsın.. uygun ilacı bulamazsanız telaş yapmayın.. sürekli deneyin..

Merhaba, biz onu birakmamaya calisiyoruz. Ama suan yaz tatilindeyiz okul acilinca ayrilacaz yanindan. Tek yasiyor suan. Onun gönlünü yapmaya calsiiyoruz. Elimizden ne gelirse. yalniz hissettirmiyoruz onu. Ozelde baktirma imkanimiz yok malesef. Ekonomik durumumuz kotu. Suan devletteki doktorlar ilgilenmiyor o acidan ne yapacagimi bilmiyorum

Merhaba, babam ilaci birakmis 3 ay once.. suan hastaneye heyete gidiyor 3ayda bir. Kontrol etmeden imzalayip yolluyorlar. Agir bir travma gecirdi bu durumlar artti. Eskiden sadece kiskanclkk, pranoya vardim annemin onu aldsttigini dusunurdu. Suan bambaska boyutta. Ona yardimi olacak bir biz variz. Şuan ilacı doktor yazmadsn da alamayiz yesil recete. Devletteki doktorlar ilgilrnmiyor. İlacı da deli miyim ben diyip icmiyor. Sizin oneriniz var mi?
Ozelde baktirma imkanimkz yok

Yok ikna olmuyorlar. Babam da oylr. Siz inanmiyorsunjz diyor. Tedavi gorurken elektrosok oldu. O zaman sakinlesti sadece ama yorgun gorunuyordu. Bir ay kadar ksldi sanirim orda. Gozleri bos çaresiz bakiyordu. Suan hayattan bezmis bir halde. Cok şey yaşadı. Şuan herkes sırtını döndü. İyi niyetli davrandigi kisiler, yardıma koştuğu insanlar... Allah yardımcımız olsjn bu devirde hersey zor. Bende babama yardimci olmaya çalışmak istiyorum

Hastanede yatti bir süre. Bazi ilac kullanirken falan daha iyiydi. Ama suan hastaneye yatarda elektrosok fazla verirler oldururler onu diye korkuyor. O zaman nasil ispatlarsiniz bu durumu diyor. Bizim de elimizden birsey gelmiyor. Ben 22 yasindayim. Hiçbirsey yapamiyorum bu durum beni cok uzuyor :(

Bende bipolarım. Arada ciddi sorunlar yaşıyorum. Benim tavsiyem dr ziyaretlerini aksatmayın. çağırdığı tarihlerde mutlaka gidin. İlaçları düzenli kullanmasını sağlayın. Alkolden uzak tutun. Alkol ilaç etkilerini azaltıyor. Mümkün oldukça yanlız bırakmayın ve asla inatlaşmayın. Her konuşmanızda ben seni anlıyorum gibi cümlelerle konuşmaya başlayın. Mutlaka faydasını görürsünüz. Bu arada hangi şehirdesiniz?

vakanüvis_faruk Geçmiş olsun, gerçekten zor bir dönem geçirmişsiniz. Umarım şimdi kendinizi daha iyi hissediyorsunuzdur. Arkadaşım dönem dönem hastaneye yattığını dile getirmişti. Aslında gerçeklik ile ilgili bağları tamamen kopmamış lakin yine de bu tür düşünce yapısında olduğunu ve ilacını düzenli kullandığında nispeten tedavi gördüğünü düşünüyordu. Bir başka arkadaşım ise hastane koridorundaki ankesörlü telefondan sürekli birilerini arar (gerçekten karşısında birileri var mıydı hiçbir zaman öğrenemedim) bağıra bağıra konuşur, kendisinin MİT mensubu olduğunu, eğer dediğini yapmazsa başına iş açacağını falan söylerdi. Ama ikisi de iletişime açık insanlardı, oturup normal şekilde muhabbet edebiliyordum.
fry123 İnsan zor bir duruma düşmeyegörsün, çevresinde gerçekten onu sevenler dışında kimse kalmıyor. Anlattıklarınızdan en azından tedaviye yanıt alındığı sonucuna varıyorum. Bu olumlu bir gelişme. Tedavi ilk başlar da insanı çok sarsıyor fiziksel olarak. Misal ben ilk bipolar tedavisine başladığımda herkes tedaviyi kesmemi, ruh gibi davrandığımı söylediler ama doktorumun tavsiyelerine sonuna kadar uydum. Biraz da kendimi zorladım açıkçası, yoksa kimsenin sizinle ilgilendiği yok. Doktorum bir kere olsun son durumumun nasıl olduğu konusunda arayıp sormadı kaldı ki özele gidiyordum. Babanızın bu süreçteki en büyük destekçisi sizsiniz, genç yaşınıza rağmen omuzlarınız da büyük bir yük var. Düşüncelerinden dolayı onu asla yadırgamayın. Sanırım şu aşamada bir uzmanın iletişim kurması daha sağlıklı olur.

Akıl hastanesinde kalanlar ve halüsinasyon görenler neler yaşıyorsunuz?

Neler yasiyorsunuz paylasalim burada

fry123

Merhaba ben de atipik psikozum hastayken ben de kendimi özel biri sanıyordum dünyayı kurtaracaktım böyle hezeyanlara kapılmıştım. Bir ay hastanede yattım ilaç kullandım ve iyileştim şuan iyiyim. Mutlaka ilaç kullanması gerekir düzenli bir şekilde ilaçlarını alması gerekir ancak o şekilde iyileşebilir. O zmn onu yalnız bıraksanız da bir sorun olmaz.

mazdand4

Yok bırakmadım hala kullanıyorum ömür boyu da kullanacağım yoksa hastalık tekrar ediyor

ezel14

Benim gittiğim profesör biraz sosyalleştiğimde bırakabileceğimi söylemişti merak ettim sizin sürücü ehliyetiniz var mı bizim gibilere sürücü olur raporu verirler mi?

mazdand4

Bana da ilkinde öyle söylenmişti bıraktım ilacı 8 ay sonra tekrar etti hastalık o yüzden artık hiçbir zaman bırakmayacağım. Sürücü ehliyetim yok o konuda hiçbir fikrim yok

Ilac kullanmıyor su an. Hastanede 2 ay kadar kaldiginda akt uygulandı 2 kez. Ciktiktan sonra akineton kullandi ama su an sadece uyku hapi yazdi doktor

fry123

Başka hastaneye götürmeyi denediniz mi? Doktorlar pek ilgilenmemişler gibi geldi bana. Atipik psikoza mutlaka ilaç kullanır sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Akineton sdce kas gevşekliği sağlıyor hastalıkla pek ilgili değil o. Ana ilaç olması lazım ben mesela xeplion kullanıyorum ve yanında akineton.

Su an akineton kullanmiyor. Açıkçası kullandigi tek ilac uyku hapi. Yarin yanina gidicem bir kere daha bakayim içtiği haplara. Su an ise girecek ama saglik raporu lazim. Girebilir ki acaba emekliliğine 2 yil kalmisti. Napicaz bu sürecte normal Emekli olabilir mi acaba. Su an kendi yaşıyor ve kendini idame ettiriyor

benimde ağır psikolojik sorunlarım var kimin yok ki ???

Babam birakti ilaçları

QUELEPT kullaniyormus simdi öğrendim

Üst Alt